14-daagse busreis

Rondreisklassieker; Griekenland

Met o.a. Olympia, Athene, Delphi, Epidaurus, Kalambaka, Poros & Oud-Korinte

14-daagse groepsreis Griekenland. Gastvrije bevolking, historische hoogtepunten, zonnig en de zee altijd binnen handbereik. Dat is Griekenland. Tijdens deze 14-daagse busvakantie van Maaskant Reizen bezoekt u heel wat oude steden. Zoals Olympia, in het hart van de Griekse landstreek Elis, met de verstilde tempels van Zeus en Hera. Natuurlijk gaan we niet aan Athene voorbij. Onze gids laat u tijdens deze groepsreis graag alle hoogtepunten zien. Ook Oud-Korinte staat op het programma, een van de mooiste antieke steden van Griekenland. Uiteraard hoppen we ook naar een van de eilanden, Poros met glooiende heuvels met pijnbomen. De twee ‘cruises’ op de Adriatische zee maken deze Maaskant Reizen vakantie compleet. Wat denkt u, gaat u mee naar het land van het Paard van Troje, badhuizen, tempels en stenen zuilen?

Vind u deze busreis Griekenland interessant? Bekijk dan ook de busreis naar de Kroatische Rivièra.

Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveert u in Vaals voor een kopje koffie met vlaai. Hierna rijden we langs Keulen en Frankfurt naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Diner in het hotel.
Dag 2 Bella Italia!
Na het ontbijt reizen we door Oostenrijk, langs Trento en Verona naar de omgeving van Bologna voor overnachting en diner.
Dag 3 Acona - Igoumenitsa
’s Morgens staan we relaxed op en vertrekken naar Ancona. Hier gaan we aan boord van de Anek/Superfast Ferry naar Igoumenitsa. Overnachting in tweepersoonshutten, Diner en ontbijt aan boord voor eigen rekening.
U kan ook vooraf een maaltijjdpakket bijboeken,
Dag 4 Igoumenitsa – Ioannina - Kalambaka
Aan het begin van de dag ontschepen we in Igoumenitsa en bezoeken als eerste Ioannina, aan de oevers van het Pamvotidameer. Hier heerst in de oude binnenstad een Oosterse sfeer die men dankt aan de overblijfselen van de Turkse overheersing. Hierna reizen we via Metsovo door naar Kalambaka voor diner en overnachting.
Dag 5 Meteora kloosters
Vandaag bekijken we de Meteora kloosters. Deze op steile rotsen gebouwde Byzantijnse kloosters lijken te zweven tussen hemel en aarde. Vroeger werden de bezoekers door de monniken aan katrollen omhooggetrokken. U ziet hier wandschilderingen, relikwieën en iconen van onschatbare waarde. Hierna vervolgen we onze reis naar de omgeving van Delphi voor diner en overnachting.
Dag 6 Delphi!
Op de Parnassusberg bepaalde meer dan 1000 jaar lang het Orakel alle belangrijke beslissingen. Ook de Heilige Straat, de Apollotempel, het Stadion, het Museum en Theater zijn indrukwekkende culturele ervaringen. We reizen door naar Hotel Flisvos in Tolo waar we 5 nachten zullen logeren. Diner in het hotel.
Dag 7 Tolo Vrije dag in de Griekse zon
Wordt het een dag in een ligstoel of een facultatieve excursie naar het Kanaal van Korinte en Loutraki? We bezichtigen de beroemde waterweg waarmee reeds door de Romeinen is gestart en Loutraki, gelegen aan de noordkant van de Korinthische Golf en rijkt tot aan de voet van het Gerania gebergte. Kosten van deze extra excursie €39 p.p. Bij boeking op te geven. Diner en overnachting in hotel Flisvos.
Dag 8 Epidaurus & Eiland Poros
Langs wijn- en olijfgaarden naar Epidaurus. Het theater in Epidaurus is bekend om haar uitzonderlijke akoestiek. Ook treffen we hier het heiligdom van Asklepios, god van de Geneeskunst aan. Vervolgens steken we per veerboot over naar Poros met haar prachtige landschap, glooiende heuvels met pijnbomen, heerlijke geurende citroengaarden en watermolens. Voordat we terugkeren naar Flisvos maken we een wandeling over het eiland. Diner en overnachting in hotel Flisvos.
Dag 9 Athene met gids
De hoofdstad van Griekenland! Bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten liggen op betrekkelijk kleine afstand van elkaar: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagmaplein en de Oude markt. We ontdekken het allemaal tijdens onze stadstour met gids. Diner en overnachting in Hotel Flisvos.
Dag 10 Oud-Korinte
Onze busreis brengt ons vandaag naar Oud-Korinte, een van de mooiste antieke steden van Griekenland. Het behoorde naast Athene en Sparta tot de drie grootste steden van het oude Griekenland tot de romeinen het in 136 v Chr. verwoestten. U kunt zich tijdens een wandeling door de oude stad de gebouwen nagenoeg voorstellen. We besluiten de dag met een bezoek aan Nauplia, een lieflijk havenstadje met schilderachtige huisjes. Diner en overnachting in Hotel Flisvos.
Dag 11 Olympia
We verlaten ons hotel in Tolo en zetten koers naar de plek waar nog steeds het Olympisch vuur wordt ontstoken: Olympia, met de verstilde tempels van Zeus en Hera. Hier vindt u ook het grootste stadion uit de oudheid. Na bezoek aan het archeologisch museum reizen we door naar Patras voor inscheping op de cruiseferry van Anek/Superfast. Het diner gebruiken we vandaag in een typisch Griekse taveerne voordat we aan boord gaan.
Dag 12 Adriatische Cruise
Een heerlijke dag aan boord terwijl we over de Adriatische Zee tussen Italië en Kroatië varen. Genieten en tot rust komen dus!
Dag 13 Naar Zuid-Duitsland
We ontschepen vroeg in Venetië en rijden langs Innsbruck naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting..
Dag 14 Thuisreis
Via Würzburg en Frankfurt rijden we naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u door onze servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Griekenland
Hotel Flisvos in Tolo
Tijdens deze rondreis logeert u 3 nachten aan boord van de de Superfast Ferries op basis van logies. In Griekenland verblijft u 7 nachten op basis van half pension waarvan 5 nachten in Hotel Flisvos**** in Tolo op slechts 30 meter van het zandstrand van Psili Ammos. De kamers zijn zijn hier voorzien van een balkon met uitzicht op zee of het zwembad of de tuin,tv, een kluisje en een eigen badkamer met een bad of een douche, minibar en gratis Wifi. De maaltijden in Griekenland bestaan uit een ontbijtbuffet en 3-gangen diner of buffet. Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.

Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut; € 360 per persoon
2-persoonsbuitenhut € 49 per persoon

Extra’s op te geven bij boeking

Excursie Kanaal Korinte & Loutraki € 39 p.p.
Maaltijdpakket (2x diner 3x ontbijt) € 89 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0GRRR
www.visitgreece.com

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1099
8,7 Excellent!
Een verrassend leuke reis, zeker aan te bevelen als je een keer niet op het strand wil liggen. Goed hotel in Istmiha maar wel afgelegen. Kees onze chauffeur is toppertje zou zeggen Maaskant wees zuinig op hem En dan onze gids, Een man met zeer ruime ervaring en kennis, jammer dat alles in Duits ging misschien leuk voor Limburgers maar niet voor Hollanders die hebben liever Engels.
Kort samen gevat EEN HELE LEUKE REIS

Henny Flux
Meer reviews
vanaf € 1099
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Overtocht Ancona-Igoumenitsa in 2-persoonsbinnenhut, logies.
Overtocht Patras-Venetië in 2-persoonsbinnenhut, logies.
Deskundige reisleiding tijdens de gehele rondreis in Griekenland.
Excursies volgens programma.
Diner in Patras op dag 11
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.