Busreizen - IJsland


De schiedenis van IJsland
IJsland is vooral in geografisch opzicht interessant. Het is niet direct een land waar men vele kastelen en musea kan aantreffen. Het land ligt net onder de poolcirkel en heeft een gematigd zeeklimaat. Het is toch, ondanks dat het een stuk noordelijker ligt dan Nederland, niet heel veel kouder. 2/3 van alle IJslanders woont rond of in de hoofdstad Reykjavik en in totaal wonen er 200.000 mensen op IJsland. Het is hiermee dan ook de dunst bevolkste regio van Europa. Het merendeel van de bevolking stamt af van Noorse en Ierse immigranten.
Rondreis IJsland per luxe bus
Ontdek IJsland per luxe bus. Reis met onze comfortabele touringcar mee en laat je imponeren door één van werelds ruigste natuur. Ongelovelijke vergezichten, mooi uitgesleten rotspartijen en prachtige watervallen. Niet voor niets is IJsland regelmatig decor voor grote filmprodukties. In onze arrangement is ruimschoots plaatsgemaakt voor al deze natuurpracht. Deze reis moet u ééns in u leven gemaakt hebben!

Vertrek op 22 juni en 31 augustus 2020. 14 dagen gehéél verzorgd inclusief reisbegeleiding vanaf € 3499,- P.P.
Flora en fauna van IJsland
De poolvos is het enige oorspronkelijke landzoogdier. IJsland is echter vooral een belangrijke biotoop van ontelbare vogels. Naast ontzettend veel eenden en ganzen zie je zeevogels, waadvogels en zeldzame zeevogels zoals de sneeuwuil. Ook de papegaaienduiker is een veel voortkomende vogel. 60% van alle vogels te wereld heeft zijn habitat op IJsland.
De geografie van IJsland.
Het eiland is 20 miljoen jaar geleden ontstaan uit vulkanische activiteiten in de oceaanbodem. Het bleef lange tijd onbewoond totdat in 874 de eerste bewoners aan land kwamen. Het land bestaat uit grotendeels uit laag- en middelgebergte. Sommige daarvan zijn bedekt met gletsjers. Ook zijn er veel rivieren maar door de snelle stroming zijn deze onbegaanbaar voor de scheepvaart. Tafelbergen wisselen zich af met actieve en slapende vulkanen. waartussen zich meanderende rivieren stromen. Er komen op IJsland vele watervallen voor. Op het hele eiland komen door kolonisatie bijzonder weinig bomen voor. Het vee graast de aanplant weg en het klimaat is verder niet echt bevordelijk voor snelle groei.
Groepsreis IJsland
Eigenlijk zit in onze rondsreis IJsland ook een cruise verborgen. Immers we rijden naar Noord-Denemarken alwaar we inschepen met onze luxe touringcar op de boot naar IJsland. Deze reis overigens die een zeer kleine CO2 voetafdruk achterlaat. Op onze reis doen wij verschillende nationale parken aan. Hier zult ongetwijfeld geïmponeerd raken door de overweldigende schoonheid van dit land. Na 14 dagen hier rondgetrokken te hebben bent u een ervaring rijker. Bekijk alle informatie op Rondreis IJsland

Meer informatie over IJsland vind u op Wikipedia
Excursiereis IJsland
Als u een bijzondere excursiereis wilt maken dan is dit welllicht het moment om letterlijk in te schepen voor IJsland. Via Hirsthals in Noord-Denemarken gaat onze boot naar onze eindbestemming. Op IJsland zullen we een paar zeer interessante excursies maken waaronder Nationaal Park Skaftafell met Vatnajökull. Ook zullen we de wereldberoemde geisers gaan bezoeken die ook wel de Gouden Cirkel worden genoemd.

Optioneel heeft u tijdens onze reis zelf de mogelijkheid om op walvisexcursie te gaan. Vanuit Húsavík gaan we dan de zee op om een bultrug, blauwe vinvis, dwergvinvis, gewone vinvis, potvis,of orka te spotten. Ze komen hierheen vanwege de grote hoeveelheid voedsel die hier aanwezig is. Bekijk alle informatie op detailpagina.
Reizen met de kleinste CO2 voetafdruk.
Stikfstof, CO2 en Pfas. Tot voor kort betrekkelijk onbekende termen waarvan we in 2020 meestal geheel op de hoogte zijn. Het zijn stoffen en gassen die uitgestoten worden door mens en dan met name door landbouw, industrie en vliegtuigen. De bus is echter in vergelijking met eigen auto en het vliegtuig met afstand het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Bij elke reis van ons ziet u dan ook het CO2-besparingsvignet. Hiermee kunt u aflezen hoeveel u per persoon bespaart op reizen met de bus t.a.v. dezelfde reis die u dan met het vliegtuig zou maken. Reis dus met de bus. Het meest milieuvriendelijke vervoermiddel dat er is!
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips IJsland.