8-daagse busreis

Romantisch Wenen & Wienerwald

Met o.a. Wienerwald, Schönbrunn, Stadstour, Hofburg en Salzburg

Maaskant Reizen neemt u dit jaar mee naar Wenen. Stad van Sissi en Strauss aan de Donau. We reizen op ons gemak met een overnachting naar Wenen, verblijven in heerlijk in de Weense bossen, bezoeken Melk, maken een prachtige stadstour door Wenen met een gids en op de een na laatste dag bezoeken we de Mozartstad Salzburg! Heerlijk en geheel verzorgd! Geïnteresseerd in deze reis? Bekijk dan ook de stedentrip Duitsland Dresden, Leipzig en Weimar. Ook dit is een gehéél verzorgde busreis.

Dag 1 Naar Beieren
Via onze servicelijn arriveert u in Vaals. Na een kopje koffie met vlaai, reizen we naar ons eerste overnachtingsadres in Beieren.
Dag 2 Regensburg en aankomst Wenen
Na het ontbijt reizen we langs Regensburg door naar ons hotel nabij Wenen voor diner en overnachting. U verblijft 5 nachten in Hotel Steinberger in Altlengbach.
Dag 3 Stadswandeling & Schönbrunn
Met onze stadsgids maken we een stadswandeling door de Altstadt met o.a. de Hofburg, de Stephansdom en u heeft de mogelijkheid om de Kapuzinergruft (de Keizerlijke grafkelder) te bezoeken. Na de lunch vertrekken wet naar het prachtige Schloss Schönbrunn voor een rondleiding. Schönbrunn is het voormalige zomerpaleis van de keizerlijke familie. Hierna terug naar Altlengbach. Diner in ons hotel.
Dag 4 Tour door het Wienerwald
Na het ontbijt vertrekken we met onze touringcar voor een mooie tocht door het Wienerwald. Allereerst naar Melk, de toegangspoort tot de Wachau. Hier kunt u een bezoek brengen aan de abdij Stift Melk. U kunt hier op eigen gelegenheid de abdij bekijken of deelnemen aan een rondleiding. Tevens kunt u optioneel een boottocht maken van Melk naar Krems, alwaar de bus u weer ophaalt en terug brengt naar Wenen (Facultatief € 29 p.p. op te geven bij boeking).
Dag 5 Donauturm, Slot Belvedere en Hundertwasserhaus
We bezoeken het kleurrijke appartementencomplex dat ontworpen werd door de controversiële Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser; het Hundertwasserhaus, gevolgd door een stop bij de beroemde Donauturm. U heeft de gelegenheid om boven in het restaurant een kopje koffie te drinken en te genieten van het fraaie uitzicht. Ook een wandeling door het beroemde Prater ontbreekt niet vandaag. Tot slot is er voldoende tijd om te genieten van het barokke Obere en Untere Belvedere Schloss met de indrukwekkende tuinen. Diner in ons hotel.
Dag 6 Hofburg & Spaanse Rijschool
De Hofburg, is zeker een van de hoogtepunten van onze reis. Het paleis van de voormalige Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Onderdeel van de Hofburg is de Winterreitschule waarin de beroemde Spaanse Rijschool gevestigd is. U heeft de mogelijkheid om hier de 'Morgenarbeiten' (de ochtendtraining) bij te wonen (indien geopend). Ook krijgt u de gelegenheid om de Keizerlijke vertrekken, het Sissimuseum en de schatkamer te bekijken. ’s Middags vrije tijd die u naar eigen wens kunt indelen. Diner in ons hotel.
Dag 7 Salzburg
We verlaten ons hotel en vertrekken naar Salzburg, hier arriveren we vóór de lunch. De historische binnenstad, de Dom, het Stift Sankt Peter, de per kabeltrein bereikbare Hohensalzburg en het geboortehuis van Mozart. Hierna door naar Zuid Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 8 Terug naar Nederland
Via Stuttgart en Karlsruhe reizen we terug naar Vaals voor de afscheidskoffietafel en hierna naar onze uitstapplaats
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Oostenrijk
Steinberger Hotel
Steinberger Hotel Altlengbach, een gezellig en sfeervol hotel gelegen op ongeveer ’n half uur rijden van Wenen. Een heerlijk hotel met tal van faciliteiten. U verblijft op basis van half-pension, ’s ochtends is er een smakelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner. Uw kamer is bereikbaar per lift en voorzien van douche en toilet, TV, telefoon, föhn. Gratis WiFi is beschikbaar in alle kamers. Verder beschikt het hotel over een grote tuin, binnenzwembad en Hamam. Tegen betaling kunt u o.a. gebruik maken van het Solarium, de Sauna en een heerlijke massage krijgen.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 120

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0OOWE
www.austria.info

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 499
vanaf € 499
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 7x halfpension.
Stadswandeling met gids.
Bezoek Schönbrunn met gids & entree.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.