5-daagse busreis

Kerstreis naar de glooiende Eifel

5-daagse busreis Duitsland met o.a. Keulen, Cochem, Koblenz, Maria Laach en Vulkaaneifel

Een compleet nieuwe kerstreis dit jaar, niet te ver weg, in een sfeervolle plaats Bad Honnef in de Eifel. Vanaf hier maken we leuke excursies en heeft u goede verzorging en ons mooi 4-sterrenhotel "Max by Steigenberger". Tijdens deze 5-daagse kerstbusreis ontdekken we samen de mooiste plekjes van de Eifel en beleven we een sfeervolle kersttijd. De gehele reis is volledig verzorgd.

Bekijk ook onze reis in de kersttijd naar Beieren. In deze reis ligt het accent op het bezoeken van enkele kerstmarkten. Busreis Beieren met kerstmis.   Bekijk deze andere kerstreis Duitsland.

22 december: Keulen en Bad Honnef
Via onze servicelijnen rijden we naar Zuid Limburg waar we een korte wisselstop maken. We verlaten Nederland en rijden naar Keulen waar we een uitgebreide stop maken. U kunt kennis maken met de sfeervolle oude binnenstad met de majestueuze Dom en de mooie kerstmarkt. De Domstad staat namelijk ieder jaar vanaf eind november tot kerstavond volledig in het teken van de gezelligste tijd van het jaar. In de loop van de middag vertrekken we naar onze vakantiebestemming, het kuuroord Bad Honnef, de thuisbasis van een minerale bron die de Drachenquelle genoemd wordt. Na aankomst in Hotel Maxx volgt de kamerverdeling en het diner.
23 december: Maria Laach
Na het ontbijt vertrekken we naar Maria Laach, mooi gelegen aan de Laacher See die is ontstaan na uitbarsting van de vulkaan en bekend om de Benedictijnerabdij. Een bezoek aan de prachtige Abdijkerk is zeker de moeite waard. Het klooster kan u alleen van buiten bezichtigen. We houden hier lunchpauze en gaan via een mooie route weer terug naar Bad Honnef. Onderweg maken we nog een stop in Königswinter, mooi gelegen aan de Rijn en bekend van het sprookjeskasteel Schloss Drachenburg. Terug in ons hotel maken we ons klaar voor de viering van kerst. Feestelijk Kerstdiner in ons hotel. Hierna is er gelegenheid om de nachtmis te bezoeken.
24 december: Vulkaaneifel en Trier
Na het ontbijt maken we een mooie tocht door de Vulkaaneifel. In het zuiden van de Eifel, vlakbij Daun vinden we de 3 Dauner Maaren. Een Maar is ontstaan door een vulkanische explosie waardoor een bassin is gevormd, welke lijkt op een meer. 's Middags keren we vroeg terug in ons hotel voor de viering van Kerst, dit is immers de belangrijkste kerstdag in Duitsland. Een feestelijk kerstdiner en natuurlijk de mogelijkheid om de nachtmis te bezoeken.
25 december: Koblenz en Cochem
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan Koblenz. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. Vervolgens naar het karakteristieke Moezelstadje Cochem; een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen en delen van de middeleeuwse muur. Langs de promenade kunt u een mooie wandeling maken. Aan het einde van de middag keren we terug in Bad Honnef. Diner in ons hotel.
26 december: Thuisreis
Vandaag beleven we de laatste dag van onze mooie kerstreis naar de Eifel. We nemen afscheid van ons hotel en rijden een mooie route via Monschau, Malmedy en de Belgische Ardennen terug naar Nederland. In Vaals geniet u van onze speciale Kerstkoffietafel, vervolgens met onze servicelijnen terug naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Hotel Maxx by Steigenberger****
We verblijven in het Eifelstadje Bad Honnef, ons 4-sterrenhotel is ideaal gelegen nabij de rivier de Rijn, aan de voet van het Zevengebergte. Tal van faciliteiten! Zo beschikt ons hotel over een restaurant met een terras en gratis-WiFi in de hele accommodatie.Uw kamer is per lift bereikbaar en beschikt o.a. over douche, toilet, haardroger, flatscreen-tv. ’s Ochtends is er een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangenavond menu. Tijdens de kerstdagen zijn de maaltijden natuurlijk extra feestelijk
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer €60,-

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0DUKF

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 549
8,4 Goed!
De familie Schepers/Hendriks gaf ons deze ****-beoordeling.
Wij, N .Schepers en Th.Hendriks hebben al verschillende reizen met u gemaakt.Elke keer is het ons prima bevallen, dat geldt zeker voor de chauffeurs, die zeer behulpzaam zijn, zeker als men al wat ouder is.Het eten was ook altijd goed, wat een goede vakantie nog beter maakt.Toevallig, viel gisteren de nieuwe catalogus in de bus. Omdat wij verleden jaar niet op vakantie konden gaan (i.v.m.operaties heup en hart) zitten we nu met plezier de gids door te bladeren en hebben al voorpret. Wij verheugen ons al op de vakantie die wij zeker gaan boeken!
Voor ons is MAASKANT gewoon RIANT!
Meer reviews
vanaf € 549
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort Class Touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotel Maxx op basis van half-pension.
Feestelijke diners op 24,25 en 26 december.
Excursies zoals omschreven.
Welkomstdrankje.
Afscheidskerstkoffietafel in Vaals.
Comfort-class t.w.v. € 12,50 per persoon.

Kies uw datum en boek direct