Busreizen - Hongarije


Busreizen Hongarije
Hongarije is van de grote landen van Balkan en is een voormalig satelliet-land ten tijde van de Sovjet-overheersing tot aan 1989, het jaar waarin ook de muur viel. Toen opende het IJzeren Gordijn zich en werd ook weer mogelijk om het land te bezoeken. Maaskant reist al sinds jaar en dag naar Hongarije waar we prima contacten hebben met enkele hotels. Samen met hun hebben we enkele excursies samengesteld. We bezoeken een paar zeer aantrekkelijke steden en plekken aan zoals: Boedapest, Donauknie, Visegrad en het Balatonmeer. Bekijk voor het volledige overzicht op onze pagina "Helemaal Hongarije".

Landschap in Hongarije
Het landschap is zeer divers en kan in vier delen worden opgedeeld. De grote Hongaarse Laagvlakte of de Alföld is de bekendste en het meest kenmerkend. Het licht ten ten oosten van de Donau. Deze vlakte beslaat goeddeels het midden en zuidoosten van het land. Vroeger noemde men dit de Hongaarse poesta (vertaald uit het Slavisch: leegte) uitstrekte. In het oosten wordt de vlakte net over de grens in Oekraïne en Noord-Roemenië begrensd door de oostelijke Karpaten. In het zuiden zet de Alföld zich voort in Roemenië en Servië om daar uiteindelijk te eindigen tegen de zuidelijke Karpaten. Midden door de vlakte stroomt de Tisza (584 km), in grootte de tweede rivier van Hongarije.

Het tweede landschapstype is dat van de bergen in het noorden (Felföld), langs de grens met Slowakije. Dit is het Noord-Hongaars middelgebergte, gevormd door uitlopers van het noordelijke deel van de Karpaten. Het Hongaarse gebergte wordt weer in verschillende delen onderscheiden. De hoogste berg van het land, de Kékes (1014 m.) ligt in het Mátragebergte, meer naar het oosten begint het Bükkgebergte.

Ten westen van de Donau (Duna, 417 km in Hongarije) zet de Pannonische vlakte zich voort in het glooiende landschap van Transdanubië. Helemaal in het zuiden ligt boven Pécs het Mecsekgebergte, in het zuidwesten vormt de Drau (Dráva) de grens met Kroatië. In het noorden wordt dit deel van het land begrensd door het Transdanubisch Middelgebergte, waarvan het Bakonygebergte het grootste deel vormt. Ten zuiden van de Bakony ligt het Balatonmeer, het grootste meer van Centraal-Europa (596 km²). Boven Boedapest sluiten de Transdanubische en het Noord-Hongaarse bergruggen op elkaar aan. Hier moet de Donau zich bij de Donauknie een weg door de bergen banen.

Ten noordwesten van het Transdanubisch Middelgebergte bevindt zich het laatste van de vier hoofdlandschappen, de Kleine Hongaarse Laagvlakte, die zich over de Donau voortzet in Slowakije. Het Hongaarse deel wordt doorsneden door de rivier de Rába en eindigt ten westen van Szombathely tegen de uitlopers van de Alpen. Kortom, al reizend door Hongarije ontvouwen zich vanuit uw luxe bus zeer afwisselende landschappen.

Tijdens onze groepsreis Hongarije doen we een aantal steden aan zoals: Boedapest, Donauknie, Visegrad, Eger en Balatonmeer. Een geheel verzorgde busreis van slechts 9 dagen voor slechts € 599,-.

Bron: Wikipedia
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Hongarije.