10-daagse busreis

Andorra, de Pyreneeën en Atlantique

vanaf € 969
Nieuw in 2024
Els Janssen gaf onze deze ****-beoordeling.
Maaskant reis naar Lourdes was super goed georganiseerd Ook de hotels onderweg waren prima En vooral het eten, wat toch ook heel belangrijk is, was goed verzorgd Speciale dank aan onze chauffeur, die ons veilig naar Lourdes gebracht had en weer terug naar Maastricht! Maaskant Reizen is top!! Dit was de 4e keer dat ik met hun gereisd heb en iedere keer weer super! Els Janssen 4 juni 2023 Lourdes
Meer reviews
Busreis Andorra, de Pyreneeën en Atlantique met o.a. Pal, El Serrat, Meritxell, Andorra La Vella, Os de Civis, Lourdes & Biarritz

Deze nieuwe 10-daagse comfort-class busreis beweegt zich voortdurend op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Andorra ligt ertussen geklemd en daar beginnen we onze verkenningstocht. We verkennen de omgeving van Pau en Lourdes, en volgen de Atlantische kust. We verblijven in goede hotels met halfpension. Een reis waar cultuur, historie, religie en volhardende mensen hun sporen nalaten voor ons om van te genieten.

Bekijk onze alles ineen 14-daagse bedevaartsreis: Spanje, Portugal en Frankrijk.

vanaf € 969
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/Reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 25 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Orléans
Uw vakantie begint met de servicelijn die u naar Vaals brengt. Daar hoort een kopje koffie met Limburgse vlaai bij. Daarna stapt u in de bus met als bestemming Frankrijk. Via Luik, Namen, Mons en Parijs rijden we naar Orléans voor diner en overnachting.
Dag 2 Langs Bourges naar Andorra
Na het ontbijt verlaten we Orléans en rijden we via Bourges en Limoges naar ons hotel in La Massana voor diner en overnachting.
Dag 3 Vergezichten van Andorra
Eerst maken we een stop in het dorp Pal met zijn goed bewaarde 12e-eeuwse romaanse kerk. Bij Coll de la Botella, 2.000 meter boven zeeniveau, genieten we van het uitzicht op de hoogste pieken. Bij een Andorrese distilleerderij kunnen we typische likeuren proeven. In het noordelijkste dal van Andorra zien we de charmante bergdorpen Llorts en El Serrat. Na een lunchpauze in Ordino gaan we naar het Roc del Quer-uitkijkpunt, met een adembenemende glazen brug op 1913 meter hoogte (toegang niet inbegrepen). Diner in ons hotel te La Massana.
Dag 4 Historisch Andorra
Vandaag bezoeken we eerst het nationale Heiligdom van Meritxell, waar de beschermheilige van Andorra wordt vereerd. Daarna bezoeken we de oude stad van Andorra La Vella. Hier vinden we het nieuwe, moderne Parlement, gelegen vlak naast het oude parlementsgebouw uit de 16e eeuw. We lopen door smalle straatjes die ons naar het levendige commerciële deel van de stad leiden, waar we wat vrije tijd hebben. Veel inwoners van Andorra leefden in de eerste helft van de 20e eeuw van smokkel van tabak. Desgewenst kunt u het Tabaksmuseum in een voormalige tabaksfabriek bezoeken. Daarna rijden we door de pittoreske kloof van Conflent naar de Spaanse enclave Os de Civis, waar een typische lunch op ons wacht. Rond 15.30 keren we terug naar ons hotel.
Dag 5 Door de Pyreneeën naar Lourdes
Vandaag verlaten we Andorra en rijden we al snel Frankrijk binnen. Onderweg stoppen we in de mooie en typisch Zuid-Franse plaats St. Gaudens. Hier kunt u eventueel op eigen gelegenheid lunchen. Hierna rijden we door naar Lourdes, waar we intrek nemen in Hotel Jeanne d’Arc. Diner in het hotel.
Dag 6 Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag in Lourdes. U kunt desgewenst deelnemen aan een stadswandeling door deze bekende bedevaartplaats, waarbij we onder andere het huis van Bernadette en de Heiligdommen bezoeken. Maar ook op eigen gelegenheid is Lourdes absoluut de moeite waard. De serene sfeer en gemeenschappelijkheid zorgen voor mooie momenten op de terrassen en in de restaurants. Diner in ons hotel.
Dag 7 Dagtocht Pyreneeën
De bergen in! Vandaag maken we een volledige dagtocht door de Pyreneeën. We bezoeken hierbij het beroemde Cirque du Gavarnie. Het verblijf vandaag is op basis van halfpension. Naast Gavarnie bezoeken we ook de prachtige watervallen van de Pont d’Espagne. Hierna keren we terug naar Lourdes, waar we rond 16.00 uur zullen aankomen. Diner in het hotel.
Dag 8 Biarritz en St. Jean de Luz
Vandaag gaan we naar Biarritz, de meest mondaine Franse badplaats aan de Golf van Biskaje. U treft hier de sfeer van Neoclassicisme en Grand Hotels aan. Daarnaast is het strand met zijn grote rotsmassa’s een heerlijke wandeling waard. Hierna rijden we naar St. Jean de Luz, een sfeervol vissersplaatsje met een prachtig plein en oude haven. Het verblijf vandaag is op basis van halfpension. We komen aan in Lourdes om ongeveer 17.00 uur. Diner in het hotel.
Dag 9 Langs Bordeaux naar Orléans
Na het ontbijt rijden we via Bordeaux en een mooie route langs de Loire, waarbij we het kasteel van Amboise tegenkomen, naar de omgeving van Orléans voor diner en overnachting.
Dag 10 Langs Parijs terug naar Nederland
Langs Parijs en Mons rijden we naar Vaals, voor de afsluitende koffietafel. Daarna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Frankrijk
Hotel Magic****/Hotel Jeanne d’Arc
We verblijven o.a. 3 nachten in hotel Magic in La Massana en in hotel Jeanne d’Arc. Uw verblijf in alle hotels is op basis van half-pension. In het restaurant worden heerlijke maaltijden geserveerd. Uw kamer is per lift bereikbaar en beschikt over satelliettelevisie. De eigen badkamer is voorzien van bad of douche, toilet en föhn. Gratis internet. ‘s Ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in met name in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier svp rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 260

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0FRPA

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 969
Nieuw in 2024
Els Janssen gaf onze deze ****-beoordeling.
Maaskant reis naar Lourdes was super goed georganiseerd Ook de hotels onderweg waren prima En vooral het eten, wat toch ook heel belangrijk is, was goed verzorgd Speciale dank aan onze chauffeur, die ons veilig naar Lourdes gebracht had en weer terug naar Maastricht! Maaskant Reizen is top!! Dit was de 4e keer dat ik met hun gereisd heb en iedere keer weer super! Els Janssen 4 juni 2023 Lourdes
Meer reviews