21-daagse busreis

Overwinteren aan de Algarve

vanaf € 1399
9,0 Excellent!
Jan Hermkens gaf ons voor deze overwinterreis een *****-beoordeling.
15-1-2023 - Samen met mijn moeder naar Wenen geweest. Fijne hotels, goed geregeld. Onderweg vertelde de chauffeur veel wat er gezien was. Er werd optijd gestopt om de benen te strekken. Ook in Wenen kregen we uitleg wat er te zien was. De chauffeur regelde nog een avondje Strauss. En bij het naar binnen gaan met een groep regelde hij ook korting. Gezellige groep mensenkennis een prettige chauffeur.
Meer reviews
Busreis Algarve met 2-weken verblijf in Albufeira

In een mooi appartement met half-pension ontvlucht u met ons voor minstens twee weken het Nederlandse weer. In dit mediterrane klimaat zijn de winters heerlijk aangenaam. De luchtvochtigheid is er laag waardoor de warmte in de zomer goed uit te houden is. Albufeira is van oorsprong een visserplaats het is de laatste decennium uitgegroeid tot een belangrijke badplaats.

De twee belangrijkste toeristische gebieden zijn Areias de São João, beter bekend als 'De Strip' en het oude centrum ("Old Town"). The Old Town ligt direct aan het strand en is geheel voetgangersgebied en zijn er veel café's en terrassen. Ondanks het toerisme heeft Albufeira haar authentieke karakter weten te behouden. En dat niet alleen, tijdens uw verblijf bent u in de gelegenheid tot het maken van enkele excursies. Zo kunt u naar het verse punt van Portugal en van Europa, de Kaap Sao Vincente en maken we een tocht langs de historische stadjes aan de Algarve. Samen met een heerlijk verblijf in Afagar Village of Alto da Colina wordt dit een onvergetelijke overwintervakantie.

U verblijft in een appartement op basis van half-pension met alle voorzieningen. Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Supermarkt en restaurants zijn in directe nabijheid.

Voor 2024/2025 bieden we ook de overwinterreis naar de Costa del Sol aan. Deze reis gaat naar Benalmadena dat niet ver van Malaga in Spanje ligt. Hier verblijft u in een studio op basis van half-pension. Bekijk deze overwinterreis Costa del Sol.

vanaf € 1399
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Gehele reis begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotels op heen en terugeis op basis van halfpension.
Verblijf in appartement in Albufeira op basis van half-pension.
Comfort-Class t.w.v. € 52,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Orléans
Via onze servicelijnen rijden we naar Zuid Limburg waar we een korte stop maken (koffie/thee niet inbegrepen). Hier stapt u over op de bus naar uw bestemming. Via België rijden we naar ons eerste overnachtingshotel is in Orléans. Diner in het hotel.
Dag 2 Naar Irun
Door de streek Charente rijden we zuidwaarts, hierbij passeren we de havenstad Bordeaux vanwaar het niet ver meer is naar de Spaanse grens. Na deze te zijn gepasseerd, bereiken we al snel het plaatsje Irun of omgeving voor diner en overnachting.
Dag 3 Naar Portugal
Door Noord-Spanje reizen we vandaag naar Portugal. We passeren onderweg o.a. Burgos, Valladolid en Salamanca. Diner en overnachting in de omgeving van Guarda.
Dag 4 Naar Albufeira
De Algarve wacht op ons! Na een vroeg ontbijt rijden we via Lissabon zuidwaarts, aan het einde van de middag komen we aan in Albufeira waar we 14 nachten zullen verblijven.
Dag 5 tot en met dag 17 Verblijf van 2 weken in de Algarve!
U verblijft 2 volle weken in Albufeira.Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan facultatieve excursies met onze luze touringcar naar o.a. Sevilla, Lissabon, Faro, Quarteira, Historisch Algarve en meer. Uw chauffeur informeert u hierover. Voor de excursies is een minimale deelname nodig.

Tijdens de reis van 18 december geniet u de volgende extra's; Zowel een uitgebreid kerstdiner als een nieuwjaarsdiner.
Dag 18 Via Porto naar het Noorden
Ons verblijf aan de Algarve is ten einde. We verlaten Albufeira en rijden langs Lissabon naar het Noorden. Diner en overnachting in de omgeving van Guimares. Indien de tijd het toelaat maken we nog een korte stop in Porto.
Dag 19 Noord-Spanje
Langs Léon en Burgos naar de omgeving van Irun voor diner en overnachting.
Dag 20 Naar Orléans
Na het ontbijt op naar Frankrijk. Via Bordeaux naar de omgeving van Orléans voor diner en overnachting!
Dag 21 Terug naar Nederland
Onze overwinteringsreis zit er op, langs Parijs rijden we door België terug naar Nederland. Aankomst aan in de loop van de avond op uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Portugal
Alfagar Alto da Colina Aparthotel ****
ALFAGAR ALTO DA COLINA****
Het Alfagar Alto da Colina is een viersterren Aparthotel gelegen op een hoger gelegen resort met een prachtig zicht op zee. De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen.
Er zijn o.a. een receptie, lift, restaurant en bar/snackbar, groot (verwarmd) binnenzwembad. Er is een fitnessruimte met sauna en Turks bad (niet gratis), een selfservice wasserette, groot buitenzwembad en kleine gym. In de ruime tuin liggen diverse sportvelden, waaronder de tennisbaan (niet gratis).
De Alfagar Resorts zijn een perfecte uitvalsbasis om de Algarve te verkennen en heerlijk te ontspannen. Gelegen op 1,5 km afstand van de winkelstraat Areias São João met zijn talrijke winkels en restaurants. De oude binnenstad van Albufeira ligt op 4 km afstand. Vanaf de resorts is er openbaar vervoer naar o.a. Albufeira, Olhos de Agua en Vilamoura. Het strand van Santa Eulalia is op loopafstand. In zeldzame gevallen maken we voor ons verblijf gebruik van Aparthotel Alfagar**** Alfagar, eveneens een viersterren appartementencomplex, en ligt naast Alto da Colina op een prachtig landgoed (klif) van 11 hectare met mooie tuinen. Het Resort beschikt o.a. over een verwarmd binnenzwembad, sauna, tennisbanen, fitnessruimtes, zwembaden met ligstoelen en een minimarkt. Diner en ontbijt worden geserveerd in Aparthotel Alfagar/Oliveira restaurant.

Klik hier om de video van hotel Alto da Colina te bekijken

U kunt kiezen uit 3 type appartementen:

2 -kamer appartement Landzijde:
De 2-kamer appartementen zijn modern en luxe ingericht. Ze beschikken over een slaapkamer en een woonruimte met kitchenette voorzien van kookplaatje, magnetron, broodrooster, koffiezetapparaat, tv, telefoon, airconditioning, een badkamer met douche in bad (geen aparte douche), toilet en haardroger en een balkon met zitje. Er is gratis wifi in alle appartementen.

2-kamerappartement met Zij-Zeezicht.
Toeslag € 70 p.p.
Dit type appartement is voor wat betreft inrichting en afmeting gelijk aan het 2-kamer appartement Landzijde. Het 2-kamer appartement Zij-Zeezicht heeft een mooi ligging met zicht op het zwembad. (Uitverkocht op 18 oktober en 27 december)

2-kamerappartement Frontaal Zeezicht:
Toeslag € 140 p.p.
Dit type appartement is voor wat betreft inrichting en afmeting gelijk aan het 2-kamer appartement Landzijde. Het 2-kamer appartement Frontaal Zeezicht heeft een prachtige ligging, aan de zuidzijde met een direct zicht op de zee. (Uitverkocht op 18 oktober en 27 december)

Meer informatie op de website van Alfagar: www.alfagar.com
Toeslagen & extra's

1-persoons appartement Landzijde en 1 persoonskamer op heen en terugreis: € 590

Toeristenbelasting €2 tot €4 per persoon per nacht ter plaatse te voldoen

Richtprijzen Excursies

Dagtocht Lissabon met lokale gids € 39
Dagtocht Historisch Algarve € 25
Halve Dagtocht Quarteira € 19,50
Dagtocht Sevilla met lokale gids € 49
Faro € 19,50
Fado Nights € 25
(minimale deelname excursies: 25 personen)

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0PRWT

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1399
9,0 Excellent!
Jan Hermkens gaf ons voor deze overwinterreis een *****-beoordeling.
15-1-2023 - Samen met mijn moeder naar Wenen geweest. Fijne hotels, goed geregeld. Onderweg vertelde de chauffeur veel wat er gezien was. Er werd optijd gestopt om de benen te strekken. Ook in Wenen kregen we uitleg wat er te zien was. De chauffeur regelde nog een avondje Strauss. En bij het naar binnen gaan met een groep regelde hij ook korting. Gezellige groep mensenkennis een prettige chauffeur.
Meer reviews