Busreizen - Zwitserland


Busreizen Zwitserland
Zwitserland is een binnenstaat in Europa en omgeven door Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Duitsland. Het is dus een Alpenland met een oppervlakte van 41.284 km² en ongeveer 8,4 miljoen inwoners. Nederland heeft 17 miljoen inwoners (in 2018). Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad zoals Amsterdam maar Bern vervult in de praktijk die rol. Het is ook de plaats waar de bondsregering zetelt sinds het ontstaan van de federale staat. Zwitserland heeft een geschiedenis van neutraliteit: in 1815 werd door het Congres van Wenen de eeuwige neutraliteit van het land door de Europese grootmachten erkend. Het is geen lid van de Europese Unie, maar economisch wel sterk afhankelijk van de EU.

Zwitserland is bij uitstek een Alpenland. De hoogste bergen liggen in het zuiden en oosten van het land. In het noordwesten ligt de Jura. De hoogste berg van Zwitserland is de Dufourspitze in het Monte Rosamassief (4634 meter). Een andere bekende berg is de Matterhorn (4478 meter). Het noorden en het midden van het land zijn minder bergachtig en daardoor het dichtst bevolkt.

De grootste meren in Zwitserland zijn: het Bodenmeer en het Meer van Genève, maar deze beide meren worden gedeeld met andere landen. Het grootste geheel in Zwitserland liggende meer is het Meer van Neuchâtel. De meren hebben een belangrijke toeristische waarde. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de meren. Behalve de grote meren, bestaan er ook nog kleinere meren. De bekendste zijn het Meer van Zürich, Vierwoudstrekenmeer, Meer van Thun, Meer van Brienz, Maggioremeer en het Meer van Lugano. De laatste twee genoemde wateren worden geografisch gedeeld met Italië. Het Vierwoudstrekenmeer is met zijn 3 miljoen toeristen per jaar zelfs het drukst bezochte meer van Europa.

Al jaren zit bij ons de trein-excursie-reis in het pakket. Dit is een gecombineerde reis waarbij u met de bus naar Zwitserland reist maar aldaar aangekomen twee beroemde treinexcursies gaat maken. Deze gaan door de Berninapas en de Glacier Express. Deze Glacier Express reist langs St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt, Brig en Zermatt. Een treinreis zoals we die kennen uit Railaway. Bekijk deze twee bijzonder leuke treinreizen op onze detailpagina treinexcursies..

De voornaamste rivieren zijn de Rijn met zijn zijrivier de Aare, en verder de Rhône en de Inn, die alle in Zwitserland ontspringen. In Zwitserland bevindt zich de waterscheiding tussen de Noordzee, de Zwarte Zee, de Adriatische Zee en de Middellandse Zee.
(bron: Wikipedia)

Een andere bijzonder reis die we maken is naar Engelberg. Dit plaatsje zit nieuw in ons pakket ter ere van ons 100-jarige bestaan. Het ligt in Centraal Zwitserland. Het prachtige vierwoudstrekenmeer ligt om de hoek. In het prachtige Berner Oberland ligt verder de Titlis die beklommen kan worden. Hier in Engelberg hebben we het luxe hotel Terrace kunnen boeken. Bekijk deze hele reis naar Engelberg.
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Zwitserland.