16-daagse busreis

Het mooiste van de Balkan

vanaf € 0
Met o.a. Ljubljana, Zagreb, Belgrado, Skopje, Ohrid, Tirana, Kotor, Dubrovnik, Zadar en Maribor

Tijdens onze busrondreis het Mooiste van de Balkan doorkruisen we maar liefst 8 landen. In een aangenaam tempo ontdekt u met ons landen als Slovenië, Kroatië, Servië, Macedonië, Montenegro en Albanië. De heen- en terugreis gaan via Duitsland en Oostenrijk. De belangrijkste steden ontdekken we met stadsgids en u verblijft in middenklasse hotels waarbij ontbijt en diner (half-pension) zijn inbegrepen. Dit is geen alledaagse rondreis maar een pure belevenis, stapt u in? Indien u deze reis interessant vind kijk dan op de reis Helemaal Hongarije" . Deze busreis gaat alleen naar Hongarije en is niet gericht op andere landen.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toileten airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
Stadsbezoek met gids in Ljubljana, Zagreb, Belgrado, Skopje, Ohrid, Tirana, Kotor, Dubrovnik, Zadar en Maribor
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 40 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Duitsland
Vanaf uw opstapplaats brengt onze servicelijn u naar Vaals waar het inmiddels traditionele kopje koffie met vlaai voor u klaar staat. Daarna stapt u in de bus van uw bestemming en rijden we over de Duitse autobanen naar het eerste hotel in Zuid Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2 Bled
Door Oostenrijk bereiken we Slovenië en bezoeken we de romantische stad Bled. Bij mooi weer kunt u een boottocht maken naar het eilandje in het midden van het meer. Overnachting en diner in de directe omgeving.
Dag 3 Ljubljana met gids
Stadswandeling Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Deze stad wordt ook wel het kleine Praag genoemd. Onze gids neemt u onder andere mee naar de drievoudige brug, het kasteel en de Stolnica Kathedraal. ’s middags vrije tijd in Ljubljana. Door naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, voor diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 4 Zagreb met gids
Vandaag bezoeken we met een gids het mooie Zagreb. De stad ligt prachtig tussen beboste heuvels van de Medvednica en de rivier Sava stroomt door de stad. U ziet de kathedraal Sveti Stjepana, vele parken en typische gebouwen uit de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. ’s Middags vertrekken we naar Belgrado, de hoofdstad van Servië. Diner en overnachting alhier.
Dag 5 Belgrado met gids en Skopje
Belgrado, wordt ook wel de “witte stad” genoemd. Met onze stadsgids verkennen we de stad. Hierna door naar Macedonië, “ het Zwitserland van de Balkan”. De moderne, levendige hoofdstad Skopje, ongeveer het centrum van de Balkan, ligt aan de rivier Vardar en heeft uitmuntende voorbeelden van Ottomaanse en Byzantijnse architectuur. Moeder Theresa is in deze stad geboren. Diner en overnachting in omgeving van Skopje
Dag 6 Skopje met gids en Ohrid
Bezoek aan Skopje samen met onze gids. Vervolgens vertrek naar Ohrid, het door UNESCO beschermde Macedonische stadje aan het gelijknamige meer, waar we 2 nachten verblijven.
Dag 7 Ohrid met gids
Stadsbezoek met gids aan Ohrid met daarna een vrije middag. Ohrid, aan het gelijknamige meer, is een architectonische parel met waardevolle culturele en historische monumenten. Het is een ontmoetingspunt tussen de culturen in het Oosten en het Westen en heeft een uniek karakter. U kunt een boottocht maken, een kijkje nemen in de bazaar of een bezoek brengen aan het klooster Sveti Naum buiten Ohrid.
Dag 8 Tirana met gids
Het Ohridmeer ligt tussen twee landen: Macedonië en Albanië. Vertrek naar Tirana, de hoofdstad van Albanië, waar we het Skanderberg-plein, de Et’hem Bey Moskee, de klokkentoren, het Cultuurpaleis, het Nationaal historisch museum en het monument gewijd aan Moeder Albanië onder leiding van onze stadsgids zien. Na dit bezoek gaan we naar Montenegro (2 nachten).
Dag 9 Vrije dag
Vandaag kunt u het stadje Budva, aan de Budva-rivièra, vrij bezoeken! De Venetianen hebben de stadsmuren rondom de oude stadskern in de 15de eeuw gebouwd met maar twee toegangspoorten, waar vandaag de dag alleen voetgangers mogen komen.
Dag 10 Kotor met gids
Vertrek uit Budva. We bezoeken de stad Kotor aan de Kotor-baai die beschermd wordt door machtige bergketens. Kotor, met drie stadspoorten en imposante stadsmuren, heeft een rijk cultureel erfgoed en is een UNESCO-stad. Einde van de middag aankomst in de omgeving van Dubrovnik (3 nachten).
Dag 11 Dubrovnik met gids
Bezoek met gids aan Dubrovnik , de ‘parel van de Adriatische Zee’. Ondanks een onrustige geschiedenis, heeft de stad haar mooie bouwwerken weten te behouden. Vrije middag in het historische centrum. Maak een wandeling over de stadsmuren voor schitterende uitzichten, deze stad staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO!
Dag 12 Vrije dag of Mostar
Vrije dag in Dubrovnik of u kunt meegaan op een facultatieve excursie naar het beroemde Bosnische stadje Mostar (extra op te geven bij boeking 30,- p.p). bekend om de karakteristieke brug die (ook) op UNESCO-werelderfgoedlijst staat.
Dag 13 Zadar met gids
Vertrek naar Zadar. Een bezoek aan het Romeinse forum, de St. Donat kerk en de St. Elias kerk zijn beslist de moeite waard. De Kalelarga, de levensader van de stad met leuke winkeltjes en gezellige cafés, mag u niet missen!
Dag 14 Maribor met gids
We verlaten Kroatië en rijden naar Maribor in Slovenië, een pittoreske universiteitsstad aan de rivier Drava. Maribor is ook bekend als wijncentrum met de oudste wijnrank in de wereld (ca 400 jaar oud). Samen met de gids ziet u het 16e eeuwse stadhuis, het stadskasteel en de Mariazuil. Het beeld van de oude stad aan de waterkant komt u overal tegen op de Sloveense ansichtkaarten.
Dag 15 Naar Zuid-Duitsland
Via Slovenië en Oostenrijk bereiken we ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Diner alhier.
Dag 16 Thuisreis
Via Stuttgart en Karlsruhe reizen we terug naar Vaals voor de afscheidskoffietafel en hierna naar onze uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Kroatië
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busrondreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet.Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 260

Extra's op te geven bij boeking:

Dagtocht Mostar €30 p.p

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0BARR

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0