Busreizen - Noorwegen


Noorwegen per luxe bus
Per bus naar machtige fjorden in Noorwegen.
Achter elke bocht een prachtig vergezicht. Noorwegen is het land van prachtige ruige kusten en berggebieden. Als je met de bus door Noorwegen rijdt is alsof je door het land van Lord of the Rings rijdt. U zweeft als het ware langs prachtige rotswanden en watervallen. Tijdens onze busreis doen we verschillende landen aan. Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland.

Tijdens onze busreis "Skandinavië en Noordkaap" gaan we o.a. naar Stockholm en bezoeken het mysterieuze Vättern-meer. Diezelfde dag gaan we aan boord van een luxe Ferry die ons naar Finland gaat brengen. Eenmaal aangekomen koersen langzaam richting de poolcirkel naar de Noordkaap. De middernachtzon en de uitgestrektheid van het land zorgen voor een unieke vakantie-ervaring. Vanuit het noordelijkste puntje van Europa koersen we verder aan op Noorwegen en komen bij Lofoten uit. Bekijk alle informatie de busreis Finland/Noorwegen/Zweden.

Het Koninkrijk Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland. Het grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak. De grootste grens is eigenlijk met Zweden en aan de andere kant de Noordzee. Het kent nog een vrij groot gebied en dat is Spitsbergen.

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² (inclusief Spitsbergen) en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen[2] bedraagt de bevolkingsdichtheid circa 13 per km² (exclusief Spitsbergen: 16 per km²) en is Noorwegen na IJsland het dunstbevolkte land van Europa.

Grote delen van het land worden gedomineerd door natuur; bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Skandinavische landschap maar in het bijzonder wel voor Noorwegen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø en Kristiansand. Een deel van deze steden doen ook aan tijdens onze busreis.

Via Maaskant Reizen zijn er twee enerverende busreizen te boeken. De busreis hierboven en de reis "Noorwegen op z'n Nederlands.
Waarom is een busreis speciaal?
Comfortabel en gezellig. Dat zijn al twee dingen waarmee we onze busreizen mee zouden willen omschrijven. Daar komt nog een derde bij. Het is ruimer dan welk vervoermiddel ook. In vergelijking met een vliegtuig is er aanzienlijk meer ruimte om u heen. U gaat gemakkelijker naar de WC. De beenruimte is verder aanzienlijk ruimer en de stoelen zijn breder. Gaat u met de bus, dan heeft zeker geen vertraging veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats en rijdt altijd! Uw vakantie begint niet op uw bestemming maar bij ons in de bus. Kortom In een bus zweeft u naar uw vakantiebestemming!
Comfortabel en veilig
Als u eenmaal plaats heeft genomen in onze ruime stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u gedaan. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om een luchtje te scheppen en om naar de WC te gaan. In de restaurants onderweg is het altijd mogelijk een broodje of een snack te genieten. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.
Samen en met elkaar
Wat vaak niet genoemd word maar wat wel een feit is, een busreis is gezellig. Er ontstaat een gevoel van saamhorigheid tussen de reizigers onderling. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u belangrijk is, dan is Maaskant Reizen voor u de beste keus!
CO2-vriendelijk reizen? De bus is het schoonste vervoermiddel
Wat u op het eerste gezicht niet zou verwachten maar de bus is met afstand het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme. Lees op deze pagina hier meer over.
95-jaar ervaring in busreizen
Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 95-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan deze rond busreis Noorse Hoogtepunten waar alles inzit.

Maaskant Reizen: al 95 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van
In 2020, twee busreizen naar Noorwegen
Voor 2021 hebben we twee reizen samengesteld waarmee u graag meenemen. Hierbij heeft u keuze uit een lange en een korte reis. De korte reis duurt zeven dagen en het accent ligt op het bezoek aan Fjorden en natuurpracht in zuid- en midden Noorwegen.

De lange reis gaat helemaal naar het noorden van Noorwegen en zal hier de Noordkaap aandoen. Dit is uiterst noordelijkste puntje van Europa.

Welke reis u ook boekt, u slaapt altijd in comfortabele hotels en u reist per luxe touringcar naar uw bestemmingen. Dit alles onder leiding van een ervaren chauffeur c.q. reisleider.

Meer informatie en boeken?
Bekijk de reis: Fjorden van Noorwegen (7dagen)

Bekijk de reis: Rondreis Scandinavië met Noordkaap.
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Noorwegen.