Portugal

Overzicht busreizen - Portugal

2 reizen gevonden
 
 • 21-daagse busreis - Portugal - Overwinteren Algarve

  21-daagse busreis - Portugal - Overwinteren Algarve
  9
  ,
  0
  excellent
  Busreis Algarve met 2-weken verblijf in hotel Alto da Colina (****).
  In een mooi appartement met half-pension ontvlucht u even het gure Nederlandse klimaat. Overwinteren in de Algarve, die keuze is niet moeilijk. Een heerlijk mediterraan klimaat waar het ’s winters aangenaam is. Per bus rijdt u comfortabel naar uw overwinteradres in Portugal. Samen met een heerlijk verblijf in Alto da Colina maakt dit een onvergetelijke overwintervakantie.

  Wat kunt beleven in de Algarve?
  Het zuidelijkste gedeelte van Portugal wordt de Algarve genoemd. Het heeft, evenals het zuiden van Spanje, Moorse invloeden. Deze zijn o.a. terug te vinden in plaatsen als Silves en Tavira. Daar heb je nog talrijke schoorstenen die in Arabische stijl zijn opgetrokken.  De kust wordt hier bepaald door prachtige donkergele kliffen, prachtige stranden, spelonken en rotsen. 

  Albufeira
  Onze verblijfplaats Albufeira ligt ten westen van Faro en is één van de bekendste badplaatsen. Het heeft vele stranden, een oude stadskern met veel restaurants en barretjes. Het van oorsprong kleine vissersplaatsje is de laatste decennia uitgegroeid tot één van de belangrijkste plaatsen van Portugal. Met Maaskant heeft u een relaxte busreis naar Zuid-Portugal met heerlijke excursies en een geweldig verblijf!

  Bekijk ook de overwinterreis naar de Costa de Sol (Spanje), Hotel Vistamar.
  Vertrek op: 4 maart • 25 maart
  Gegarandeerd vertrek 4 maart • 25 maart
  • Reis per Comfort-Class Touringcar.
  • Deskundige chauffeur/reisleider.
  • Verblijf in hotels met half-pension.
  • Verblijf in een appartement landzijde.
  • Hotel Alto da Colina met half-pension.
  • Comfort-class t.w.v. € 52,50.
 • 14-daagse busreis - Portugal - Algarve, Porto, Lissabon, Sevilla & Madrid

  14-daagse busreis - Portugal - Algarve, Porto, Lissabon, Sevilla & Madrid
  8
  ,
  7
  excellent
  Busreis Algarve, Porto, Lissabon, Sevilla & Madrid 
  Een gloednieuwe rondreis, die het mooiste van Spanje en Portugal verenigt met een heerlijke pauze van 4 dagen in de Algarve. Natuurlijk staan Lissabon en Porto op het programma maar ook het schitterende Sevilla en Madrid. Alles heerlijk verbonden middels de reis in onze comfortabele touringcar. Viva! Bekijk ook onze busrondreis Andalusië en o.a. Barcelona.
  Vertrek op: 8 april • 29 april • 20 mei • 2 september • 30 september
  Gegarandeerd vertrek 20 mei
  • Reis per Comfort-Class Touringcar.
  • Deskundige chauffeur/reisleider.
  • Hotelverblijf op basis van halfpension.
  • Excursies volgens programma.
  • Gidsen in Lissabon, Sevilla & Madrid
  • Afsluitende koffietafel.

Busreizen naar Portugal.

Het land Portugal.
Officieel ligt de Portugese Republiek in het zuidwesten van Europa. Het grenst in het oosten en noorden aan Spanje, het enige buurland, en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. Het land heeft een heerlijk maritiem karakter. De twee eilandengroepen de Azoren en Madeira behoren ook tot Portugal. Op een grondgebied van 92.212 km² - drie keer de oppervlakte van België en ruim twee keer de oppervlakte van Nederland - wonen 10,8 miljoen inwoners. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Lissabon.

Portugal door de eeuwen heen.
Portugal was vroeger een wereldmacht met overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De overheersing van deze gebieden begon in de middeleeuwen en in de eeuwen nam het rijk weer in grootte af. Columbus (de ontdekker van huidige Noord-Zuid -en Midden-America was ook een Portugees. In 1999 kwam met de overdracht van Macau aan China een eind aan de koloniale bezittingen. In de 20e eeuw was Portugal gedurende enkele decennia een dictatuur. 

Een ontwikkeld land.
Hoewel Portugal tot de armste landen van Europa behoort, is het een ontwikkeld land; volgens de Index van de menselijke ontwikkeling valt Portugal met een 41e plaats (2013) in de groep van zeer hoog ontwikkelde landen; en in de Global Peace Index staat Portugal op de 5e plaats (2016). Staatkundig is het land een parlementaire republiek. Het land is lid van een groot aantal internationale organisaties, waaronder de VN, de NAVO, de OESO en de EU. In 2002 verving de euro de escudo als nationale munteenheid.

Maaskant Reizen organiseert verschillende busreizen naar Portugal. In sommige gevallen in combinatie met een busreis naar Spanje. We behandelen hieronder in vogelvlucht enkele grote busreizen:

Overwinteren op de Algarve:
In de wintermaanden december, januari en februari hebben we steevast busreizen naar het zonnigste deel van Portugal, De Algarve. Onze verblijfplaats Albufeira ligt ten westen van Faro. De kust wordt hier bepaald door prachtige donkergele kliffen, prachtige stranden, spelonken en rotsen. Onze standplaats Albufeira is een van de bekendste badplaatsen. Een relaxte busreis naar Zuid-Portugal met heerlijke excursies en een geweldig verblijf!
Bekijk hier meer over hoe u in de wintermaanden er warm bij kunt zitten in deze overwinterreis Portugal.

14-daagse rondreis  Portugal - Algarve, Porto, Lissabon, Sevilla & Madrid
Een enerverende rondreis door prachtige plaatsen en kustgebieden. In Lissabon maakt u een stadstour en in Porto aangekomen drinkt u natuurlijk de beste port van de wereld. In de Algarva is het tijd om ons lichaam ten ruste te leggen en te genieten van de zon en de palmbomen. 
Meer over deze busreis die dus ook naar Spanje gaat leest u hier.

Wat maakt een busreis speciaal? 
In de eerste plaats in een busreis comfortabel en veilig. In de tweede plaats is het milieuvriendelijk maar daarover zo meteen meer. Dus zijn al twee dingen waarmee we onze busreizen als speciaal zouden willen omschrijven. In feite zweeft u naar uw vakantiebestemming. In vergelijking met een vliegtuig is er aanzienlijk meer ruimte om u heen. Bijvoorbeeld de beenruimte is aanzienlijk ruimer en de stoelen zijn breder. Er is geen vertraging veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u nagenoeg op in uw woonplaats  (of dichtsbijzijnde grote plaats) en rijdt altijd! U komt fit op uw op uw bestemming aan. 

Vliegbusreizen naar Portugal
Voor reizigers die graag willen vliegen en Portugal willen ontdekken hebben we vliegbusreizen in het assortiment op genomen. U combineert een "snelle" heen/terugvlucht terwijl u toch op ontdekking gaat in Portugal. In een luxe touringcar zweeft u vervolgens naar Lagos, Faro, Sagres, Lissabon, Silves en Monchique. De buschauffeur en tevens reisleider zorgt ervoor dat u niets zal ontbreken. Bekijk deze reis hier. 

Bus = gemak onderweg.
Dit zeiden we net ook al maar als u eenmaal plaats heeft genomen in onze ruime stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u gedaan. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om een luchtje te scheppen en om naar de WC te gaan. In de restaurants onderweg is het altijd mogelijk een broodje of een snack te genieten. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.

Samen of alleen?
Wat een busreis vaak onbewust gezellig maakt is dat er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u voorop staat dan bent u bij ons met een busvakantie het beste af. Bent u minder gemakkelijk in een groep. Dat is geen probleem! Vele excursies zijn facultatief. U krijgt veel vrijheid op ter plekke te bekijken wat u doet.

Hoe vreemd het ook klinkt, de bus is milieuvriendelijk!
De bus is met afstand het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme. Lees op deze pagina hier meer over.

Maaskant Reizen, 90-jaar ervaring in busreizen.
Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 90-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan deze rond reis Engeland en Schotland ineen. 

Maaskant Reizen: al 90 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Lees hier ook onze reistips voor Portugal.

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Busreizen Maaskant gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

Akkoord