14-daagse busreis

Montserrrat, Fatima, Santiago & Lourdes

Met o.a. Barcelona, Avila, Guadeloupe en Nevers

Een reis langs bedevaartplaatsen die zijn weerga niet kent! Niet alleen een reis voor Pelgrims maar vooral een ontdekkingsreis door Spanje, Portugal en Frankrijk, natuurlijk met als thema, de sporen van het katholieke geloof. De zingeving en barmhartigheid, de zorg voor elkaar; het zijn thema’s die ons binden terwijl we genieten van het prachtige landschap en de soms ongelofelijke monumenten die het ons heeft achtergelaten. Verrassend, gezellig en vol gevoel nemen we u 14 dagen mee op rondreis in een van onze heerlijke comfort-class touringcars onder bezielende leiding van onze chauffeur/reisleider.

Bekijk ook onze busrondreis Andalusië met Barcelona.
  busrondreis Andalusië en o.a. Barcelona.

Dag 1 Naar Chalon
Via Vaals, waar we het begin van onze vakantie zullen vieren met koffie en vlaai, naar de omgeving van Chalon voor diner en overnachting.
Dag 2 Barcelona
Door het zuiden van Frankrijk, Langs Valence en Montpellier bereiken we net voorbij Perprignan de Spaanse grens. Hierna door naar ons hotel in de omgeving van Barcelona voor diner en overnachting.
Dag 3 Barcelona en Montserrat
Vandaag maakt u een stadstour door Barcelona, natuurlijk slaan we de Sagrada Familia hierbij niet over, maar ook de andere werken van Gaudi worden belicht. Hierna bezoeken we het klooster van Montserrat. Het klooster omvat tegenwoordig: een school voor Escolania, het verblijf voor de 80 Benediktijner monniken, een hotel, bibliotheek, drukkerij en een klein museum. Het leven van de monniken is bidden en werken in de dienst van het schrijn van de Zwarte Madonna. Deze heilige is de patrones van alle Catalanen. Ook zij komen hier vaak op bedevaart. ’s Middags zetten we onze reis voort naar de omgeving van Zaragoza voor diner en overnachting.
Dag 4 Naar Avila
Langs Madrid reizen we vandaag naar Avila, we bezoeken deze stad die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. De Muralla de Ávila omringt volledig de oude stad van Avila. In totaal gaat het om een op-pervlakte van meer dan 2,5 kilometer. De muren zijn drie meter dik en twaalf meter hoog en omvatten negen torens en verscheidene toegangspoorten. De ligging is sprookjesachtig mooi! Hierna diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 5 Via Guadelupe naar omgeving Fatima
We reizen vandaag naar Fatima, onderweg maken we een ruime stop in Guadelupe; gelegen in de heuvels van Extremadura en hier zou zeven eeuwen gelegen de maagd zijn gevonden. Het beeld heeft een zwart gelaat en werd de schutspatrones van alle Spaanstaligen. Als Mariaheiligdom is het één van de drie belangrijkste van Spanje en het wordt beschouwd als tempel van de Spaanstalige cultuur. Het dorp is bekend om zijn in 1340 gestichte klooster en wordt al sinds eeuwen bezocht door bedevaartgangers. Zij kregen hier gratis onderdak en schoenen voor de overtocht. Het is ook de plek waar Columbus werd ontvangen door de koningen van Spanje. Door naar de omgeving van Fatima. (2 nachten). Nadat de kamers zijn verdeeld volgt het diner.
Dag 6 Fatima
Een hele dag die in Fátima kan worden doorgebracht. U kunt hier zelf uw programma samenstellen, maar uiteraard bezoekt u de basiliek, gebouwd op de plaats waar de Mariaverschijningen plaatsvonden. Het spreekt vanzelf dat u hier de H. Mis kunt bijwonen
Dag 7 Via Coimbra en Braga naar Santiago
Vandaag een prachtige reisdag. Via Coimbra en Braga (hier maken we een korte stop) reizen we naar de omgeving van Santiago de Compostella voor diner en overnachting.
Dag 8 Santiago de Compostella
Santiago de Compostella. Hier aangekomen bezoeken we natuurlijk de kathedraal waar volgens de overlevering het graf van de Apostel Jacobus zich bevindt. Vermeldenswaardig zijn hier de monumentale deuren en het gigantische wierookvat, slechts door meerdere mannen in beweging te krijgen. Hierna naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 9 Santiago - Santander
Via een prachtige route door het noorden van Spanje bereiken we aan het einde van de middag de omgeving van Santander voor diner en overnachting.
Dag 10 Naar Lourdes
Naar Lourdes waar we voor de lunch arriveren. We maken een stadswandeling met o.a. het huis van Bernadette en de Heiligdommen. ‘s Avonds kunt u deelnemen aan de lichtprocessie.
Dag 11 Internationale Mis & middagtocht
Na het ontbijt bezoeken we de Internationale Mis in de immense ondergrondse Basiliek. ’s Middags heeft u de gelegenheid naar eigen inzicht Lourdes te beleven. Het heilige water, de fijne sfeer. Misschien wilt u nog souvenirs aanschaffen? Diner in het hotel.
Dag 12 Naar Cahors
In een aangenaam tempo reizen we vandaag door het zuiden van Frankrijk naar Cahors voor diner en overnachting.
Dag 13 Nevers
Via Limoges en Bourges reizen we vandaag naar Nevers waar we rond 14.00 uur arriveren. Hier bezoeken we het klooster van Nevers, Bernadette ligt opgebaard in de kapel van het klooster. Na deze indrukwekkende ervaring gaan we naar ons hotel in de directe omgeving voor diner en overnachting.
Dag 14 Langs Parijs terug naar Nederland
Langs Parijs en Mons rijden we naar Vaals, voor de afsluitende koffietafel. Daarna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Spanje
Middenklasse Hotels
U verblijft in goede middenklasse hotels op basis van halfpension. In Lourdes verblijft u in hotel Jeanne D’Arc. In alle hotels zijn de kamers minimaal voorzien van badkamer/toilet en zijn er lounges of een bar om gezellig na te kletsen. Adresgegevens van deze hotels ontvangt u samen met uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 320

Extra’s op te geven bij boeking

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0SPBE

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 949
8,7 Excellent!
Dhr. Mat Keijzers schreef een ****-beoordeling over deze busreis.
Hotel in Albufeira zeer luxe.
...Het hotel in albufera dat zeer luxe was maakte alles weer goed gezien de geweldige service en uitgebreide maaltijden. We hebben genoten van het zwembad! Over de excursies welke in de reis afgesproken hebben we niets dan lof. De eigen bus en een Nederlands sprekende gids waren verademend. Ook de bijgeboekte excursies waren prima verzorgd met uitgebreide info van chauffeur Harrie. Tot slot, de lunch in Vaals was erg lekker na een dikke 6000 km, Dankjewel Maaskant!
Meer reviews
vanaf € 949
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
Gids in Santiago de Compostella.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.