6-daagse busreis

Winter in Berchtesgaden

vanaf € 0
Met o.a. Zell am See, Salzburg, de Konigsee en het Salzkammergut

Berchtesgaden ligt in het zuidoosten van Beieren, in het dal van de Berchtesgadener Ache en dat omgeven wordt door hoge bergen. De bekendste berg is de Watzmann in Nationaal Park Berchtesgaden; omdat deze berg bestaat uit één hoge top en een aantal lagere wordt er gesproken over Watzmann mit Frau und Kindern. Het gebied waar Berchtesgaden in ligt wordt aan drie kanten begrensd door Oostenrijk. Beroemd is hier de Obersalzberg, hier stond in de 2e wereldoorlog de buitenwoning van Hitler. Onze winterreis van 6 dagen is gevuld met leuke excursies o.a. naar Zell am See, Salzburg, de Konigsee en het Salzkammergut. Natuurlijk vieren we gezellige avonden in ons hotel Schwabenwirt!   Bekijk ook onze busreis naar de Eifel (mei/juni/juli)

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 15 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1: Naar Berchtesgaden
Via onze servicelijnen rijden we naar Zuid Limburg waar we een korte wisselstop maken. We verlaten Nederland en rijden via Stuttgart en Ulm naar Berchtesgaden, waar we vroeg in de avond zullen arriveren. Na aankomst volgen kamerverdeling en diner.
Dag 2: Salzburg met gids
Vandaag bezoeken we Salzburg. Hier aangekomen maken we onder leiding van een deskundige gids een tour langs de highlights van de stad, waar Mozart in 1756 werd geboren; zoals de Altstadt, Schloss Leopoldskron, Mozarts geboortehuis en natuurlijk de Mirabellplatz. 's Middags kan u nog even de tijd doorbrengen in de oude binnenstad. Om 15.00 uur vertrekken we weer terug naar ons hotel.
Dag 3: Naar Oostenrijk, Zell am See
We staan rustig op en genieten eerst van een heerlijk ontbijtbuffet. Hierna vertrekken we naar het wereldberoemde Zell am See, we stappen uit in het centrum. Facultatief kunt u mee naar de top van de Schmittenhöhe, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Zeller See en de talloze bergtoppen tot 3000 meter. Natuurlijk is er ook tijd om zelf het wereldberoemde Zell am See te gaan bekijken. U kunt bijvoorbeeld uzelf verwennen met een heerlijk kopje koffie met “Torte” of lekker lunchen. We keren op tijd terug in ons hotel. Diner in het hotel.
Dag 4: Rustige dag en rondvaart op de Konigsee
We slapen eerst heerlijk uit en genieten dan van een heerlijk kerstontbijt. 's middags vertrekken we naar de nabij gelegen Konigsee waar we een boottocht gaan maken van Seelande naar St. Bartholomea. Een heerlijke ervaring in om over dit prachtige meer omgeven door berglandschap een tocht te maken. We keren rond 16.30 uur terug in ons hotel.
Dag 5: Dagtocht Hallstatt, Salzkammergut
Vandaag vertrekken we naar Hallstatt, de 'Parel van de Salzkammergut', Hallstatt. Een oeroud dorpje met meer dan 7000 jaar geschiedenis en 's werelds oudste zoutmijn. Omdat de stad genesteld is tussen de oever van de Hallstätter See en de bergen is er zo weinig ruimte dat sommige huizen alleen per bootje te bereiken zijn. Er is zoveel te zien, geniet van het panoramische uitzicht over de Hallstätter See, ga terug in de tijd in het plaatselijke museum. Afscheidsdiner in ons hotel!
Dag 6: Thuisreis
We verlaten ons hotel in Beieren en reizen, met natuurlijk een aantal stops onderweg, terug naar Nederland waar we aan het einde van de middag aankomen. U wordt via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Hotel Schwabenwirt
Ons gezellige hotel ligt in het centrum van Berchtesgaden, op 50 meter van het treinstation en op 2 km van de Königssee. Hotel Schwabenwirt biedt een gezellig restaurant en een biertuin met uitzicht op de Watzmann-berg. Uw kamer heeft een traditionele inrichting en houten meubilair. Alle kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met een douche. ’s Ochtends geniet u hier van een ontbijtbuffet en ’s avond een 3-gangen diner.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 80

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: E
Reisnummer: B0DUWB

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0