12-daagse busreis

De ontdekking van Apulië

vanaf € 999
9,0 Excellent!
Mevrouw Snelders gaf ons voor deze busreis Italië een *****-beoordeling.
27-5-2023 - Het was een fantastische reis met boeiende excursies. Hotel was supergoed, lekker eten en een gezellige gids Ingo die veel wist te vertellen.
Meer reviews
Busreis Zuid Italie met o.a. Lecce, Alberobello, Cisternino, Polignano, Matera en Bari.

Tijdens deze busvakantie van Maaskant Reizen nemen we u mee naar het zuiden van Italië, naar de hak van de laars. We gaan naar de regio Puglia, ofwel Apulië, met zijn 60 miljoen olijfbomen. Deze prachtige streek wordt aan weerskanten ‘gekust’ door de zee; de Adriatische- en de Ionische Zee. Tijdens deze groepsreis laten we u o.a. kennismaken met trulli, punthuisjes, en sassi, grotwoningen. En we gaan natuurlijk de bekendste steden van Puglia bezoeken, zoals Bari, de stad van Sint-Nicolaas, en Lecce, de Dame van de Barok en ook wel het ‘Florence van het Zuiden’ genoemd. Rustpunt tijdens deze busreis is ons fijne 4-sterrenhotel Lo Smeraldo in het plaatsje Cisternino. Gaat u mee naar dit nog onontdekte pareltje in Zuidoost-Italië?

Voor deze reis dient u goed ter been te zijn, wat e.a. inhoudt kunt u lezen in onze brochure en Algemene Voorwaarden

vanaf € 999
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Oostenrijk
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar we een korte pauze maken voor een kopje koffie met vlaai. Hierna reizen we naar Oostenrijk, waar u in de loop van de avond aankomt, voor het eerste diner en de overnachting.
Dag 2 Lago di Trasimeno
Door een prachtig landschap bereiken we Italië. Langs de steden Verona, Bologna en Florence rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Lago di Trasimeno. Diner in het hotel.
Dag 3 Op naar Apulië
Verder zuidwaarts vandaag, langs Rome via Napels en Bari reizen we naar ons hotel Lo Smeraldo in Cisternino waar we aan het einde van de middag arriveren. U ontvangt uw kamersleutel voor een verblijf van 7 nachten in dit mooie hotel. Vervolgens gaan we dineren.
Dag 4 Alberobello en Ostuni
De ochtend is vrij om te genieten van het hotel en zijn directe omgeving. Om plm. 11.00 uur vertrekken we naar Alberobello, bekend om de vele trulli, de punthuisjes, die vanwege hun architectonisch belang sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. In Alberobello staan ongeveer 1.500 trulli's in allerlei vormen en maten. Uniek aan Alberobello is dat de ondergrond van het stadje bestaat uit verschillende lagen lijmsteen. In de middag bezoeken we de prachtige witte stad Ostuni. Diner in het hotel.
Dag 5 Matera
Naar Matera. Hier gaan we naar de unieke rotswoningen, de sassi. Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Italië en Unesco-Erfgoed. Matera is bij velen bekend van het filmische landschap dat als decor diende voor onder andere The Passion of the Christ. Diner in het hotel.
Dag 6 Vrije dag
Geniet van het hotel en zijn directe omgeving. Een bezoek aan het stadje Cisternino is beslist de moeite waard. De huizen in het oude centrum hebben typisch oosterse elementen, met verborgen binnenplaatsjes en trappen buitenom. Cisternino biedt een uniek uitzicht over de landelijke omgeving van het dal met trulli. Onze tip: een bezoek aan de kathedraal van San Nicola, van Romeinse origine, gebouwd op de resten van een primitieve crypte van Basiliaanse monniken; het heiligdom van de Madonna d'Ibernia en de Torre di Porta Grande van Normandische oorsprong.

Dag 7 Lecce en Otranto
Lecce geldt als het Florence van het Zuiden en wordt ook wel de ‘Dame van de Barok’ genoemd. Dit vanwege de barokke torenspitsen, poorten, kerken, monumenten en huizen in de historische kern van Lecce. De oude stad bereiken we via Porta Napoli. Vanaf hier bekijken we de belangrijkste straten met elegante 18e eeuwse bebouwing. Bijvoorbeeld de Basilica di Santa Croce, het symbool van Lecce. In de middag bezoeken we de mooie stad Otranto met zijn prachtige Kathedraal uit de romaanse tijd. Diner in het hotel.
Dag 8 Bari en Polignano a Mare
Vandaag beginnen we met een bezoek aan Bari. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken en pleinen en zijn kasteel, is goed bewaard. In de Basiliek van Sint-Nicolaas worden de stoffelijke resten bewaard van Sint Nicolaas, de bisschop van Myra. Deze werden in 1087 door zeelui van Bari uit Myra meegebracht.
’s Middags brengen we nog een bezoek aan Polignano a Mare, schitterend gelegen op de rotsen, zo’n 25 meter boven de zeespiegel. Diner in het hotel.
Dag 9 Grotten van Castellano
De grootste en waarschijnlijk mooiste grotten van de mediterrane regio bevinden zich in Castellano. De beroemdste grot hier is de witte grot, die wel de mooiste grot ter wereld wordt genoemd.
Geniet tijdens deze excursie van het indrukwekkende landshap. Diner in het hotel.
Dag 10 Naar Rimini
We verlaten Apulië en reizen langs Foggia en Pescara naar de omgeving van Rimini voor diner en overnachting.
Dag 11 Naar Zuid-Duitsland
Na het ontbijt rijden we langs Parma noordwaarts naar het zuiden van Duitsland. Diner in het hotel.
Dag 12 Terug naar Nederland
De thuisreis vandaag, langs Frankfurt en Keulen naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna brengt onze servicelijn u weer naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Lo Smeraldo****
Tijdens onze reis verblijven we o.a. 7 nachten in het heerlijke 4-sterren hotel Lo Smeraldo in Cisternino, vanaf hier ziet u in de verte de kust, de zeewind voert de heerlijke geur van talloze dennenbomen met zich mee. In dit hotel zult u zich geen moment vervelen, want het heeft onder meer een tennisbaan, een jeu-de-boulesbaan en een zwembad met bubbelbad. (in het vroege voorjaar en het najaar kan het zwembad nog gelsoten zijn). In het restaurant worden typisch Italiaanse gerechten geserveerd en in de pizzeria kunt u een lekkere pizza bestellen. Hotel Lo Smeraldo is omgeven door koele dennenbossen en ligt tussen de zee en de Valle d'Itria. Het hotel bevindt zich ook dicht bij het middeleeuwse stadje Cisternino (afstand plm. 3,5 km), waar u de oorspronkelijke muren en de mooie smalle straatjes kunt bewonderen. Tegen een kleine vergoeding brengt het busje van het hotel u er op uw vrije dag op vaste tijden naar toe. Het hotel vormt tevens een uitstekende uitvalsbasis voor een verkenning van Apulië, met interessante plaatsen als Alberobello en Ostuni in de buurt. Uw kamer is per lift bereikbaar en beschikt over airconditioning, een satelliettelevisie en een mini-bar.De badkamer is voorzien van bad of douche, toilet en föhn. In het hotel is gratis internet.
's Ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner met saladebuffet. Geniet ten voeten uit!

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.


Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 270

Entreegelden & Optionele extra's

-Alberobello en Ostuni met lunch uit de regionale Apulische Keuken
en begeleiding door gids € 34,50
-Lecce & Ottranto met begeleiding door gids in Lecce €10,50
-Matera Entree voor Sassi en begeleiding door gids €13,50
-Entree Castellana grotten inclusief gids €14,00
-Lunch uit de regionale Apulische Keuken op dag 9 €21,00
-Bari & Polignano met begeleiding en extra uitleg door gids €12,50

Deze extra's zijn optioneel en niet verplicht, u kunt zich hiervoor opgeven tijdens de eerste dagen van de reis.

Toeristenbelasting ter plaatse te betalen in de hotels.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0ITPU
www.enit.com

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinsenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 999
9,0 Excellent!
Mevrouw Snelders gaf ons voor deze busreis Italië een *****-beoordeling.
27-5-2023 - Het was een fantastische reis met boeiende excursies. Hotel was supergoed, lekker eten en een gezellige gids Ingo die veel wist te vertellen.
Meer reviews