5-daagse busreis

Kerst in de Harz

vanaf € 0
5-daagse kerstbusreis Duitsland met o.a. Quedlinburg, Wernigerode en Goslar

De sfeer van deze kerstreis doet ons ’n beetje denken aan die kleine gezellige huisjes die u thuis, om de kerstboom heen zet. Sfeervolle vakwerkhuisjes, mooi verlicht, want het wordt immers vroeg donker. Tijdens deze 5-daagse kerstbusreis naar de Harz vieren we natuurlijk gezellig kerstmis. De stadjes die we bezoeken zijn er bij uitstek geschikt voor; Quedlinburg, Goslar en Wernigerode. Per comfort-class touringcar hoeft u niets te missen. Diverse gidsen nemen u mee in de geschiedenis van dit sprookjesachtige deel van Duitsland, we verblijven in Hotel Ambiente in Halberstadt.

Bekijk ook onze reis in de kersttijd naar Beieren. In deze reis ligt het accent op het bezoeken van enkele kerstmarkten. Busreis Beieren met kerstmis.   Bekijk deze andere kerstreis Duitsland.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Deskundige chauffeur/Reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
2x 3 gangendiner of buffet in hotel
2x 3-gangen kerstdiner of buffet (24 en 25 dec.).
Kerstviering in hotel met kerststol, Lebkuchen en een bezoekje van de kerstman.
Deskundige Gids voor Quedlinburg.
Reisleiding voor de Oost-Harz.
Entree Kasteel Wernigerode.
Rondleiding met gids door Kasteel Wernigerode.
Stadswandeling met gids in Goslar.
Entree voor de Kaiserpfalz, Goslar.
Comfort-class t.w.v. € 12,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
23 december: Naar Halberstadt
Via onze servicelijnen langs Paderborn en Kassel naar ons hotel Ambiente in Halberstadt. Na aankomst volgt de check-in en krijgt u uw kamernummer. Aan het begin van de avond gebruiken we het eerste diner.
24 december: Quedlinburg en kerstviering
Na het ontbijt brengen we onder leiding van een deskundige gids een bezoek aan Quedlinburg en ontdekken we deze stad met zijn 2069 vakwerkhuizen en villa's uit o.a. de Art Nouveau-periode. In een sfeervolle kerstsetting vertellen ze het verhaal van de geschiedenis en de cultuur van vervlogen tijden. Met een bebouwde binnenstad van bijna 90 hectare is Quedlinburg een van de grootste oppervlaktemonumenten van Duitsland. 24 december, is in Duitsland de belangrijkste Kerstdag. De winkels gaan om 12 uur dicht ter voorbereiding voor Heiligen Abend. 's-Middags begint de viering van kerst al in ons hotel. O.a. Koffie met kerststol en de beroemde “Lebkuchen” en een bezoek van de kerstman. ’s Avonds is er een heerlijk kerstbuffet.
25 december Wernigerode & Oosten v.d. Harz
We beginnen de dag met een bezoek aan Thale, gelegen aan de noordoostelijke rand van het Harzgebergte. Hier komt de rivier de Bode uit de bergen en slaat een diepe kloof tussen de steile, legendarische rotsen Hexentanzplatz en Rosstrappe. In deze kloof ontstaat het Bodetal met zijn spannende mythen en legendes. Na ons bezoek aan de stad Thale reizen we naar Wernigerode, middelpunt hier is de markt, omgeven door vele vakwerkhuizen. Boven de stad steekt Slot Wernigerode uit dat we tijdens onze rondwandeling zullen bezoeken, onder leiding van een gids ontdekken het gezellige centrum van Wernigerode en het sprookjesachtige slot. Het is bereikbaar via een stevige wandeling, met het stadstreintje of met koets en paard. In het slot zijn meer dan 40 ruimtes voor het publiek toegankelijk. Hierna keren we terug naar ons hotel. Diner in het hotel.
26 december: Goslar met Kerstmarkt
Smalle straatjes, oergezellige vakwerkhuizen. Samen met een deskundige gids ontdekken we Goslar. Onze gids laat ons belangrijke gebouwen zien en een deel van de geschiedenis ‘komt tot leven’. De stadswandeling duurt ca. 1,5 uur. We bezoeken tevens de zgn., Keizerpalts van Goslar, dit is de middeleeuwse verblijfplaats van de keizers van het Heilige Roomse Rijk, het is het grootste en best bewaarde wereldlijke gebouw uit de 11e eeuw in Duitsland en onderdeel van de historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen. Daarna bent u vrij voor een bezoek aan een van de meeste sfeervolle kerstmarkten. Het hele centrum is voorzien van gezellige kraampjes en er is zelfs een heus ‘Weihnachtswald’ (Kerstbos) midden in Goslar. Aan het einde van de middag keren we terug in ons hotel. Een laatste gezellige avond met diner!
27 december: Thuisreis
Voor de laatste maal geniet u van het ontbijtbuffet waarna we vertrekken voor de thuisreis, onze kerstreis naar de Harz zit er op. Wederom langs Kassel bereikt u Nederland en brengen we u in de loop van de avond naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Hotel Ambiente, Halberstadt***
Op ca. 1,5 km van het centrum van Halberstadt ligt ons hotel Ambiente. Het hotel is laag gebouwd en heeft maar 2 verdiepingen, er zijn desgewenst kamers op de begane grond. Uw kamer is voorzien van badkamer met douche of bad en toilet, tv en radio. Tegenover het hotel ligt het gezellige hotel Casablanca, hier worden heerlijke avondmaaltijden gereserveerd. Uw verblijf is op basis van half-pension, ’s ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen avondmenu of buffet.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 60

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0DUKH

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0