Busreizen - Frankrijk


Busreis Lourdes
Lourdes is één van de bekenste bedevaartsoorden ter wereld. In 1858 verklaarde Bernadette Soubirous, toen een 14-jarig meisje, tussen 11 februari en 16 juli verschillende verschijningen te hebben gezien. Deze verschijningen werden door de belangrijkste hoogwaardigheidsbekleders van die tijd beschouwd als die van de Heilige Maagd Maria. Vanaf dat moment wordt Lourdes een bedevaartsplek.
Nevers

Lourdes: een bijzondere busreis naar een prachtige bedevaartplaats


Lourdes is een van de meest beroemde bedevaartplaatsen ter wereld. Jaarlijks komen miljoenen mensen naar deze stad in Frankrijk om de grot van Massabielle te bezoeken, waar Maria aan Bernadette Soubirous verscheen. Lourdes is ook een prachtige bestemming voor een busreis. Bernadette Soubirous was een 14-jarig meisje dat in 1858 in Lourdes aan Maria verscheen. Maria vertelde Bernadette om een kapel te bouwen op de plaats waar zij verscheen. Deze kapel werd later de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over een busreis naar Lourdes. In Lourdes is er veel devotie tot Maria. Mensen uit de hele wereld komen naar Lourdes om te bidden voor genezing of voor andere gebedsverhoringen.

Prachtige omgeving


Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën, in het zuidwesten van Frankrijk. De omgeving van Lourdes is adembenemend mooi. De stad wordt omringd door groene heuvels en bergen, en de rivier de Gave stroomt er doorheen. Tijdens je busreis naar Lourdes verblijf je in een middenklasse hotel. De hotels zijn schoon en comfortabel, en ze liggen op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. De busreis naar Lourdes duurt meestal 7 of 8 dagen. Je vertrekt vanuit Nederland of België en reist via Frankrijk naar Lourdes. De reis is comfortabel, want je reist in een luxe touringcar. Lourdes is een belangrijke maria bedevaartplaats. Dit was het begin van een enorme devotie tot Maria in Lourdes. In Lourdes wordt de heilige maagd Maria vereerd. Er zijn verschillende kerken en kapellen in Lourdes die aan Maria zijn gewijd. Ook is er een grote fontein in Lourdes, waar mensen bidden voor genezing. In Lourdes zijn er veel opzienbarende genezingen geweest. Mensen die ernstig ziek waren, werden na een bezoek aan Lourdes genezen.

Optionele excursies


Tijdens je busreis naar Lourdes kun je deelnemen aan verschillende optionele excursies. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Pyreneeën, de stad Lourdes verkennen of een uitstapje maken naar een andere bedevaartplaats in de omgeving. Een busreis naar Lourdes is een bijzondere reis. Je leert meer over de geschiedenis en de cultuur van Lourdes, en je ervaart de unieke sfeer van deze stad. Elke dag begint met een heerlijk ontbijt in het hotel. Zo heb je de energie die je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Het ontbijt in het hotel is altijd vers en lekker. Je kunt kiezen uit een uitgebreid buffet met brood, beleg, fruit, yoghurt en koffie of thee. De route van de busreis naar Lourdes is prachtig. Je rijdt door de groene heuvels van Frankrijk, en je passeert pittoreske dorpjes en steden. In Lourdes is ook een ondergrondse kerk te vinden. Deze kerk is gewijd aan de heilige maagd Maria.

Luxe touringcar


De busreis naar Lourdes wordt gemaakt in een luxe touringcar. De bus is voorzien van airconditioning, comfortabele stoelen en een toilet. Tijdens je busreis naar Lourdes word je begeleid door een ervaren reisleider. De reisleider vertelt je alles over de geschiedenis en de cultuur van Lourdes, en hij helpt je om de reis zo optimaal mogelijk te beleven. Een busreis naar Lourdes is een moeite waard. Je leert meer over de geschiedenis en de cultuur van Lourdes, en je ervaart de unieke sfeer van deze stad.

U heeft de keuze deze busreis Lourdes uit te breiden met een bezoek aan het klooster van Nevers gelegen in Midden-Frankrijk. Bekijk hiervoor de verschillende busreizen Lourdes Onze luxe touringcar is van alle gemakken voorzien. De comfort en de luxe van de bus maakt het rijden uiterst aangenaam en onderweg kunt genieten van prachtige uitzichten van bijvoorbeeld Pyreneeën. Bekijk de busreis Lourdes via Nevers.
Busreis Côte d'Azur & Bloemenriviera
Een heerlijke lente of nazomer aan de Middellandse zee? In deze periode is het klimaat hier perfect. Het is nooit te warm en nooit te fris. In de zee zwemmen kan in oktober gewoon nog. Tijdens deze relaxte reis doet u verschillende beroemde plaatsen aan die u bekend voorkomen zoals Cannes, St-Tropez en Monaco. Prachtige kustpanorama's en het prachtige achterland laten indrukken achter die u nooit zal vergeten. Een gezellige reis maar vooral ook een busreis die gaat naar een plek waar het toerisme ooit haar bakermat vond.
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Frankrijk.