Busreizen - Polen


Polen (Polska).

Busreizen Polen


Maaskant Reizen heeft in 2024 één busreis naar Polen in het programma opgenomen. Hier bezoeken we de steden Krakau en Warschau. Ook de natuur komt hier aan bod. Zo brengen we een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka wat Unesco werelderfgoed is. Er staat ook een belangrijk stuk jonge geschiedenis op het programma en daardoor heeft deze reis heeft ook een diepere laag. We maken we een indrukwekkende excursie naar het concentratiekamp Auschwitz.. Wij brengen een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz/Birkenau, Meer weten en lezen over deze reis? Bekijk deze busreis Polen: Rondreis Polen op z'n mooist.. Verder aandacht voor de prachtige historische stad Krakau. Hier bezoekt u desgewenst het Joodse getto en de kathedraal.

Officieel heet het land de Republiek Polen (Pools: Rzeczpospolita Polska) en is een land in Midden-Europa. In het westen is Duitsland het eerst aangrenzende land. (Oder-Neissegrens) In het zuiden wodt het begrenst door Tsjechië en Slowakije. In het oosten zien we de landen Litouwen, Wit-Rusland en de Oekraïne. In het noorden door de Oostzee en de Russische enclave Kaliningrad.

De meeste historici vinden dat de oprichting van een Poolse staat in 966 heeft plaatsgevonden toen Mieszko I, heerser over een territorium dat min of meer overeenkomt met het hedendaagse Polen, zich bekeerde tot het christendom. In 1025 werd het Koninkrijk Polen (1025-1385) opgericht. In 1569 creëerden Polen en het Litouwen met de Unie van Lublin het Pools-Litouwse Gemenebest. Deze samenwerking hield stand tot 1795, toen het Poolse gebied werd verdeeld tussen Rusland, Oostenrijk en Pruisen.

Polen kreeg zijn onafhankelijkheid in 1918 in de vorm van de Tweede Poolse Republiek. In 1939 begon de Tweede Wereldoorlog met de inval in Polen door nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie. Meer dan 6 miljoen Poolse burgers kwamen om in de oorlog. Polen werd na de 2e wereldoorlog een satellietstaat van de Sovjet-Unie . In de jaren 1980-1989 werd met massale protesten onder leiding van Lech Wałęsa van de vakbond Solidarność de val van het communisme ingeleid.

De Derde Republiek was geboren en een nieuwe grondwet werd aangenomen waarbij Polen een democratie werd. Polen is na de omwenteling snel lid geworden van de Europese Unie en geldt inmiddels als modelland in vele opzichten. Zo is Polen het enige land van de Europese Unie dat ondanks de Kredietcrisis niet in een recessie belandde.

Ook op het programma staat de zoutmijn Wieliczka. In dit Unesco erfgoed ziet u ondergrondse zalen en gebouwen, een kapel met altaarstukken, kandelaars, beelden. Kortom een bijzondere ervaring.
Economie
In 2014 was Polen de 23ste economie ter wereld. Aan het begin van de economische crisis in 2009 was Polen het enige land van de Europese Unie dat bijna geen last had van de kredietcrisis. In 2011 was de economische groei 4,3% en het had daarmee één van de beste resultaten van Europa. Datzelfde jaar was de werkloosheidsgraad 9,7%.

Sinds de val van het communisme in Polen heeft Polen vele hervormingen doorgevoerd, wat de economie enorm heeft geholpen. In 1996 waren al 70% van de handelspartners leden van de Europese Unie en het buurland Duitsland is op dit moment de belangrijkste handelspartner van Polen. Ook in de Arabische wereld zijn de Verenigde Arabische Emiraten de belangrijkste handelspartner. De grote potentiële groei, een grote binnenlandse afzetmarkt, EU-lidmaatschap en een hoge politieke stabiliteit overtuigen vele buitenlandse firma's om in Polen te investeren.
Waarom is reizen met de bus bijzonder?
Comfortabel en veilig. Dat zijn al twee steekwoorden waarmee we onze busreizen mee zouden willen omschrijven. U zweeft als het ware naar uw bestemming. In vergelijking met een vliegtuig is er aanzienlijk meer beenruimte. Er is geen rompslomp veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats en rijdt altijd! U komt uitgerust op uw bestemming aan.
Veilig en comfortabel
Eenmaal plaatsgenomen in onze comfortabele stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u gedaan. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om een luchtje te scheppen en om naar de WC te gaan. In de restaurants onderweg is het altijd mogelijk een broodje of een snack te genieten. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.
Samen en met elkaar
Wat een busreis vaak onbedoeld leuk maakt is dat er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u voorop staat dan bent u bij ons met een busvakantie het beste af.
Een milieuvriendelijke manier van reizen
Voor wat betreft milieuvriendelijkheid hebben we nog een verrassende argument. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme. Lees op deze pagina hier meer over.
95-jaar ervaring in busreizen
Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 95-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan de

Maaskant Reizen: al 95 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden?
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Polen.