9-daagse busreis

Rondreis Helemaal Hongarije

vanaf € 0
8,7 Schitterend!
Mevrouw Antonia Bruurmijn gaf onze deze *****-beoordeling.
Wij hebben wij prachtige natuur, bergen, dorpjes en noem maar op gezien. Overal waar wij kwamen kregen wij genoeg tijd om het te bekijken onderweg kregen wij goede informatie .
Meer reviews
Met o.a. Boedapest, Donauknie, Szentendre, Visegrad, Esztergom, Eger, Kecskemét en Balatonmeer

Maaskant Reizen neemt u mee op een boeiende rondreis door het land van de Puszta’s en de Goulash! Een prachtig land dat veel te bieden heeft. We bezoeken de hoofdstad Boedapest en de noordelijk daarvan gelegen Donauknie met steden vol prachtige architectuur als Esztergom en Szentendre. De wijnstreek rond Eger, Kecskemét (prachtige stad vol jugendstil). We sluiten onze rondreis af aan het Balatonmeer met een bezoek aan Kezthely. De gehele rondreis verblijven we in goede middenklasse hotels met half-pension. Een gevarieerde rondreis dus in het land van de Poesta (betekent: uitgestrekt laagland).

Geïnteresseerd in deze reis? Bekijk dan ook de 7-daagse reis naar Praag.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Stadstour met gids in Boedapest
Excursies volgens programma
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 22,50 p.p.
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveren we in Vaals, hier aangekomen nemen we een heerlijk kopje koffie met vlaai. Vervolgens maken we kennis met onze chauffeur/reisleider, plaatsen we onze bagage in de touringcar en stappen we in, de reis is begonnen! Via Frankfurt, Karlsruhe en Stuttgart, rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid Duitsland. Na incheck volgt het diner.
Dag 2 Op naar Boedapest
Na het ontbijt vervolgen we onze reis langs München en Wenen, en rijden we naar Boedapest. Hier aangekomen nemen we onze intrek in het hotel waar we 2 nachten zullen verblijven. De liefhebbers kunnen na het avondeten alvast op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.
Dag 3 Boedapest met Gids
Allereerst maken we met onze gids een uitgebreide tour door Boedapest. Deze prachtige stad, het Parijs van het Oosten, wordt gescheiden door de Donau in Boeda en Pest. In beide stadsdelen is veel te zien o.m. de parlementsgebouwen, het Heldenplein en de St.Stefanobasiliek. ‘s Middags is er gelegenheid om te winkelen of musea te bezoeken. Aansluitend keren we terug naar het hotel voor diner.
Dag 4 Donauknie Szentendre; Visegrad & Esztergom
Na het ontbijt verlaten we ons hotel in Boedapest en reizen naar de Donauknie, één van de hoogtepunten van deze reis. We bezoeken de schilderachtige stadjes Szentendre en Visegrad, waar vandaan we een magnifiek uitzicht hebben op de Donau. Tevens bezoeken we vandaag Esztergom, bekend om zijn reusachtige basiliek en Koninklijk Paleis. Aan het einde van de middag komen we aan in de omgeving van Eger, hier blijven we ook 2 nachten.
Dag 5 Eger
Eger, befaamd om zijn wijn die in diverse wijnkelders rondom de stad te vinden is. In de namiddag zullen we een bezoek aan een van deze kelders brengen maar we beginnen de dag met een bezoek aan de stad zelf. De Burcht “Var” is een trekpleister van jewelste, deze zullen we dan ook zeker bezoeken. Vanaf de burcht zien we enkele overblijfselen uit de “Turkse Tijd” waaronder een Minaret. Hierna bezoeken we de oude binnenstad en de prachtige Neoclassicistische Basiliek op het Vrijheidsplein. Diner in ons hotel.
Dag 6 Kecskemét
We laten Eger achter ons en vertrekken vandaag al vroeg in de richting van Kecskemét; Kecskemét is een van de mooiste steden van Hongarije. Zowel vanwege de prachtige Jugendstil gebouwen als om zijn talloze bezienswaardigheden (o.a. het stadhuis van de architect Ödön Lechner) en de grote pleinen met fonteinen. Vervolgens door naar het Balatonmeer voor diner en overnachting.
Dag 7 Rondrit Balatonmeer met Kezthely
Na het ontbijt bezoeken we Kezthely, de oudste en beroemdste plaats aan het Balatonmeer. Het Balatonmuseum is een van de leukste bezienswaardigheden hier samen met het Festetics Kasteel. We blijven tot na de lunch in Kezthely en rijden dan naar ons Hotel in Siofok waar we rond 15.30 uur zullen arriveren. De rest van de dag is vrij.
Dag 8 Naar Zuid-Duitsland
Via Gyor verlaten we Hongarije en keren terug naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 9 Zuid-Duitsland naar Vaals
Vanzelfsprekend wordt er onderweg gestopt om u de gelegenheid te geven tot lunchen. We sluiten de reis af met een afsluitende koffietafel in Vaals. Hierna via de servicelijnen naar uw uitstapplaats!
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Hongarije
Middenklasse hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 130

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0HORR

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen-wijchen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,7 Schitterend!
Mevrouw Antonia Bruurmijn gaf onze deze *****-beoordeling.
Wij hebben wij prachtige natuur, bergen, dorpjes en noem maar op gezien. Overal waar wij kwamen kregen wij genoeg tijd om het te bekijken onderweg kregen wij goede informatie .
Meer reviews