7-daagse busreis

Zwitserland per bus en trein

vanaf € 849
9,3 Excellent!
Corry Ros gaf ons deze *****-beoordeling
17-5-2023 - Ik heb enorm genoten van deze reis naar Zwitserland. Het was voor de eerste keer dat ik alleen reisde na het overlijden van mijn man en het was meteen een bijzondere vakantie. Buiten de goede en bekwame chauffeur , de goede hotels en het goede eten en drinken , daarbij het aangename gezelschap, heb ik bijzondere ontmoetingen gehad en dat maakte deze vakantie nog meer bijzonder. Heb genoten van de treinreizen en overige excursies. Ik ga volgend jaar zeker weer een reis boeken.
Meer reviews
Busreis Zwitserland met treinreizen over Berninapas en Glacier Traject

Tijdens deze busreis hebben we twee beroemde treintrajecten in ons programma opgenomen. We volgen met de reguliere trein de sporen van zowel de Bernina als de Glacier Express. De treinreis over de 2.253 meter hoge Berninapas en omlaag naar Tirano behoort tot de mooiste en avontuurlijkste spoorlijnen van Zwitserland. Het spoor van de Glacier Express is een van de paradepaardjes van Zwitserland en verbindt sinds 1930 de plaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt, Brig en Zermatt. Deze goed betaalbare bussreis naar de Zwitserse Alpen zult u dan ook niet snel vergeten.

vanaf € 849
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Treinreis Chur-Andermatt (reguliere trein 2e klas).
Treinreis St. Moritz – Tirano (reguliere trein 2e klas).
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 17,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze opstaproutes begint onze busreis in Vaals. De busvakantie is begonnen en na een heerlijk kopje koffie verlaten we Nederland en reizen naar Kehl-Kork in het Zwarte Woud. Hier stoppen we voor ons eerste gezamenlijke diner en overnachting.

Dag 2 Naar Davos
Op de tweede dag van onze reis brengt onze buschauffeur u via Zurich en de Walensee door het prachtige Zwitserse Landschap naar Davos. Na aankomst in ons hotel genieten we van het diner.
Dag 3 Bernina Traject
Na het ontbijt gaat onze busreis via de Julierpas naar het wereldberoemde kuuroord St. Moritz en Pontresina, van waaruit u met een reguliere trein een treinreis maakt over de 2.253 meter hoge Berninapas en omlaag naar Tirano (ca. 2,5 uur). Dit tracé behoort tot de mooiste en avontuurlijkste spoorlijnen van Zwitserland. Terug naar Davos.
Dag 4 Via Mala - Zillis - Chur
Allereerst een bezoek aan het wilde Via Mala-ravijn bij Thusis. De Via Mala (slechte, boze weg) was vroeger woest en dreigend. Tegenwoordig is de Via Mala een aantrekkelijk ecomuseum, een museum met muren van gesteente en de hemel als dak. We vervolgen onze weg naar Zillis, waar we u de St. Martin-kerk met zijn unieke, duizend jaar oude plafondschilderingen laten zien. Aansluitend bezoeken we de alpenstad Chur, de oudste stad van Zwitserland en vol historische gebouwen en omringd door aanlokkelijke bergen. Diner in ons hotel.
Dag 5 Treinreis over het Spoor van het Glacier Traject
Vandaag staat een treinreis met de reguliere trein over het tracé van de Glacier Express van Chur naar Andermatt (ca. 2,5 uur) op het programma. Eerst loopt de route door het ruig-romantische Rijndal en daarna gaat de reis verder via de 2.044 meter hoge Oberalppas. Na aankomst in Andermatt kunt u een wandeling maken door deze fraaie plaats. Er zijn enkele prachtige oude huizen en in het centrum staat een prachtig oud kerkje. In de leuke tentjes kunt u genieten van typische Zwitserse lekkernijen. Ook is het mogelijk om met de kabelbaan naar de Gemsstock te gaan. Daarna keren we weer terug naar ons hotel in Davos.
Dag 6 Duitsland
Met een pauze in de prachtige stad Zurich gaat onze busreis vandaag naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting in het Zwarte woud!
Dag 7 Naar Nederland
De laatste dag van onze busreis, via Karlsruhe en Koblenz komen we rond 16.00 uur in Vaals aan. Na de gezellige koffiemaaltijd wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Zwitserland
Clubhotel Davos***
Dit familiehotel is rustig gelegen vlakbij het stadsdeel Davos-Platz, 300 meter van het centrum. Er is o.a. een binnenzwembad en gratis WiFi. Uw kamer is per lift bereikbaar en voorzien van een tv en een badkamer met bad of douche en een föhn. Het restaurant serveert een traditioneel Zwitsers ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner bij een verblijf op basis van half-pension.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 195

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ZWSP
www.myswitzerland.com

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 849
9,3 Excellent!
Corry Ros gaf ons deze *****-beoordeling
17-5-2023 - Ik heb enorm genoten van deze reis naar Zwitserland. Het was voor de eerste keer dat ik alleen reisde na het overlijden van mijn man en het was meteen een bijzondere vakantie. Buiten de goede en bekwame chauffeur , de goede hotels en het goede eten en drinken , daarbij het aangename gezelschap, heb ik bijzondere ontmoetingen gehad en dat maakte deze vakantie nog meer bijzonder. Heb genoten van de treinreizen en overige excursies. Ik ga volgend jaar zeker weer een reis boeken.
Meer reviews