8-daagse busreis

Verrassend Italië, parels van steden

vanaf € 699
8,7 Prachtig!
J. Aldenhoven gaf onze deze ****-beoordeling.
12-6-2023 - De reis verrassend Italië was geweldig , met ‘n goede chauffeur , ‘n verrassend leuke gids die ons na een hele lange voorlaatste dag ook nog eens over 3 geweldige passen in Zwitserland naar het laatste hotel in Duitsland bracht . Enige nadeel was dat je in 8 dagen (zeker 3000 km door div. landen) elke dag vroeg op moest, vroeg moest ontbijten en vertrekken om de planning te realiseren. De hotels (4) waren allen perfect. Eten in Viverone zelfs volmaakt.
Meer reviews
Met o.a. Milaan, Padua, Verona & Turijn

2 prima hotels, 5 prachtige Italiaanse steden. Dat zijn de basis-ingrediënten van deze 8-daagse reis naar het noorden van Italië. Bekende steden als Padua, Verona en Milaan, maar ook minder bekende parels komen aan bod. Vicenza en natuurlijk Turijn, waar wij stiekem een beetje verliefd op zijn geworden. Een relaxte 8-daagse reis langs cultuur en historie waarbij gezelligheid en beleving centraal staan.

Geïnteresseerd in deze reis? Bekijk dan ook de busreis naar de hak van de laars->> Naar Apulië.

vanaf € 699
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Stadswandeling met gids in Milaan.
Stadstour/wandeling met gids in Turijn.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland

Via onze servicelijnen gaan we naar Vaals waar we een stop maken met een kopje koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens door naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2 Aankomst Hotel
Door Oostenrijk naar ons hotel in Levico Terme voor kamerverdeling en diner. We blijven hier 3 nachten in hotel Albergo Villa Flora.
Dag 3 Padua & Bassano del Grappa
Bassano del Grappa is een mooi, oud stadje gelegen in de noordelijke regio van Veneto, hier gaan we vandaag als eerste naar toe. De beroemde Italiaanse likeur Grappa komt uit deze omgeving. Deze likeur is een brandend brouwsel, gemaakt van de overblijfselen van het wijn productieproces. U kunt alles hierover te weten komen in de Poli stokerij in Bassano del Grappa. Het Museo della Grappa biedt gratis toegang voor bezoekers. Ga op ontdekkingstocht en ervaar het productieproces van deze likeur. Bassano del Grappa staat ook bekend om de Ponte degli Alpini, die werd ontworpen door de bekende architect, Andrea Palladio in 1569. Padua, stad van de Heilige Antonius. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier de Basilica Sant ’Antonio, de grafkerk van St. Antonius, het Palazzo della Ragione of Salone, de Capella degli Scrovegni met de 37 beroemde fresco’s van Giotto, het Museo Civico en de Giardino Botanico (één van de oudste botanische tuinen van Europa –1545). Maar voor de liefhebber is hier nog veel meer te zien dan wij hier kunnen opnoemen, Padua is echt een stad "voor elk wat wils". Diner en overnachting in ons hotel in Levico Terme.
Dag 4 Verona en het Gardameer
Na het ontbijt bezoeken we het grootste Alpenmeer van Italië. Hier trekken schitterende panorama’s aan ons voorbij. Geniet van de steile bergen en het prachtig gekleurde water van het Gardameer. We bezoeken Malcesine met zijn gezellige haven en leuke terrassen en winkeltjes. Via Garda en Bardolino reizen we naar Verona, stad van Romeo en Julia en één van de mooiste kunststeden van Italië. Beroemd door de operavoorstellingen die hier in de Romeinse Arena worden gehouden, maar er is zoveel meer te zien: het Piazza Bra, Piazza delle Erbe (groente- en fruitmarkt), Piazza dei Signori, Castel Vecchio, Ponte Scaligero, de kerk S.Zeno Maggiore uit de 12e eeuw met haar prachtige bronzen deuren, het magnifieke interieur van de Dom en het (fictieve) graf van Julia. Dit alles is makkelijk te voet bereikbaar via de oevers van de vriendelijk door de stad kronkelende rivier de Adige. Diner en overnachting in Levico Terme.
Dag 5 Milaan met gids
We verlaten Levico Terme vroeg en zorgen dat we aan het einde van de ochtend in Milaan arriveren. Onder leiding van een deskundige gids maken we een stadswandeling waarbij u natuurlijk de imposante marmeren Dom zult zien, maar ook de beroemde Scala van Milaan en de Pinacoteca. Onze wandeling eindigt op het Piaza del Duomo. U heeft daarna nog voldoende tijd op de Dom van binnen te bezichtigen en te lunchen. Aan het einde van de middag vertrekken we naar ons hotel Royal aan het meer van Viverone waar we 2 nachten verblijven. Nadat de kamers zijn verdeeld volgt het diner.
Dag 6 Turijn met stadsgids
Na het ontbijt vertrekken we naar Turijn. Onder leiding van onze gids (duitstalig) maken we in de ochtend een korte stadstour en vervolgens een wandeling door Turijn. Zo leren we de stad van de Italiaanse koninklijke familie Savoia kennen. De mooie paleizen, kastelen en parken. Het is één van de elegantste en mysterieuze steden van Italië. Beroemde bezienswaardigheden als het prachtige Koninklijk Paleis, het Valentino Park en het indrukwekkende Mole Antonelliana zullen zeker aan bod komen. We keren rond 15.00 uur terug in ons prachtig gelegen hotel om nog even heerlijk van de omgeving te genieten alvorens we gaan eten.
Dag 7 Via Lago Maggiore en Zwitserland naar Zwarte Woud
We verlaten ons hotel in Viverone en rijden via het Lago Maggiore naar Zwitserland. Vervolgens doorreis naar ons hotel in het Zwarte Woud voor diner en overnachting.
Dag 8 Thuisreis

De laatste dag van onze busreis. Via Luxemburg rijden we terug naar Vaals waar de koffietafel op ons wacht. Via onze servicelijnen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht. 

Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Villa Flora & Hotel Royal
Tijdens deze reis verblijft u 3 nachten in hotel Villa Flora*** in Levico Terme. Een terras, een mooi buitenzwembad (geopend tm 07 oktober) bar en restaurant ; het zijn slechts enkele van de faciliteiten van dit hotel. Zowel het meer als het centrum zijn op loopafstand. Uw comfortabele kamer is voorzien van bad of douche en toilet, tv, telefoon. Er is een lift aanwezig. ’s Ochtends is er een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds wordt het 3-gangen diner geserveerd. En vervolgens 2 nachten in hotel Royal*** direct aan het meer van Viverone met gelijkwaardige faciliteiten en maaltijden. Op de heen en terugreis overnachten we in Zuid-Duitsland.

Tijdens een reis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 110

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ITMT

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 699
8,7 Prachtig!
J. Aldenhoven gaf onze deze ****-beoordeling.
12-6-2023 - De reis verrassend Italië was geweldig , met ‘n goede chauffeur , ‘n verrassend leuke gids die ons na een hele lange voorlaatste dag ook nog eens over 3 geweldige passen in Zwitserland naar het laatste hotel in Duitsland bracht . Enige nadeel was dat je in 8 dagen (zeker 3000 km door div. landen) elke dag vroeg op moest, vroeg moest ontbijten en vertrekken om de planning te realiseren. De hotels (4) waren allen perfect. Eten in Viverone zelfs volmaakt.
Meer reviews