5-daagse busreis

De pracht van Leipzig, Dresden en Weimar

Busreis Duitsland met o.a. Leipzig, Dresden en Weimar!

Vijf dagen naar voormalig DDR met stadstouren o.l.v. een gids met bezoek aan o.a. Gewandhaus, Thomaskerk, het Goethehuis en slot Zwinger.
Deze busreis door Duitsland zult u niet snel vergeten. Samen met Maaskant bezoekt u de fraaiste steden van de voormalige DDR. Vijf dagen lang wordt u ondergedompeld in de Duitse cultuur en romantiek. Deze busvakantie heeft alle ingrediënten van een meer dan geslaagde stedentrip. Zo bezoekt u Leipzig - na Berlijn de tweede stad van Oost-Duitsland - met het moderne Gewandhaus en de Thomaskerk. Wist u dat Mozart hier ooit het orgel bespeelde? Ook staat Dresden, het Florence aan de Elbe, op het programma van deze rondreis. Niet voor niets is Dresden de zusterstad van Florence. Dresden werd zwaar gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is momenteel mooier dan ooit. Uiteraard slaan we de stad Weimar niet over; hier hebben Bach, Strauss en Liszt gewerkt. Het historische centrum is niet voor niets door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. Deze reis wordt ook aangeboden als kerstreis. Sfeervol en gezellig Kerst in Leipzig, Dresden en Weimar

Dag 1 Naar Glauchau
Uw groepsreis is begonnen! Via onze servicelijnen verlaten we Nederland en rijden met de luxe touringcar langs Giessen en Weimar naar uw standplaats Glauchau. Aan het begin van de avond bereikt u ons hotel waarna de kamerindeling diner en overnachting volgen.
Dag 2 Leipzig
Een volledige dag Leipzig vandaag! Met een lokale gids maakt u een stadstour en wandeling. Hierbij ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden: onder andere het Gewandhaus, de Thomaskerk waar Bach cantor was en het 91 meter hoge Monument van de Volkerenslag uit 1813. De middag is vrij te besteden in het centrum van de stad. Diner in ons hotel.

Dag 3 Weimar
Vandaag staat Weimar op het programma. Het historisch centrum van deze stad is een bezoek meer dan waard. Hier vinden we o.a. het Goethehuis en voorbeelden van de Bauhaus architectuur. In Weimar werkten ook Bach, Strauss en Liszt. Wanneer de tijd het toelaat maken we nog een stop in het mooie Gera met haar fraaie Altstadt. Diner in het hotel.
Dag 4 Dresden
Na het ontbijt brengt de buschauffeur u naar Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum waar niets meer herinnert aan de verwoestingen van de laatste wereldoorlog. Eerst maken we met de lokale gids een stadsrondrit waarbij u het beroemde laat-barokke residentiële slot Zwinger en de gerestaureerde Frauenkirche te zien krijgt. De middag is vrij te besteden in Dresden. Aan het einde van de middag rijden we weer naar Glauchau voor diner en overnachting.
Dag 5 Thuisreis
Na het ontbijt verlaat u boordevol indrukken het hotel en gaan we huiswaarts. Via onze servicelijnen wordt u weer naar uw uitstapplaats gebracht.

Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Meister Bär Hotel Wettiner Hof
Wij kozen het strategisch voor deze reis gelegen stadje Glauchau. Ons rustig gelegen Meister Bär Hotel Wettiner Hof biedt u comfortabele kamers (lift aanwezig) met bad/douche/toilet. De maaltijden hier zijn eenvoudig doch voedzaam en u kunt hier altijd bij vragen! U vindt hier een vriendelijk en gastvrij onthaal en op loopafstand de wandelzone van het stadscentrum en het Slot Forderglauchau.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer €70

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0DULD
http://www.leipzig.de/

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 299
7,9 Goed!
De familie Schepers/Hendriks gaf ons deze ****-beoordeling.
Wij hebben al verschillende reizen met u gemaakt. Elke keer is het ons prima bevallen. Wij verheugen ons al op de vakantie die wij zeker gaan boeken! Voor ons is MAASKANT gewoon RIANT!
Meer reviews
vanaf € 299
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Verblijf in hotel op basis van half-pension
Excursies volgens programma
Stadsgidsen in Leipzig, Dresden en Weimar
Comfort-class t.w.v. € 12,50 per persoon.