12-daagse busreis

Castilië & Madrid

vanaf € 0
12-daagse busreis met o.a. Avila, Segovia, Salamanca, Madrid & Toledo

Alsof we een schatkist openmaken en van de ene verbazing in de andere vallen. Castilië en Leon, vroeger 2 aparte koninkrijken brengen ons een overdaad aan hoogtepunten. U vindt er de Spaanse hoogvlakten, ook wel de meseta genoemd, maar ook watervallen, canyons en natuurparken. Daarnaast staat de regio bekend om zijn middeleeuwse steden met vele kastelen en een rijk verleden. Natuurlijk bezoeken we ook Madrid tijdens deze 12-daagse comfort-class busreis.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Nederlandstalige Reisleider tijdens de hele rondreis in Castilië
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Lokale stadsgids in Madrid en Toledo.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Orleans
Via onze servicelijnen arriveert u bij ons wisselpunt in Vaals voor het kopje koffie met vlaai. Hierna vertrekt u naar Frankrijk voor uw eerste overnachting en diner in Orléans.
Dag 2 Naar Noord-Spanje
Door de streek Charente rijden we zuidwaarts, hierbij passeren we de havenstad Bordeaux vanwaar het niet ver meer is naar de Spaanse grens. Na deze te zijn gepasseerd bereiken door naar Pamplona voor diner en overnachting.
Dag 3 Via Burgos naar Avila
Na het ontbijt gaan we het binnenland in. In Burgos wordt gestopt voor de lunch en natuurlijk kunt u hier ook de kathedraal, bekijken, één van de mooiste van heel Spanje! ’s Middags vervolgen we onze weg langs Valladolid naar de omgeving van Avila. Hier verblijven we vier nachten. Na aankomst incheck en diner.
Dag 4 Avila en Segovia
’s Morgens bezoeken we onder leiding van onze reisleider Avila, Deze oud-Castilliaanse stad en hoofdstad van de gelijknamige provincie ligt op 1.131 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen provinciestad van Spanje. Vanwege zijn zorgvuldig bewaard gebleven stadscentrum met een rijkdom aan middeleeuwse gebouwen, talrijke monumenten en dikke, lange oeroude muren is het in 1985 tot UNESCO werelderfgoed verklaard. De hele stad lijkt op een groot kasteel. Het heeft een groot aantal romaanse kerken, gotische paleizen en een 12e-eeuwse versterkte kathedraal. Hier werd Santa Teresa de Jesús geboren, een grote mysticus van de katholieke kerk. Tijdens het bezoek zullen we een rondleiding maken door het klooster en museum van Santa Teresa de Jesús, de kathedraal (buitenkant), de Plaza Mayor en de basiliek van San Vicent. Na de middag bezoeken we Segovia een belangrijke militaire kern in de Romeinse tijd, zoals blijkt uit de bouw van het prachtige aquaduct. Door menig koning van Castilië gekozen als residentie, herbergt Segovia eveneens de laatste gotische kathedraal, gebouwd in Spanje, “De Vrouwe van de Spaanse kathedralen” en het Alcazar (het meest spectaculaire kasteel van het land), met artilleriemuseum. Terug naar Avila voor diner en overnachting.
Dag 5 Alba de Tormes - Salamanca
In het stadje Alba de Tormes stijgt de 'Torre de la Armería' boven de daken uit. Ooit een deel van een kasteel dat nog door Sancho IV 'el Bravo' (de Stoute) werd gebouwd. Het werd in 1430 voor de hertogen van Alva herbouwd. Na een stop hier vervolgen we naar Salamanca, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier voelt u de middeleeuwen; Al jaren houdt de gemeente met succes de bouw van moderne gebouwen tegen. En de oprichting van een universiteit, al in 1218, bracht een ongekende rijkdom naar dit deel van Spanje. Met onze reisleider bezoeken we o.a. de prachtige Plaza Mayor samen mmet Madrid, één van de mooiste pleinen van Spanje. Tussen de nieuwe en oude wijk, liggen de 17e en 18e eeuwse wijken. De stad is UNESCO werelderfgoed en tevens een hele gezellige stad; levendige pleinen, restaurants en terrasjes. Aan het einde van de middag keren we terug naar Avila. Diner in ons hotel.
Dag 6 Coca, Valladolid & Tordesillas
Centraal staat vandaag Valladolid! Onze eerste stop is in Coca, het machtige kasteel uit 15e eeuw en wordt gezien als één van de beste voorbeelden van de Spaanse gotiek en is eigendom van het Huis van Alba. Valladolid is de hoofdstad van de autonome regio Castilië en León en de eerste hoofdstad van het Spaanse Koninkrijk. Het klassieke Plaza Mayor diende als voorbeeld voor tal van Spaanse pleinen. Met onze reisleider maken we een wandeling door het oude centrum, hierbij zien we o.a. de 16e eeuwse Kathedraal Nuestra Señora de la Asunción met museum, Plaza San Pablo, het huis van de beroemde schrijver Cervantes. Een tip is nog Casa Museo de Colon, opgericht om te herdenken dat Christopher Colombus hier in 1506 stierf. Op de terugreis naar Avila bezoeken stoppen we in Tordesillas, bekend van het verdrag dat hier in 1494 werd gesloten om de o.a. door Columbus ontdekte gebieden te verdelen tussen Castilië en Portugal. Diner en overnachting in Avila.
Dag 7 Madrid
Op naar de hoofdstad van Spanje, We verlaten Avila en komen rond 10.30 uur aan in Madrid. Met een deskundige gids maken we een stadstour. Ondanks dat de stad ruim drie miljoen inwoners telt, heeft Madrid zijn intieme karakter weten te behouden. We zien o.a. de mooie arena voor de stierengevechten, het Plaza d’Espana met het monument van Cervantes en het oude hart van Madrid, het Plaza Mayor. De middag heeft u vrij te besteden in het centrum. Bewonder de meesterwerken van Goya en Velásquez in het Prado-museum, maak een romantisch roeitochtje door stadspark El Retiro of strijk neer op een terras voor Spaanse tapas met een karaf ijskoude sangria. Om 16.30 uur vertrekken we naar ons hotel in de omgeving van Madrid (3 nachten). Diner in het hotel.
Dag 8 Toledo
Op naar het prachtige Toledo, we komen rond 10.30 uur voor aan stadswandeling met een deskundige gids. Dit is de beroemde “stad van de drie culturen”, de straten waren synoniem voor het samenleven van joden, moren en christenen en het historische centrum behoudt de lay-out die het in de middeleeuwen had zoals het was. kathedraal en ook de kerk van Santo Tomé, waar we “The Burial of the Lord of Orgaz”, het meesterwerk van El Greco, kunnen bewonderen. We gaan verder met een wandeling door de Joodse wijk waar we de synagoge van Santa María la Blanca, de oude Grote Synagoge en een van de mooiste monumenten van de Joodse wijk van Toledo bezoeken. We zullen ook een demonstratie zien van de beroemde technieken van Damasquinado (het inleggen van edelmetalen in staal) en het smeden van zwaarden. Diner en overnachting in de directe omgeving (4 nachten). Om 16.00 uur keren we terug naar ons hotel in de omgeving van Madrid.
Dag 9 Geheimen van de Provincie Toledo
Vandaag ontdekken we prachtige plekjes in de Provincie Toleda, te beginnen met Consuegra. Met zijn elf windmolens is Consuegra een niet te versmaden Don Quichot locatie, het uitzicht op de molens en de weidsheid van de omgeving is magistraal. Via Tembleque waar we stoppen om de grote markt te bewonderen komen we aan in Ocana, middeleeuws, met grote landhuizen en paleizen. Het is een van de mooiste stadjes die we bezoeken. Diner in ons hotel
Dag 10 Naar de Costa del Maresme
We staan vandaag vroeg op en reizen via Zaragoza en Barcelona naar de omgeving van Calella voor diner en overnachting.
Dag 11 Naar Frankrijk
Na de grens met Frankrijk te zijn overgestoken rijden we naar Orange, hier houden we de lunchpauze. Vervolgens via Lyon naar ons overnachtingsadres Chalon sur Saône. Diner in het hotel.
Dag 12 Terug naar Nederland
Uw prachtige rondreis zit er bijna op! Langs Nancy en door Luxemburg bereikt u Vaals waar u na de koffiemaaltijd met onze servicelijn naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Spanje
Middenklasse Hotels
Tijdens onze rondreis in Spanje verblijft u in twee goede hotels Hotel Cuatro Postes**** in Avila en Hotel Posadas d Espagna*** in Pinto, allen op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. Vanzelfsprekend is er een lift aanwezig en gratis wifi. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 475

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0SPMC

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0