8-daagse busreis

Centraal Zwitserland-Engelberg

vanaf € 0
Busreis Zwitserland met o.a. Luzern, Berner Oberland, Interlaken, Vierwoudstrekenmeer & Schaffhausen.

Een jubileumjaar verdient een bijzondere jubileumreis. Nu we 100 jaar bestaan en we dit bijzondere hotel konden vastleggen is deze 8-daagse busreis terug! Hotel Terrace ligt zo mooi dat het over heel Engelberg en haar omgeving uitkijkt. We bezoeken Luzern, beklimmen de Titlis, het prachtige Berner Oberland en het vierwoudstrekenmeer. Een ouderwets prachtige reis met een uitzicht dat ongekend is!

Mocht deze reis uw interesse hebben, we hebben ook een trein-excursie-reis naar Zwitserland. Hierbij maakt u tijdens uw verblijf twee bijzonder treinexcursies. Uw standplaats is hier het prachtige Davos. Bekijk deze reis.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Welkomstdrankje.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze opstaproutes begint onze busreis in Vaals. Na een heerlijk kopje koffie met vlaai verlaten we Nederland en reizen naar de omgeving van het Zwarte Woud voor onze eerste diner en overnachting.

Dag 2 Naar Engelberg
Op deze 2e dag reizen we langs Basel, Zurich en Luzern naar ons hotel in Engelberg. Dit is al mooie dag waarbij u onderweg al kunt genieten van de prachtige panoramas die het Zwitserse landschap ons voortovert. Na aankomst in ons hotel in Engelberg volgt de incheck en kunt u uw kamer betrekken. Voor het diner gebruiken we een welkomstdrankje!
Dag 3 Luzern & Engelberg
Na het ontbijt rijden we naar Luzern, na een korte stadsrondrit kunt u op uw gemak de stad verkennen. Na de lunch keren we terug naar Engelberg. Engelberg valt op door zijn individuele en ongekunstelde karakter. Het in 1120 gestichte benedictijnenklooster heeft ook nu nog een bepalende invloed op het dorp. Nog altijd wonen, werken en studeren daar de monniken. Stille getuigen van vervlogen tijden zijn ook de gebouwen uit de Belle Epoque. In combinatie met de gezellige Zwitserse uitstraling geeft de bijzondere architectuur Engelberg een geheel eigen charme. Indien u wilt kunt u hier per kabelbaan (niet incl.) naar het hoogste uitzichtpunt van Zwitserland, de Titlis, op 3032 mtr. hoogte, een onvoorstelbaar panorama valt u hier ten deel!. Diner in ons hotel.
Dag 4 Berner Oberland
Een volle dagtocht door het Berner Oberland, via de Sustenpas, waar u de Steingletscher kunt bewonderen gaat het langs Brienz naar het altijd gezellig drukke Interlaken. Al aan het begin van de negentiende eeuw was Interlaken in het Berner Oberland beroemd vanwege zijn indrukwekkende bergwereld en werd de stad bezocht door bekende mensen uit die tijd, waaronder Johann Wolfgang von Goethe en Felix Mendelssohn Bartholdy. Het succes als toeristenplaats werd door de uitbreiding van de Berner Oberland Bahnen in 1890 en de Jungfraubahn in 1912 nog eens vergroot. Via de Brunigpas aan het eind van de middag terug naar het hotel voor het diner.
Dag 5 Vrije dag
Vandaag genieten van het uitzicht vanaf ons hotel of lekker op een terras in het centrum. Maar u kunt hier ook prachtig wandelen! Onvergetelijke vergezichten, zuivere Alpenlucht inademen, de bloedsomloop nieuwe impulsen geven, geurende bloemen ruiken, de zintuigen nieuwe belevenissen gunnen: Het 500 km lange net wandelpaden biedt trajecten van comfortabel tot sportief. Uw chauffeur informeert u. Diner in ons hotel.
Dag 6 Vierwoudstrekenmeer
Een rondje Vierwoudstrekenmeer: hierbij ziet u o.a. de oude Axenstrasse, Fluelen, Brunnen en Kussnacht met haar kapelletje voor de daar omgekomen Belgische Koningin Astrid. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om een prachtige boottocht op het meer te maken. Onze chauffeur informeert u. Diner in het hotel.
Dag 7 Via Schaffhausen – Zwarte Woud
Na het ontbijt en uitcheck verlaten we Engelberg. Via Zurich en Winterthur rijden we naar het middeleeuwse stadje Schaffhausen voor een lunchstop. Natuurlijk bekijken we hier ook de wereldberoemde watervallen (de grootste van Europa). Diner en overnachting in de omgeving van Strassbourg.
Dag 8 Thuisreis
De laatste dag van onze busreis, via Karlsruhe en Koblenz komen we rond 16.00 uur in Vaals aan. Na de gezellige koffiemaaltijd wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Zwitserland
Hotel Terrace, Engelberg***
Dit prachtig gelegen art nouveau-hotel, temidden van het majestueuze berglandschap is gebouwd in 1903. Het biedt gratis WiFi in het hele hotel. Alle kamers van Hotel Terrace zijn bereikbaar per lift en voorzien van een eigen badkamer, een flatscreen-tv, een radio, een telefoon en een haardroger. In het stijlvolle restaurant wordt het ontbijtbuffet en 3-gangen avondmenu geserveerd. Het nieuwe gratis tunnelliftsysteem loopt in 3 minuten van het dorp naar het Hotel Terrace.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer €180

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ZWEN

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0