12-daagse busreis

Het beste van Toscane & Umbrië

vanaf € 1149
Nieuw in 2024
Netty van Stijn gaf ons deze ****-beoordeling over de busreis Toscane
29-05-2023 Gezellige reis naar Toscane met vriendin. Prima hotel met zwembad, fijne bediening. Het eten was ok, keuze menu Excursies naar de bekende steden. Fijne chauffeur Ron, gezellige medereizigers voornamelujk uit Limburg. Zeer geslaagde reis!
Meer reviews
Busreis Toscane met Perugia, Assisi, Pisa, Siëna, Florence, Volterra, Lucca & San Gimignano!

Ontdek met ons deze 2 rijke provincies van Italië tijdens onze 12-daagse comfort-class busreis naar Toscane en Umbrië! We verkennen de culturele schatten van Perugia, de spirituele pracht van Assisi, de historische charme van Siena en San Gimignano. Samen bezoeken we Florence, de betoverende stad Lucca en bewonderen we de scheve toren van Pisa. Een onvergetelijke reis vol schoonheid en genot! Uw verblijf is prima verzorgd en op basis van half-pension!

Wilt u met de kerst Rome bezoeken? Bekijk dan deze busreis waarbij ook Florence wordt aangedaan. busreis Rome met kerst
  Bekijk dan deze busreis!

vanaf € 1149
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Stadsgids in Florence.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 naar Oostenrijk
Via onze servicelijnen arriveert u in Vaals waar we u graag een kopje koffie met vlaai aanbieden. Hierna stapt u in de touringcar en rijden we via Keulen en Frankfurt naar ons hotel in Oostenrijk voor diner en overnachting.
Dag 2 Lago di Trasimeno
Door een prachtig landschap bereiken we Italië. Langs de steden Verona, Bologna en Florence rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Lago di Trasimeno. Hier zult u 3 nachten verblijven. Na de kamerindeling volgt het diner.
Dag 3 Ochtend vrij, middag naar Todi
Een rustige ochtend om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen, ‘s middags maken we een excursie naar het weinig bekende maar o zo mooie plaatsje Todi (volgens kenners ligt hier het mooiste plein van Italië, Piazza del Popolo). Gedomineerd door de citadel waant u zich hier in de middeleeuwen. Diner in het hotel.
Dag 4 Perugia & Assisi
Maar liefst twee parels aan de kroon van Umbrië gaat u vandaag bekijken: Perugia en Assisi. De eerste stad boordevol middeleeuwse kerken en galerijen, we noemen hier slechts het 13e eeuwse Palazzo dei Priori die het Nationale Museum van Umbrië herbergt. Ofschoon ook Assisi een prachtig authentiek centrum bezit is het natuurlijk veel bekender als de bedevaartplaats waar de Heilige Franciscus werd geboren. In de kerk getuigen magnifieke fresco’s van Giotto van zijn leven. Diner in ons hotel.
Dag 5 Siena
Misschien wel de best bewaarde stad van Italië is Siena, na het bezoek van vandaag kunt u zelf oordelen. Wij bieden u ruime gelegenheid naast de Dom al het andere moois van de stad te ontdekken. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Montecatini Terme waar we 6 nachten verblijven. Diner in het hotel.
Dag 6 Vrije dag, optionele excursie Elba
Vandaag heeft u een vrije dag, maar u kunt ook deelnemen aan een schitterende dagtocht naar Elba. Het bloemrijke eiland met zijn schitterende kusten waar Napoleon naar verbannen is. Kosten €59 p.p. inclusief overtocht en gids. Diner 's avonds in het hotel.
Dag 7 Het Toscaanse achterland
We maken een mooie tocht door het echte Toscaanse achterland waarbij we een bezoek brengen aan het prachtige San Gimignano. Wanneer de tijd het toelaat, maken we ook nog een stop in het weinig bezochte plaatsje Volterra met zijn boeiende museum over Etrusken. Na deze ontspannen dag gebruiken we het diner weer in ons hotel.
Dag 8 Dagtocht Florence met gids
Florence, de hoofdstad van Toscane. Vanaf Montecatini gaan we met de trein naar Florence. We maken een uitgebreide stadswandeling met een Nederlandssprekende gids. Natuurlijk heeft u ook vrije tijd om de vele piazza’s, palazzo’s en musea op eigen gelegenheid te bezoeken. Hierna keren we weer terug naar Montecatini. Diner in het hotel.
Dag 9 Bezoek aan Lucca & Pisa
Lucca, staat vandaag op het programma. De stad heeft zijn oude stadswallen nog steeds bewaard en diverse prachtige bouwwerken uit de middeleeuwen zijn hier nog te bezichtigen. Zoals de Dom San Martino, waaraan werd begonnen in 1070. En het Hertogelijk Paleis en het geboortehuis van de Italiaanse componist Puccini. Natuurlijk bezoeken we Pisa met de scheve toren met de Dom en de prachtige gebouwen op het daarbij horende Piazza dei Miracoli. Diner in het hotel
Dag 10 Vrije dag, optie Termen Tettucchio
Een vrije dag in het heerlijke Montecatini. U kunt een bezoek brengen aan de Termen Tettucchio, gelegen tegenover het hotel. Ook kunt u met het treintje naar Montecatini Alto, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft en waar een gezellige sfeer heerst. Diner in het hotel.
Dag 11 Via Zwitserland naar Zuid Duitsland
We verlaten Montecatini en rijden via Zwitserland naar Zuid Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 12 Terug naar Nederland
Op deze laatste dag rijden we via Luxemburg terug naar ons verzamelpunt in Vaals. Hier sluiten we de vakantie af met een koffietafel. Daarna wordt u via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Villa Paradiso**** & Grand Hotel Du Parc et Regina***
In Passignano verblijven we in hotel Vila Paradiso en in Montecatini Terme logeren we in het authentieke Grand Hotel Du Parc et Regina. Kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet en tv. (De kamers in beide hotels hebben een kleine badkamer). Wifi aanwezig in de hotels. Verder beschikken de hotels over een lift, restaurant en een lounge met bar, buitenterras en zwembad. Beide hotels zijn een fijne uitvalbasis voor de excursies van onze reis.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 250

Extra's op te geven bij boeking

Dagtocht Elba met gids € 59

Entreegelden niet inbegrepen

Extra optioneel en niet verplicht:
-gids voor Siena plm €9,- p.p.
-gids voor Luca plm. €9,- p.p
minimale deelname 20 personen
u kunt zich hiervoor opgeven tijdens de eerste dagen van de reis

Audioheadset voor gidsrondleiding in diverse steden ter plaatse te betalen

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0ITTU

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1149
Nieuw in 2024
Netty van Stijn gaf ons deze ****-beoordeling over de busreis Toscane
29-05-2023 Gezellige reis naar Toscane met vriendin. Prima hotel met zwembad, fijne bediening. Het eten was ok, keuze menu Excursies naar de bekende steden. Fijne chauffeur Ron, gezellige medereizigers voornamelujk uit Limburg. Zeer geslaagde reis!
Meer reviews