14-daagse busreis

Montserrat, Fatima, Santiago & Lourdes

vanaf € 1299
8,7 Excellent!
J. van den Beuken schreef een ****-beoordeling over deze busreis.
19-9-2021 Mooie goed georganiseerde reis,goede chauffeur die ook wat extra bezienswaardigheden heeft laten zien die niet op het programma stondenen die er de hele reis voor iedereen was.Voor herhaling vatbaar.
Meer reviews
Met o.a. Barcelona, Avila, Guadeloupe en Nevers

Een busreis langs belangrijke bedevaartplaatsen in Frankrijk, Spanje en Portugal. Een verbindende reis die verrassend gezellig is en tegelijkertijd gaat over zingeving en barmhartigheid. U bezoekt kloosters, kerken en kathedralen. In Lourdes gaan we natuurlijk naar de grot waar Maria is verschenen. Maar ondertussen is deze pelgrimage ook een ontdekkingsreis. Het Spaanse binnenland is bijvoorbeeld adembenemend mooi. Zingeving en barmhartigheid, de zorg voor elkaar, het zijn thema’s die ons binden. En die komen ook onze bedevaartsreis terug. Een reis dus met een diepere betekenis. We nemen u graag 14 dagen mee op deze pelgrimage. Alles staat onder bezielende leiding van onze chauffeur/reisleider. U reist in één van onze heerlijke comfort-class touringcars.

Bekijk ook onze Madrid, Andalusië & La Mancha

vanaf € 1299
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
Gids in Santiago de Compostella.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Chalon
Via Vaals, waar we het begin van onze vakantie zullen vieren met koffie en vlaai, naar de omgeving van Chalon voor diner en overnachting.
Dag 2 Barcelona
Door het zuiden van Frankrijk, Langs Valence en Montpellier bereiken we net voorbij Perprignan de Spaanse grens. Hierna door naar ons hotel in de omgeving van Barcelona voor diner en overnachting.
Dag 3 Barcelona en Montserrat
Vandaag maakt u een stadstour door Barcelona, natuurlijk slaan we de Sagrada Familia hierbij niet over, maar ook de andere werken van Gaudi worden belicht. Hierna bezoeken we het klooster van Montserrat. Het klooster omvat tegenwoordig: een school voor Escolania, het verblijf voor de 80 Benediktijner monniken, een hotel, bibliotheek, drukkerij en een klein museum. Het leven van de monniken is bidden en werken in de dienst van het schrijn van de Zwarte Madonna. Deze heilige is de patrones van alle Catalanen. Ook zij komen hier vaak op bedevaart. ’s Middags zetten we onze reis voort naar de omgeving van Zaragoza voor diner en overnachting.
Dag 4 Naar Avila
Langs Madrid reizen we vandaag naar Avila, we bezoeken deze stad die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. De Muralla de Ávila omringt volledig de oude stad van Avila. In totaal gaat het om een op-pervlakte van meer dan 2,5 kilometer. De muren zijn drie meter dik en twaalf meter hoog en omvatten negen torens en verscheidene toegangspoorten. De ligging is sprookjesachtig mooi! Hierna diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 5 Via Guadelupe naar omgeving Fatima
We reizen vandaag naar Fatima, onderweg maken we een ruime stop in Guadelupe; gelegen in de heuvels van Extremadura en hier zou zeven eeuwen gelegen de maagd zijn gevonden. Het beeld heeft een zwart gelaat en werd de schutspatrones van alle Spaanstaligen. Als Mariaheiligdom is het één van de drie belangrijkste van Spanje en het wordt beschouwd als tempel van de Spaanstalige cultuur. Het dorp is bekend om zijn in 1340 gestichte klooster en wordt al sinds eeuwen bezocht door bedevaartgangers. Zij kregen hier gratis onderdak en schoenen voor de overtocht. Het is ook de plek waar Columbus werd ontvangen door de koningen van Spanje. Door naar de omgeving van Fatima. (2 nachten). Nadat de kamers zijn verdeeld volgt het diner.
Dag 6 Fatima
Een hele dag die in Fátima kan worden doorgebracht. U kunt hier zelf uw programma samenstellen, maar uiteraard bezoekt u de basiliek, gebouwd op de plaats waar de Mariaverschijningen plaatsvonden. Het spreekt vanzelf dat u hier de H. Mis kunt bijwonen
Dag 7 Via Coimbra en Braga naar Santiago
Vandaag een prachtige reisdag. Via Coimbra en Braga (hier maken we een korte stop) reizen we naar de omgeving van Santiago de Compostella voor diner en overnachting.
Dag 8 Santiago de Compostella
Santiago de Compostella. Hier aangekomen bezoeken we natuurlijk de kathedraal waar volgens de overlevering het graf van de Apostel Jacobus zich bevindt. Vermeldenswaardig zijn hier de monumentale deuren en het gigantische wierookvat, slechts door meerdere mannen in beweging te krijgen. Hierna naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 9 Santiago - Santander
Via een prachtige route door het noorden van Spanje bereiken we aan het einde van de middag de omgeving van Santander voor diner en overnachting.
Dag 10 Naar Lourdes
Naar Lourdes waar we voor de lunch arriveren. We maken een stadswandeling met o.a. het huis van Bernadette en de Heiligdommen. ‘s Avonds kunt u deelnemen aan de lichtprocessie.
Dag 11 Internationale Mis & middagtocht
Na het ontbijt bezoeken we de Internationale Mis in de immense ondergrondse Basiliek. ’s Middags heeft u de gelegenheid naar eigen inzicht Lourdes te beleven. Het heilige water, de fijne sfeer. Misschien wilt u nog souvenirs aanschaffen? Diner in het hotel.
Dag 12 Naar Cahors
In een aangenaam tempo reizen we vandaag door het zuiden van Frankrijk naar Cahors voor diner en overnachting.
Dag 13 Nevers
Via Limoges en Bourges reizen we vandaag naar Nevers waar we rond 14.00 uur arriveren. Hier bezoeken we het klooster van Nevers, Bernadette ligt opgebaard in de kapel van het klooster. Na deze indrukwekkende ervaring gaan we naar ons hotel in de directe omgeving voor diner en overnachting.
Dag 14 Langs Parijs terug naar Nederland
Langs Parijs en Mons rijden we naar Vaals, voor de afsluitende koffietafel. Daarna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Spanje
Middenklasse Hotels
U verblijft in goede middenklasse hotels op basis van halfpension. In Lourdes verblijft u in hotel Jeanne D’Arc. In alle hotels zijn de kamers minimaal voorzien van badkamer/toilet en zijn er lounges of een bar om gezellig na te kletsen. Adresgegevens van deze hotels ontvangt u samen met uw laatste reispapieren.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 390

Extra’s op te geven bij boeking

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0SPBE

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1299
8,7 Excellent!
J. van den Beuken schreef een ****-beoordeling over deze busreis.
19-9-2021 Mooie goed georganiseerde reis,goede chauffeur die ook wat extra bezienswaardigheden heeft laten zien die niet op het programma stondenen die er de hele reis voor iedereen was.Voor herhaling vatbaar.
Meer reviews