12-daagse busreis

Rondreis Catalunya

vanaf € 0
12-daagse busreis met o.a. Barcelona, Tarragona, Sitges, Vic, Gerona en Figueres

Een uniek land, zo boordevol magie dat het zeker uw hart zal stelen. Dit zegt het Spaans verkeersbureau op haar website. Dat willen we met deze busrondreis vet onderstrepen. Natuurlijk staat het prachtige Andalusië centraal tijdens deze reis met hoogtepunten als Sevilla, Cordoba en Granada maar ook van Madrid en Toledo zult u enthousiast zijn! U verblijft tijdens deze reis is goede middenklasse hotels en iedere dag zijn ontbijt en diner (half-pension) inbegrepen. De uitleg en begeleiding is in handen van onze deskundige chauffeur/reisleider en lokale gidsen. Een 14-daagse viering van cultuur, traditie en historie zoals u alleen in Spanje vindt.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Nederlandstalige Reisleider tijdens de hele rondreis in Catalunya.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
stadsgidsen in Barcelona & Gerona.
Entree Klooster Poblet en Valbona.
Bezoek Cava wijnhuis met proeven.
Entree Dali museum en Dalihuis.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Orleans
Via onze diverse servicelijnen vertrekt u naar Vaals waar u een kopje koffie met Limburgse vlaai aangeboden krijgt. Hierna via Luik, Bastogne en Luxemburg naar Metz. Vervolgens via Dijon naar ons hotel in de omgeving van Chalon voor diner en overnachting.
Dag 2 Naar Noord-Spanje
‘s Morgens via Lyon, door het dal van de Rhône naar de omgeving van Montpellier voor de lunchstop. ’s Middags naar de omgeving van Barcelona. Na de kamerverdeling volgt diner.
Dag 3 Barcelona
Na het ontbijt vertrek naar het centrum Barcelona, hier maakt u o.l.v. een lokale gids een stadsrondrit waarbij we u alle hoogtepunten van deze boeiende metropool laten zien. Natuurlijk de prachtige Sagrada Familia en andere werken van Gaudi, het Park Güell, de Plaza Catalunya en de vermaarde La Rambla. De middag is vrij te besteden in de stad voordat we terugkeren naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 4 Tarragona, Sitges & Cava
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de romeinse stad Tarragona. Het grote Romeinse amfitheater met uitzicht op de zee werd gebouwd aan het einde van de 2e eeuw. Het is 109,5 meter lang, 96,5 meter breed en kan plaats bieden aan 14.000 toeschouwers beslist de moeite waard net als de Rambla nova hier. We bezoeken vervolgens het Art Noveau stadje Sitges, het staat vol met prachtige huizen en gebouwen van rijke Spanjaarden, die terugkeerden uit Amerika. Hier de lunchpauze en vervolgens bezoeken we het Wijnhuis Sadurni Anoia waar we uitleg krijgen over Cava en natuurlijk mogen proeven! Diner in ons hotel.
Dag 5 Het binnenland
Vandaag bezoeken we het middeleeuwse dorpje Guimera in het hart van Catalunya u wordt meegenomen naar de 15e eeuw, de geplaveide straten en stenen huizen onthullen veel verhalen. Het dorpje is autovrij en dus stappen we op de parkeerplaats uit. Hierna bezoeken we het klooster van Vallbona de les Monges. Via Ciutadilla komen we hier aan. Via Rocallaura arriveren we in Montblanc waar we pauze nemen voor de lunch. Ook bezoeken we het Klooster van Poblet. Wellicht de belangrijkste van de drie Cisterciënzer kloosters. Diner in ons hotel.
Dag 6 Vic, Rupit en Gerona
Na het ontbijt verlaten we ons hotel in Barcelona en reizen naar Vic, de prachtige grote markt is een sierraad! Vervolgens maken we een stop in wat een van de oudste stadjes van Catalonie wordt beschouwd; Rupit. Tegen lunchtijd komen we aan in Gerona. Na de lunch volgt een stadstour met gids. Beroemd zijn hier Plaça de la Independència, de joodse wijk El Cal, Sant Feliu de Girona, de kenmerkende Toren en natuurlijk de Kathedraal. De meeste van de bezienswaardigheden in Gerona liggen op loopafstand van elkaar. Om 16.00 uur vertrekken we naar ons hotel in Calella. Na incheck het diner!
Dag 7 Vrije dag
Vandaag een rustdag om te genieten van zon of zee en strand.
Dag 8 Nationaal Park, Olot en Castellfolit
Via Banyoles rijden we vandaag et natuurwonderland genaamd Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa( Catalaans) binnen. Vulkanisch is het park inderdaad, want het herbergt 40 (slapende) vulkanische kegels en 20 basalt lavastromen, waardoor het het meest gewaardeerde vulkanische landschap op het Iberisch schiereiland is. Via Santapau naar Olot, hoofdstad van het Garrotxa district. Hier kunt u in een van de vele restaurantjes even heerlijk op eigen gelegenheid lunchen. ’s Middags bezoeken we Castellfolit, een van de mooiste dorpjes die u ooit zult bezoeken. Via Besalu rijden we terug naar ons hotel.
Dag 9 Figueres
’s Morgens bezoeken we in Figueres het museum van de beroemde kunstenaar Dali, we krijgen hier een rondleiding met gids. Hierna naar Cadaques waar u de lunch kunt gebruiken. Tevens bezoeken we nog het huis van Salvatore Dali. Diner in ons hotel.
Dag 10 Relax
Wederom een heerlijke dag om te relaxen.
Dag 11 Orange – Chalon
We verlaten Spanje en rijden langs Perpignan, Montpellier en Nîmes naar Orange. In deze stad met bindingen met ons vorstenhuis kunt u diverse Romeinse overblijfselen vinden, bijv. het antieke theater. Verder rijden we door de Rhônevallei langs Lyon naar ons overnachtingshotel in Chalon-sur-Saône of omgeving.
Dag 12 Aankomst Nederland
Via de Bourgognestreek rijden we richting Frans-Luxemburgse grens. We vervolgen de reis via Bastogne en Luik naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna via de servicelijnen naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Spanje
Middenklasse Hotels
Tijdens onze rondreis in Spanje verblijft u in Spanje in twee goede 4-sterren hotels; het Congress Frontair Hotel en Hotel Top Calella Palace, allen op basis van half-pension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. Vanzelfsprekend is er een lift aanwezig en gratis wifi. Adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Overnachtingshotels in Frankrijk zijn middenklasse hotels, ook hier verblijft u op basis van half-pension.

Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 450

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0SPRC

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0