Busreizen - Schotland


Busreizen Schotland
Busreizen Schotland. Comfortabele rondreizen per luxe bus. Goede hotels op bijzondere plekken. Aantrekkelijk geprijsd. Hoge klantbeoordelingen. Bekijk foto's. Gezellige busreizen met aanzienlijke beenruimte. Iedere reis unieke mensen die maar één doel hebben, er een bijzondere vakantie van maken! Bekijk onze allermooiste van Schotland!

Het vasteland van Schotland beslaat ongeveer een derde van de totale landmassa van Groot-Brittannië, dat ten noordwesten van Continentaal Europa ligt. De totale oppervlakte van het land is 78.772 km².[3] De enige landgrens die Schotland heeft, is met Engeland en is 96 kilometer lang en loopt van de rivier de Tweed aan de oostkust tot de Solway Firth aan de westkust. Ten westen van Schotland ligt de Atlantische Oceaan en ten oosten de Noordzee. Ierland ligt op slechts 30 kilometer van het Kintyre schiereiland verwijderd terwijl Noorwegen 305 kilometer naar het oosten ligt en de Faeröer 270 kilometer naar het noorden.

Een stukje geschiedenis
De huidige grenzen van Schotland zijn grotendeels tot stand gekomen bij het Verdrag van York uit 1237 tussen Schotland en het Koninkrijk Engeland[4] en het Verdrag van Perth uit 1266 tussen Schotland en Noorwegen.[5] Uitzonderingen hierbij zijn het eiland Man dat in de veertiende eeuw werd verloren aan Engeland en tegenwoordig een Brits Kroonbezit is; de Orkney- en Shetlandeilanden die in 1472 van Noorwegen werden overgenomen en Berwick-upon-Tweed dat in 1482 door de Engelsen werd veroverd.

De natuur en de highlands.
Eén van de grootste publiektrekkers van Schotland is de prachtige natuur. De enorme weidsheid van Highlands imponeren iedere bezoeker. De Hooglanden liggen ten noorden en westen van de Highland Boundary Fault die loopt van Arran tot Stonehaven. Dit gedeelte van Schotland is voornamelijk opgebouwd uit oud gesteente uit het Cambrium en Precambrium tijdperk die naar boven werden gedrukt tijdens de Caledonische orogenese. Het wordt doorsneden door stollingsgesteente van een recentere periode waarvan de overblijfselen de huidige gebergten als de Cairngorms en de Cuillins vormen. Een belangrijke uitzondering op hierboven zijn de lagen van Old Red Sandstone bij de kust van de Moray Firth die talloze fossielen herbergen. De Schotse Hooglanden zijn over het algemeen bergachtig en de grootste hoogtes van de Britse Eilanden zijn er te vinden. (Bron Wikipedia)

Verschillende plaatsen die in bovenstaande beschrijving worden genoemd worden aangedaan op busreis "Het allermooiste van Schotland". Bekijk deze reis.
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Schotland.