6-daagse busreis

Aan de Duitse Kust

vanaf € 0
Busreis Duitsland naar Rostock, met o.a. bezoek aan Rostock, Usedom, Rügen, Greifswald, Bad Doberan en en Heiligendamm.

Net buiten Rostock ligt ons Landguthotel Hermann, een prachtig verblijf tijdens deze 6-daagse comfort-class busreis naar de Noord-Duitse Kust. De Oostzeekust hier, is een gebied, dat nog niet is overlopen door massatoerisme. In dit fraaie stukje Duitsland kunt u dus volop genieten van prachtige natuur en rust. De excursies tijdens onze busreis voeren u naar lieflijke badplaatsen en prachtige eilanden, die bekend zijn door uitzonderlijk natuurschoon. U verblijft op basis van half-pension!   Bekijk ook deze busreis Duitsland: Dresden, Leipzig & Weimar.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Verblijf in hotel op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
Gids duitstalig voor Rostock, Usedom & Rügen.
Comfort-Class t.w.v. € 15 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Rostock
Onze servicelijnbussen vertrekken, bij deze reis naar Noord Duitsland, vroeg vanaf het zuiden en westen van Nederland naar Overijssel. Ter hoogte van Oldenzaal steken we de grens over en rijden met enkele stops vervolgens langs Bremen en Hamburg naar onze standplaats Rostock waar we vroeg in de avond aankomen. We nemen onze intrek in land-gut-Hotel Hermann waarna het diner volgt.
Dag 2 Het eiland Rügen
Een hele dagtocht onder leiding van een deskundige locale gids naar het bekende eiland Rügen. Het is het grootste Duitse eiland en wordt met een dam over de Strelasund verbonden met het vasteland. Haar grillige kustlijn met vele bochten, schiereilanden en landtongen geeft het eiland een bijzonder karakter. In het noordoosten vinden we het Nationale Park Jasmund met de bekende Königstuhl, een 118 meterhoge krijtrots. Aan het eind van de middag keren we terug naar Rostock. Diner in het hotel.
Dag 3 Rostock
Na onze volle dag van gisteren doen we het vanochtend rustig aan. We vertrekken rond 11.30 uur naar het centrum van Rostock waar u alvast gelegenheid krijgt om op eigen gelegenheid te lunchen. Na de lunch maakt u met een lokale gids een wandeling in deze Hanzestad met haar maritieme hart: de stadshaven met restaurants, theaters en winkels. Dieprood oplichtende baksteengebouwen zijn typisch voor de Hanzetijd, tevens staan de Mariënkirche, de St. Petrikirche en het gotische raadhuis met haar barokke façade op het programma. Aan het eind van de middag brengt de bus u weer naar het hotel voor het diner.
Dag 4 Greifswald & Eiland Usedom
Allereerst bezoeken we vandaag met een locale gids Greifswald, we maken een koffiestop in het schilderachtige centrum. Vervolgens naar Peenemünde in het noorden van Usedom, bekend van de lancering van de 1e raket ter wereld. U kunt hier het Historische Techniek Museum bezoeken. Vervolgens langs Karlshagen en Zinnoweitz naar de steile kust van Koserow, middels een wandeling over de Streckelsberg heeft u hier een prachtig uitzicht. We besluiten de dag met een bezoek aan Ahlbeck, beroemd om zijn pier met typische badhuis. Diner in land-gut-Hotel Hermann.
Dag 5 Bad Doberan en Heiligendamm
Het programma deze ochtend brengt ons naar het plaatsje Bad Doberan, na een korte wandeling hier kunt u instappen in de stoomtrein "Molli" (facultatief) die u over een leuk traject, dwars door nauwe straatjes en bloeiende velden naar de badplaats Heiligendamm brengt. Deze meest elegante Duitse badplaats met haar paleisachtige hotels werd veel bezocht door de internationale adel en bijv. de Tsarenfamilie. We keren rond 15.00 uur terug in ons hotel voor nog wat heerlijke vrije tijd, relax!
Diner in het hotel.
Dag 6 Thuireis
Alweer de laatste dag van onze reis. Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor de thuisreis. Wederom langs Hamburg, Bremen en Osnabrück gaan we bij Oldenzaal weer de grens over. Onderweg wordt een koffiestop gemaakt en heeft u de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken (eigen rekening). Vervolgens brengen onze servicelijnbussen u in de loop van de avond weer naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Land-gut-Hotel Hermann***
Ons gezellige en landelijke hotel ligt aan de toegangspoort tot de Hanzestad Rostock, buiten de hectische drukte van de stad. Het biedt het hele jaar door ontspanning en beschikt over comfortabel ingerichte kamers, per lift bereikbaar en voorzien van douche, toilet en gratis Wifi. In het rustieke restaurant kunt u genieten van uw ontbijtbuffet en van een heerlijk 3-gangen maaltijd. Verder beschikt het hotel over een binnenzwembad en wellness-gedeelte, zwemkleding mee dus!
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 150

EXTRA INFORMATIE

De servicelijnen van deze reis lopen van zuid naar oost Nederland. Vandaar dat de vertrektijd op de opstapplaatsen in zuid Nederland vroeger is dan de richttijden in onze reisbrochure, en de vertrektijd in west, midden en oost Nederland later dan de richttijd in de reisbrochure van Maaskant Reizen.
De opstaptijd op uw reisbescheiden die u 1 week voor vertrek ontvangt, is de correcte opstaptijd.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0DURU

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0