8-daagse busreis

Schotland per bus, boot en trein

vanaf € 1999
Met o.a. Glasgow, Loch Lomond, Fort William, West-Highland line, Loch Ness, Strathspey Railway & Edinburgh

Ziet u zich al zitten in de trein, ‘tuffend’ door het prachtige Schotse landschap? Naast een rondreis langs schitterende Highlights als Edinburgh, Glasgow, Loch Ness en Urquhart Castle, maken we tijdens deze 8-daagse comfort-class busreis ook nog 2 schitterende treinreizen; We nemen de West-Highland line stoomtrein en leggen per Strathspey Railway het traject tussen Aviemore en Broomhill af. Een bijzondere reis naar Schotland met veel extra’s. Come on let’s go!

Geïnteresseerd in een busreis Ierland? Bekijk onze twee   fantastische busreizen Ierland.

vanaf € 1999
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar. Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht IJmuiden – Newcastle v.v. in 2-persoons binnenhut v.v.
5 x overnachting op basis van hp.
Treinreis Fort William – Mallaig West Highland Jacobite Stoomtrein .
Treinreis Strathspey Railway.
Entree Urquhart Castle.
Entree Whisky Distillery met proeverij.
Stadswandeling Inverness met gids.
Stadstour Glasgow met gids.
Stadstour Edinburgh met gids.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar IJmuiden
Via onze servicelijnen arriveert u in de loop van de middag in IJmuiden waar u inscheept op de moderne ferry van DFDS-Seaways. Afvaart om 17.30 uur. Tijdens de overtocht kunt u op eigen gelegenheid het diner (niet inbegrepen) gebruiken in een van de restaurants. Aan boord zijn volop mogelijkheden om u ‘s avonds te vermaken. U verblijft in een binnenhut met stapelbed. Tegen een toeslag kan u een binnenhut met benedenbed of een buitenhut met benedenbed reserveren,
Dag 2 Glasgow, Loch Lomond & Fort William
Na ontscheping in Newcastle beginnen we onze tocht naar Schotland. Aan het einde van de ochtend komen we aan in Glasgow, deze voormalige industriestad heeft zich ontwikkeld tot een ware cultuur-metropool. We maken hier onder leiding van een deskundige gids een stadstour (Mungo Kathedraal en George Square) en pauze voor de lunch. Via een korte fotostop aan het prachtige Loch Lomond vervolgen we onze reis naar Fort William waar we aan het begin van de avond arriveren. Diner en overnachting.
Dag 3 Treinreis met de West-Highland line
Vanaf Fort William vertrekken we vandaag alsof we 150 jaar geleden zouden reizen. Per West-Highland line stoomtrein door het prachtige landschap. We passeren Loch Eilt, loch Ailort en Loch Uamh. Het absolute hoogtepunt van de treinreis is de oversteek van het Glenfinnan viaduct, een brug met ronde peilers die nog meer bekendheid verkreeg door de Harry Potter-films. Na onze aankomst in Mallaig heeft u even de tijd om in dit leuke kuststadje de lunch te gebruiken. We stappen weer in onze Maaskant-touringcar. Via een stop bij het prachtige Glennfinnan momument (met een prachtig uitzicht over Loch Shiel!) terug naar Fort William. Diner in ons hotel.
Dag 4 Loch Ness Urquhart Castle – Inverness
Langs het prachtige, diepzwarte meer van Loch Ness geniet u van de panoramische uitzichten. Misschien duikt “Nessie” nog wel op dus houdt uw fototoestel bij de hand. We bezoeken Urquhart Castle. De ruine geeft een prachtige indruk hoe dit machtige kasteel eens over het meer uitkeek. Hierna bezoeken we met een gids de “hoofdstad van de Highlands”; Inverness. We ontdekken onder andere de Victoriaanse markt, St. Andrews Kathedraal en Inverness Castle. Diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 5 Treinreis Aviemore-Broomhill Strathspey Railway
Wondermooie natuur en spektakulaire vergezichten kunt u verwachten tijdens onze tocht met de Strathspey Railway. Per gerestaureerde Stoomtrein leggen we het 16 km lange traject af tussen Aviemore en Broomhill langs de rivier de Spey. Bij de stations van Boat of Garten en Broomhill waant u zich even in een andere tijd! In Broomhill stappen we weer op onze touringcar voor een bezoek aan een Whisky Distillery, u krijgt uitleg over het proces en natuurlijk is er de mogelijkheid om zelf te proeven. We reizen door naar ons hotel in de omgeving van Livingston voor diner en overnachting
Dag 6 Edinburgh
Edinburgh, de oude hoofdstad van Schotland, is een meer dan indrukwekkende stad, gedomineerd door het hooggelegen Edinburgh Castle. We zouden de stad tekort doen door hier korter dan een hele dag aan te besteden! Het Parlement, St. Giles Cathedral en de talloze voorbeelden van de Neoclassicistische architectuur zijn echte highlights. De geschiedenis van Schotland valt hier op elke straathoek af te lezen. ’s Morgens maken we een stadstour, de middag kunt u helemaal zelf invullen! Diner in het hotel.
Dag 7 Bamburgh Castle – Newcastle
Langs de kust van Northumberland rijden we vandaag zuidwaarts richting Newcastle. Onderweg brengen we nog een bezoek aan Bamburgh Castle. Het imposante 12e eews kasteel dat ooit de zetel was van de koningen van Northumbria. Naast het kasteel kunt hier ook het kleine Grace Darling Museum bezoeken dat vertelt over het scheepswrak van SS Forfarshire en de heldendaad die Grace Darling hierin speelde, in de 19e eeuw de dochter van de vuurtorenwachter. Rond 15.30 uur arriveren we in Newcastle waar we inchecken op onze ferry naar IJmuiden. Afvaart om 17.00 uur.
Dag 8 Aankomst in Ijmuiden
Aan boord heeft u 's ochtends nog de mogelijkheid om te ontbijten. Vervolgens arriveren we om plm. 10.00 uur uur in IJmuiden. We ontschepen en u wordt door onze servicelijnen weer teruggebracht naar uw opstapplaats. Onze reis zit er op.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Schotland
Middenklasse Hotels en ferry Ijmuiden-Newcastle v.v.
Tijdens deze busreis verblijft u in middenklasse hotels o.a. het Ben Nevis Hotel in Fort William, het Nethybridge hotel in Inverness-shire en in Livingston het Mercure Hotel, allen op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad of douche en toilet .De naam- en adresgegevens ontvangt u ongeveer 1 week voor vertrek bij uw reispapieren.

Op de ferry Ijmuiden-Newcastle.v.v. verblijft u in een 2 persoonsbinnenhut met stapelbed. Tegen een toeslag kan u een binnenhut met benedenbed of een buitenhut met benedenbed reserveren. De verzorging aan boord is op basis van logies.

Tijdens een rondreis als deze kunnen er verschillen bestaan tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/1-persoonsbinnennhut € 607
2-persoonsbinnenhut/benedenbed € 59 p.p.
2-persoonsbuitenhut/benedenbed € 89 p.p.

Helaas kunnen hotels vanwege variabele kosten hun tarieven niet meer 10 maanden van tevoren vaststellen. Daarom kan het incidenteel voorkomen dat we de prijs van bovenstaande reis na publicatie moeten aanpassen. Reeds geboekte reizen worden niet meer verhoogd. De prijs zoals nu vermeldt op deze pagina is de op het moment geldende prijs.Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema C
Reisnummer: B0UKST

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1999