10-daagse busreis

Rondreis Polen op z'n mooist

vanaf € 899
8,4 Prachtig!
Dhr. Loijmans gaf deze busreis een *****-beoordeling.
Ook wij zijn met Maaskant reizen naar Polen geweest van1/10tot10/10 Het was een fantastische reis ,een mooi programma en een fantastische chauffeur Joop. Tim zijn zoon was een geweldige animator die heel de bus op zijn hand kreeg. Als enige Belgen voelde we ons direkt thuis in dit gezelschap. Kortom,het zal niet ons laatste reis zijn met Maaskant reizen
Meer reviews
10-daagse busreis met bezoek aan o.a. Wroclaw, Czestochowa, Auschwitz, Krakau, Warschau & Poznan

Steeds meer reizigers ontdekken Polen. Maaskant Reizen neemt u graag mee naar de naar de ontelbare schatten uit de geschiedenis en de wonderen der natuur. Tijdens deze busvakantie laten we u de parels van Polen zien; de gevarieerde cultuur, de historische hoogtepunten en de prachtige natuur. Tijdens deze groepsreis bezoekt u de Zwarte Madonna in het bedevaartsoord Czestochowa, beleeft u de historische stad Krakau, ontdekt u de wondere wereld van de zoutmijnen van Wieliczka en de prachtige restauratie van Warschau en het pittoreske Poznan. Dag 3 wordt een indrukwekkende dag, we nemen u mee naar Auschwitz. We weten zeker; u zult vast en zeker onder de indruk zijn.

vanaf € 899
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Gids in Wroclaw, Krakau en Warschau.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 25,- p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Glauchau
Via onze servicelijnen naar Vaals voor een kopje koffie met vlaai. Hierna reist u langs Keulen, Siegen en Erfurt naar ons eerste hotel in Meerane in de voormalige DDR. Diner en overnachting.
Dag 2 Via Dresden naar Wroclaw
Na het ontbijt hervatten we de reis en rijden langs Dresden naar de Poolse grens. Na deze te zijn overgestoken gaat de route verder naar de stad Wroclaw. Onze gids laat u, op een eiland in de Oder, de Johannes de Doperkathedraal en o.a. het barok-pronkstuk, de Aula Leopoldina, en de grote Markt met stadhuis zien. Diner en overnachting in Olesnica.
Dag 3 Auschwitz / Birkenau
Vandaag staat er een belangrijk stuk jonge geschiedenis op het programma. Wij brengen een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz/Birkenau, een bezoek dat u zeker niet onberoerd zal laten. Hierna vervolgen wij onze weg naar de omgeving van de stad Krakau waar u drie nachten zult verblijven. Diner in het hotel.
Dag 4 Krakau
We maken o.l.v. een gids een stadswandeling door Krakau, u ziet het Joodse getto, de Koninklijke Burcht, de kathedraal en de imposante Grote Markt. Misschien is dit wel het best bewaarde middeleeuwse plein van heel Europa! Na de lunch bent u nog vrij in het centrum van Krakau. Diner in het hotel.
Dag 5 Wieliczka
Vandaag bezoeken we bij voldoende deelname facultatief de oudste zoutmijn van Europa: Wieliczka. (€ 35 p.p. op te geven bij boeking) In dit Unesco erfgoed ziet u ondergrondse zalen en gebouwen, een kapel met altaarstukken, kandelaars, beelden etc. ‘s Middags bent u vrij, u kunt desgewenst met taxi of openbaar vervoer naar het centrum van Krakau.
Dag 6 Czestochowa
Na het ontbijt vertrek richting Warschau. Onderweg brengen we een bezoek aan het zeer drukbezochte bedevaartsoord Czestochowa. Hier vinden we in het klooster Jasna Góra de belangrijkste schat van dit klooster: de Zwarte Madonna. Na dit bezoek vervolgen we onze weg en komen aan het eind van de middag aan in de Poolse hoofdstad Warschau. Hier zullen we twee nachten verblijven.
Dag 7 Warschau
De ochtend wordt benut voor het maken van een stadswandeling waarbij u uitleg krijgt van een lokale gids over de verschillende bezienswaardigheden zoals de Joodse getto, Operagebouw, Graf van de Onbekende Soldaat, de Koninklijke Route en het Lazienkipark. Deze tour eindigt in de oude binnenstad welke prachtig is gerestaureerd en die u tijdens de vrije middag ontdekken kunt. Diner in het hotel in Zegrze.
Dag 8 Poznan
Na het ontbijt verlaten we de omgeving Warschau en gaan naar de stad Poznan. Redelijk vroeg in de middag zullen we hier aankomen zodat u nog de Oude Markt kunt bekijken met het mooie renaissance stadhuis en de vele fraaie patriciërshuizen. Het diner gebruiken we in het hotel in Trzemeszno..
Dag 9 Naar Berlijn
Na het ontbijt rijden we westwaarts en na het passeren van de Poolse grens door naar de omgeving van Michelndorf. Wanneer de tijd het toelaat maakt de chauffeur nog een (korte) stadstour in Berlijn alvorens u het hotel bereikt voor diner en overnachting.
Dag 10 Terug naar Nederland
De laatste dag alweer van deze boeiende rondreis. Langs de steden Maagdenburg, Hannover en Dortmund bereiken we Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u weer naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Polen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze rondreis verblijft u in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension, met een prima ontbijt en 3 gangen-diner. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet. Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 210

Extra’s op te geven bij boeking:

Zoutmijn Wieliczka € 35 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0PORR

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 899
8,4 Prachtig!
Dhr. Loijmans gaf deze busreis een *****-beoordeling.
Ook wij zijn met Maaskant reizen naar Polen geweest van1/10tot10/10 Het was een fantastische reis ,een mooi programma en een fantastische chauffeur Joop. Tim zijn zoon was een geweldige animator die heel de bus op zijn hand kreeg. Als enige Belgen voelde we ons direkt thuis in dit gezelschap. Kortom,het zal niet ons laatste reis zijn met Maaskant reizen
Meer reviews