Busreizen - Roemenië


Busreizen Roemenië
Comfortabele rondreizen per luxe bus. Goede hotels op bijzondere plekken. Aantrekkelijk geprijsd. Hoge klantbeoordelingen. Bekijk foto's. Gezellige busreizen met aanzienlijke beenruimte. Iedere reis unieke mensen die maar één doel hebben, er een bijzondere vakantie van maken! Bekijk website
Onontdekte schatten in een ruig land
Roemenië is een land met vele gezichten. Het bezit als één van de weinige landen van Europa nog oerbossen. De Donau vertakt zich in een omvangrijke rivierdelta en mond uit in de Zwarte Zee. Er zijn hier brede zandstranden. Het land kent vele culturen, talen en religies die onderling beïnvloedt zijn. Dit komt tot uiting in vele kastelen en kerken die verspreid over het hele land liggen. Ook het kasteel van Dracula ligt in Roemenië. Onze busreis is dan ook een grote ontdekkingstocht naar deze verborgen schatten. We geven even een inkijkje in onze bijzondere busreis Roemenië.

Crisana-vlakte en Oradea
Bij het passeren van de landgrens komt u op de Crisana-vlakte wat vroeger onderdeel was van het Habsburgse rijk. Zo komen we uiteindelijk uit in de stad Oradea. Deze stad bevindt zich op een scheidslijn tussen heuvels en de vlakte. Ten tijde van het bewind Ceasescu kwam de stad in verval maar het kent nog steeds enkele bezienswaardigheden. De achttiende-eeuwse kathedraal is de grootste rooms-katholieke kerk in Roemenië. Het nabij gelegen bisschoppelijk paleis uit 1750-1779 zijn toonbeelden van de laat-barok. In het centrum is het vooral de moeite waard de twee prachtige pleinen te bezoeken Ferdinand en Piaţa Unirii. Deze pleinen worden doorkruist door de rivier "de snelle Cris" die door deze stad loopt. De pleinen en kerken zijn onderdeel van onze reis.

Cluj Napoca
Deze stad ligt dieper in het land in het district Cluj en u zult zien dat buiten de steden het land uiterst dunbevolkt is. Het district is pas in 1968 ontstaan maar in de loop van de geschiedenis heeft het gebied ook onder Hongarije gevallen. De stad Cluj Napoca heeft een etnisch, religieus en nationaal gemengde bevolking. Ze is in de 12de eeuw gesticht door kolonisten uit de Duitse landen als Klausenburg en de bouwstijl van het middeleeuwse centrum getuigt van hun aanwezigheid. Nog steeds kan men hier de Jugenstil-gebouwen maar ook de Hongaarse variant " sezession" hiervan bekijken. Het is lang onrustig geweest onder de bevolkingsgroepen met name bij een Hongaarse minderheid doordat een nationalistische burgemeester standbeelden liet weghalen van de Hongaarse stadsoprichters.
Sighișoara
Onrustig is ook lang in de stad Sighișoara geweest wat ook op onze reis ligt. De stad wordt ook hier bevolkt door mensen van Roemeense, Saksische (Duitse) en Hongaarse afkomst. Sinds Roemenië volwaardig lid is van de EU is het er al tijden rustig en dat geldt voor heel Roemenië. Het is de stad waar Graaf Dracula zou zijn geboren en dit verhaal wordt dan ook graag vertelt. Nationalistische krachten hebben zelfs deze gebeurtenis aangewend om elementen uit de nationale traditie hiermee naar de voorgrond te halen. In 2011 woonden er 28.000 mensen in de stad en het had ook een nationalistische burgemeester die de oude Altstadt rond 2002 wilde vervangen door nieuwbouw en doorgaande wegen. Dit werd gelukkig voorkomen doordat Unesco de Sighișoara tot werelderfgoed verklaarde. De oude stad is voorlopig gered maar de huidige burgemeester (een zoon van oude burgemeester) heeft weer snode plannen. De omgeving van Sighișoara is licht glooiend en is mooi groen. De oude Altstad is niet al te groot en prima te belopen in een middag. Deze stad heeft de mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouwen uit dit deel van Europa. Zo zijn er vier torens uit de oudheid bewaard gebleven. Zij moesten de stad beschermen tegen indringers.
(bron: Wikipedia)
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Roemenië.