Veel gestelde vragen

Moet ik mijn restantbetaling voldoen als ik na 21 juni 2020 vertrek?

Momenteel gelden de maatregelen tot en met 20 mei, de situatie daarna is nog onduidelijk. Daarom kunt u als uitzondering de restantbetaling van uw reis met vertrek in juni tijdelijk tot twee weken voor vertrek doen, in plaats van zes weken. Uw betaling staat los van deze vervelende situatie, daarom willen we u vragen om de restantbetaling op tijd te voldoen. We kunnen u verzekeren dat u uw geld in geen enkel geval kwijt zult zijn. Mocht uw vakantie niet door kunnen gaan, dan nemen wij contact op met de hoofdboeker van de reis. Wanneer de betaling niet op tijd is voldaan (nu dus 2 weken voor vertrek), zal onze administratie de vakantie helaas met annuleringskosten moeten annuleren.

Wat is het Corona-Voucher?

Wanneer door de gevolgen van de Corona-crisis de door u geboekte reis niet kan worden uitgevoerd ontvangt u een zgn. Corona-Voucher, dit is een tegoedbon met de waarde van de door u reeds betaalde reissommen. U kunt bij Maaskant Reizen dit Voucher inwisselen op een nieuwe reis. Het is 1 jaar geldig en uw reis mag een vertrekdatum hebben tot en met 31 oktober 2021. De waarde van dit Voucher valt onder de dekking van het SGR, u bent dus altijd verzekerd van uw geld. Lees hier alles over het Corona Voucher

Kunnen we nog wijzigen als we een busreis bij jullie hebben geboekt?

U kunt tot vier weken voor vertrek uw reis nog gratis wijzigen.

Wat als we helemaal niet meer op vakantie willen?

Neem dan alstublieft contact met ons op. Samen zullen we naar de mogelijkheden kijken om de reis te annuleren of te wijzigen. Als er voor een bepaalde bestemming géén negatief reisadvies geldt, zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing en kan er niet zonder kosten worden geannuleerd. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de voorwaarden waarop uw oorspronkelijk geboekte reis is vastgelegd.

Onze reis is pas over een paar maanden, wat moet ik ondernemen?

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en we zullen u benaderen wanneer dit noodzakelijk is voor uw geboekte vakantie. Wanneer u zelf op de hoogte wilt blijven, kunt u het beste de informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken Reisadvies Buitenlandse Zaken blijven volgen.

Wat gebeurt er met mijn geboekte vakantie als daar het virus uitbreekt?

Dit verschilt per reis en per situatie. We kijken eerst in welke plaats het virus is vastgesteld en de mate waarin u door een doorreisgebied gaat. Ook de verblijfsplaats en uw vertrekdatum zijn hierbij van belang. De informatie die staat op de website van Reisadvies Buitenlandse Zaken is daarvoor bepalend. U kunt altijd met ons contact opnemen. Omboeken voor een andere bestemming of de hele reis annuleren behoren tot de mogelijkheden. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en nemen contact met u op indien wij dit nodig achten.

Vergoed de verzekering de annuleringskosten?

Dit is een zaak van de reisverzekering. Neem hiervoor contact op met uw reisverzekeraar.

Wat gebeurt er als ik op mijn vakantiebestemming ben en het virus breekt daar uit?

Maaskant Reizen is in dit geval 24 uur per dag voor u bereikbaar. De situatie ter plaatse wordt door lokale en provinciale overheden bepaald. We zijn daar afhankelijk van. Samen met onze reisleider/chauffeur bieden wij u waar mogelijk alle hulp en bijstand. Als u langer in een accommodatie moet verblijven vanwege het Corona-virus (quarantaine) is er sprake van non-conformiteit. Dit kan extra kosten veroorzaken. Of u deze kosten als gevolg van een Corona-quarantaine vergoed kunt krijgen is afhankelijk van de door u afgesloten reis/annuleringsverzekering. Uw reisverzekeraar kan u daar meer over uitleggen.

Algemeen;

Maaskant Reizen is aangesloten bij de ANVR en volgt ten alle tijde het advies van de ANVR op. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de ANVR.


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!