14-daagse busreis

Rondreisklassieker; Griekenland

vanaf € 1449
8,7 Indrukwekkend!
Henny Flux gaf ons deze ****-beoordeling
Een verrassend leuke reis, zeker aan te bevelen als je een keer niet op het strand wil liggen. Goed hotel in Istmiha maar wel afgelegen. Kees onze chauffeur is toppertje zou zeggen Maaskant wees zuinig op hem En dan onze gids, Een man met zeer ruime ervaring en kennis, jammer dat alles in Duits ging misschien leuk voor Limburgers maar niet voor Hollanders die hebben liever Engels. Kort samen gevat EEN HELE LEUKE REIS

Meer reviews
Met o.a. Olympia, Athene, Delphi, Epidaurus, Kalambaka, Poros & Oud-Korinthe

14-daagse groepsreis Griekenland. Gastvrije bevolking, historische hoogtepunten, zonnig en de zee altijd binnen handbereik. Dat is Griekenland. Tijdens deze 14-daagse busvakantie van Maaskant Reizen bezoekt u heel wat oude steden. Zoals Olympia, in het hart van de Griekse landstreek Elis, met de verstilde tempels van Zeus en Hera. Natuurlijk gaan we niet aan Athene voorbij. Onze gids laat u tijdens deze groepsreis graag alle hoogtepunten zien. Ook Oud-Korinthe staat op het programma, een van de mooiste antieke steden van Griekenland. Uiteraard hoppen we ook naar een van de eilanden, Poros met glooiende heuvels met pijnbomen. De twee ‘cruises’ op de Adriatische zee maken deze Maaskant Reizen vakantie compleet. Wat denkt u, gaat u mee naar het land van het Paard van Troje, badhuizen, tempels en stenen zuilen?

Vind u deze busreis Griekenland interessant? Bekijk dan ook de busreis naar de Kroatische Rivièra.

vanaf € 1449
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Overtocht met Anek Superfast Ferries Venetië-Igoumenitsa in 2-persoonsbinnenhut, logies.
Overtocht met Anek Superfast Ferries Patras-Venetië in 2-persoonsbinnenhut, logies.
Deskundige reisbegeleiding tijdens de gehele rondreis in Griekenland.
Excursies volgens programma.
Diner in Patras op dag 11
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveert u in Vaals voor een kopje koffie met vlaai. Hierna rijden we langs Keulen en Frankfurt naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Diner in het hotel.
Dag 2 Naar Treviso
Na het ontbijt reizen we door Oostenrijk, langs Trento naar de omgeving van Treviso voor overnachting en diner.
Dag 3 Venetië - Igoumenitsa
Na een vroeg ontbijt in ons hotel vertrekken we naar Venetië. (de vertrekhaven is gewijzigd van Ancona naar Venetië). Hier gaan we aan boord van de Anek/Superfast Ferry naar Igoumenitsa. Afvaart om ca.12.00 uur. Overnachting in tweepersoonshutten. Diner en ontbijt aan boord voor eigen rekening. U kan ook vooraf een maaltijdpakket bijboeken.
Dag 4 Igoumenitsa – Ioannina - Kalambaka
Om plm 14.30 uur ontschepen we in Igoumenitsa. We maken kennis met de reisbegeleiding en bezoeken als eerste Ioannina, aan de oevers van het Pamvotis-meer. We maken hier een korte stop. Hier heerst in de oude binnenstad een Oosterse sfeer die men dankt aan de overblijfselen van de Turkse overheersing. Hierna reizen we via Metsovo door naar Kalambaka waar we aan het begin van de avond aankomen. Diner en overnachting in het hotel.
Dag 5 Meteora kloosters
Vandaag bekijken we de Meteora kloosters. Deze, op steile rotsen gebouwde Byzantijnse kloosters, lijken te zweven tussen hemel en aarde. Vroeger werden de bezoekers door de monniken aan katrollen omhooggetrokken. U ziet hier wandschilderingen, relikwieën en iconen van onschatbare waarde. Hierna vervolgen we onze reis naar Delphi. Incheck in het hotel. Het diner wordt geserveerd in een Griekse Taverne.
Dag 6 Delphi!
Op de Parnassusberg bepaalde meer dan 1000 jaar lang het Orakel alle belangrijke beslissingen. Ook de Heilige Straat, de Apollotempel, het Stadion, het Museum en Theater zijn indrukwekkende culturele ervaringen. We reizen door naar Hotel Flisvos in Tolo waar we 5 nachten zullen logeren. Diner in het hotel.
Dag 7 Vrije dag in de Griekse zon of excursie Kanaal Korinthe
Wordt het een dag in een ligstoel of een facultatieve excursie naar het Kanaal van Korinte en Loutraki? We bezichtigen de beroemde waterweg waarmee reeds door de Romeinen is gestart en Loutraki, gelegen aan de noordkant van de Korinthische Golf en rijkt tot aan de voet van het Gerania gebergte. Kosten van deze extra excursie €49 p.p. Bij boeking op te geven. Diner en overnachting in hotel Flisvos.
Dag 8 Epidaurus & Oud Korinthe
Langs wijn- en olijfgaarden naar Epidaurus. Het theater in Epidaurus is bekend om haar uitzonderlijke akoestiek. Ook treffen we hier het heiligdom van Asklepios, god van de Geneeskunst aan. We vervolgen onze reis naar Oud-Korinthe ,een belangrijke haven en handelsstad en een van de mooiste antieke steden van Griekenland. Oud-Korinthe behoorde naast Athene en Sparta tot de drie grootste steden van het oude Griekenland tot de romeinen het in 136 v Chr. verwoestten. We besluiten de dag met een bezoek aan Nauplia, een lieflijk havenstadje met schilderachtige huisjes.
Diner en overnachting in Hotel Flisvos.
Dag 9 Eiland Poros
Vandaag rijden we naar het pittoreske kustplaatsje Galatas in het noordoosten van de Peloponnesos. Hier steken we per veerboot de mooiste nauwe zeestraat van Griekenland over naar het eiland Poros met haar prachtige landschap, glooiende heuvels met pijnbomen, heerlijke geurende citroengaarden en watermolens. U wordt uitgenodigd om een mooie wandeling te maken op het eiland voordat we terugkeren naar Tolo. Diner en overnachting in hotel Flisvos.
Dag 10 Athene
De hoofdstad van Griekenland! Bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten liggen op betrekkelijk kleine afstand van elkaar: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagmaplein en de Oude markt. We ontdekken het allemaal tijdens onze stadswandeling. Diner en overnachting in Hotel Flisvos.
Dag 11 Olympia
We verlaten ons hotel in Tolo en zetten koers naar de plek waar nog steeds het Olympisch vuur wordt ontstoken: Olympia, met de verstilde tempels van Zeus en Hera. Hier vindt u ook het grootste stadion uit de oudheid. Na evt. een bezoek aan het archeologisch museum reizen we door naar Patras voor inscheping op de ferry van Anek/Superfast naar Venetië. Het diner gebruiken we vandaag in een Griekse taveerne voordat we aan boord gaan. Overnachting in 2 persoonshutten. Afvaart om ca.23.50 uur.
Dag 12 Adriatische Zeecruise
Een heerlijke dag aan boord terwijl we over de Adriatische Zee tussen Kroatië en Italië varen. Genieten en tot rust komen dus!
Dag 13 Naar Zuid-Duitsland
We ontschepen vroeg in Venetië en rijden langs Innsbruck naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting..
Dag 14 Thuisreis
Via Würzburg en Frankfurt rijden we naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u door onze servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Griekenland
Hotel Flisvos in Tolo
Tijdens deze rondreis logeert u 3 nachten aan boord van de de Superfast Ferries op basis van logies. In Griekenland verblijft u 7 nachten op basis van half pension waarvan 5 nachten in Hotel Flisvos*** in Tolo op slechts 30 meter van het zandstrand van Psili Ammos. De kamers zijn zijn hier voorzien van een balkon met uitzicht op het zwembad of de tuin, tv, een kluisje en een eigen badkamer met een bad of een douche, minibar en gratis Wifi. De maaltijden in Griekenland bestaan uit een ontbijtbuffet en 3-gangen diner of buffet.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 360 per persoon
2-persoonsbuitenhut € 49 per persoon

Helaas kunnen hotels vanwege variabele kosten hun tarieven niet meer 10 maanden van tevoren vaststellen. Daarom kan het incidenteel voorkomen dat we de prijs van bovenstaande reis na publicatie moeten aanpassen. Reeds geboekte reizen worden niet meer verhoogd. De prijs zoals nu vermeldt op deze pagina is de op het moment geldende prijs.Extra’s op te geven bij boeking:

*Excursie Kanaal Korinthe & Loutraki € 49 p.p.
*Maaltijdpakket op de Ferry's (2x diner 3x ontbijt) € 89 p.p.
Diner en ontbijt aan boord zijn in een zelfbedieningsrestaurant

ENTREEGELDEN

Entreegelden per persoon ter plaatse te voldoen (niet inbegrepen):
-Meteora kloosters €3 (per klooster)
-Delphi €12
-Akropollis €20
-Epidaurus €12
-Altkorinth €8
-Mykene €12
-Olympia €12
prijzen zijn onder voorbehoud

-Retourticket bootovertocht naar eiland Poros €2 p.p. ter plaatse aan de reisleiding te voldoen (niet inbegrepen).

BRANDSTOF/UITSTOOT TOESLAG FERRIES (verplicht ter plaatse aan de chauffeur te voldoen)
*overtocht Venetië-Igoumenitsa (Anek Superfast) €4,- per persoon
*overtocht Patras-Venetië (Anek Superfast) €5,- per persoon

De toeristenbelasting in de hotels bedraagt ca. €3.50 per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen in de hotels)

Afvaarttijden en aankomsttijden van de Ferry's zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de ferrymaatschappijen!

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0GRRR
www.visitgreece.com

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1449
8,7 Indrukwekkend!
Henny Flux gaf ons deze ****-beoordeling
Een verrassend leuke reis, zeker aan te bevelen als je een keer niet op het strand wil liggen. Goed hotel in Istmiha maar wel afgelegen. Kees onze chauffeur is toppertje zou zeggen Maaskant wees zuinig op hem En dan onze gids, Een man met zeer ruime ervaring en kennis, jammer dat alles in Duits ging misschien leuk voor Limburgers maar niet voor Hollanders die hebben liever Engels. Kort samen gevat EEN HELE LEUKE REIS

Meer reviews