Veel gestelde vragen

Kunnen we met een gerust hart een ‘gele’ bestemming boeken?

Reisadvies Geel wil zeggen: u mag reizen naar dat land maar dient wel bepaalde restricties in acht te nemen. In sommige landen geldt een testverplichting die vervalt als u in Nederland bent ingeënt met een door de EU goedgekeurd vaccin: Moderna, Jansen, Pfizer, AstraZeneca.

Kans op verandering van kleurcode.

De kans dat landen van code geel naar code oranje schieten is niet groot. Dit is wat virologen ons vertellen. Dit komt omdat in alle landen uitgebreide vaccinatieprogramma’s lopen. Tevens zijn de testcapaciteiten aanzienlijk vergroot. In Nederland streeft de overheid naar een vaccinatiegraad van 85 % van de bevolking.

Reizen naar Oostenrijk in Winter 21-22

Op dit moment geldt in Oostenrijk de zogenaamde 2-G-regel, wat betekent dat u ofwel gevaccineerd of hersteld moet zijn en dit ook moet kunnen aantonen.

Een overzicht van de maatregelen per 8 november 2021:
De 2-G-regel ("gevaccineerd, hersteld") geldt bij: alle soorten accommodaties, in de horeca, vrijetijds- en sportfaciliteiten, culturele instellingen zoals musea, theaters, etc., kabelbanen, .bij bezoek aan mensen met een contactberoep, zoals de kapper, masseur of pedicure etc. bij de kerstmarkten en bij evenementen met 25 of meer personen.

Alle soorten coronatests (zowel PCR- als antigeentests) worden niet langer geaccepteerd als toegangsbewijs.

Het dragen van een FFP-2 masker is verplicht in winkels en musea.

De geldigheidsduur van vaccinatiebewijzen wordt teruggebracht tot negen maanden na volledige immunisatie* (ipv 12 maanden). Daarna is nog een dosis (meestal de derde) nodig voor een geldig certificaat.

*volledige immunisatie wordt bereikt 14 dagen na de 2e prik bij de volgende vaccins: AstraZeneca-, Moderna en Janssen Bij BioNtech/Pfizer 7 dagen na vaccinatie) – Bron Rijksoverheid.nl

Vanaf 3 januari 2022 wordt een vaccinatiebewijs met een Janssen prik ook niet meer aanvaard als toegangsbewijs.

Als u een eerste prik hebt gehad, maar de tweede nog niet dan geldt er een overgangsperiode van vier weken waarbij de eerste vaccinatie in combinatie met een PCR-test als bewijs van binnenkomst geaccepteerd wordt.

Mondkapjes in de bus

Momenteel is het dragen van mondkapjes in de touringcar verplicht. Het is nog onduidelijk wanneer deze verplichting (en op welke bestemming) zal vervallen.

Hebben we twee vaccinaties nodig?

Ja, zeker is momenteel dat u 2x ingeënt moet zijn als u op vakantie wilt. Wij vragen u ook dit voor vertrek aan ons te bevestigen. Daarnaast vult u een gezondheidsverklaring in en controleren we bij instap uw QR-code. Ook kan verlangd worden dat u een negatieve testuitslag kunt laten zien.
Bent u onverhoopt positief getest dan moet u in quarantaine en mag u niet reizen.


Bent u onverhoopt positief getest dan moet u in quarantaine en mag u niet reizen.

Geïnformeerd op reis!!

Maaskant Reizen is als reisorganisatie, net als u, afhankelijk van steeds veranderende informatie op de ruim 50 bestemmingen die wij aanbieden. Onze mensen zullen zich echter tot het uiterste inspannen om u bij de laatste reispapieren de tijdens uw reis geldende maatregelen duidelijk en helder over te brengen. Ook onze chauffeurs/reisleiders zullen u hierover, tijdens de reis, steeds goed voorlichten. Zodat u weer van een fijne en onbezorgde busreis kunt genieten.

Reisadvies Buitenlandse zaken houdt bij welke actuele kleurcodes de landen hebben. Bekijk hier of vrij reizen met ons naar één van uw bestemming is toegestaan.

Spanje
Oostenrijk
Noorwegen
Italië
Engeland
Portugal
Griekenland
Roemenië
Hongarije
Schotland
Frankrijk
Denemarken
Zwitserland
Zweden
IJsland
Polen
Tsjechië
Ierland

Wat gebeurt er met mijn geboekte vakantie als daar het virus uitbreekt?

Dit verschilt per reis en per situatie. We kijken eerst in welke plaats het virus is vastgesteld en de mate waarin u door een doorreisgebied gaat. Ook de verblijfsplaats en uw vertrekdatum zijn hierbij van belang. De informatie die staat op de website van Reisadvies Buitenlandse Zaken is daarvoor bepalend. U kunt altijd met ons contact opnemen. Omboeken voor een andere bestemming of de hele reis annuleren behoren tot de mogelijkheden. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en nemen contact met u op indien wij dit nodig achten.

Kunnen we nog wijzigen als we een busreis bij jullie hebben geboekt?

U kunt tot vier weken voor vertrek uw reis nog gratis wijzigen.

Wat gebeurt er als ik op mijn vakantiebestemming ben en het virus breekt daar uit?

Maaskant Reizen is in dit geval 24 uur per dag voor u bereikbaar. De situatie ter plaatse wordt door lokale en provinciale overheden bepaald. We zijn daar afhankelijk van. Samen met onze reisleider/chauffeur bieden wij u waar mogelijk alle hulp en bijstand. Als u langer in een accommodatie moet verblijven vanwege het Corona-virus (quarantaine) is er sprake van non-conformiteit. Dit kan extra kosten veroorzaken. Of u deze kosten als gevolg van een Corona-quarantaine vergoed kunt krijgen is afhankelijk van de door u afgesloten reis/annuleringsverzekering. Uw reisverzekeraar kan u daar meer over uitleggen.

Algemeen;

Maaskant Reizen is aangesloten bij de ANVR en volgt ten alle tijde het advies van de ANVR op. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de ANVR.