10-daagse busreis

Schilderachtig Toscane

vanaf € 0
8,2 Prachtig
Mevrouw Ramakers/Scheurs gaf ons deze ****-beoordeling over de busreis Toscane
Goed verzorgde reis met een uitstekende chauffeur die veel wist te vertellen gedurende de reis. Goede, vriendelijke en zeer bekwame gidsen, die vaak tot in detail zaken wisten te vertellen en die interessant waren. Een mooi hotel waar veel oude elementen bewaard waren gebleven. Zeer vriendelijk personeel in dat hotel en het eten was netjes verzorgd. Wij hebben genoten.
Meer reviews
Busreis Toscane met Pisa, Siëna, Florence, Volterra, Lucca & San Gimignano!

Olijfbomen, heuvels vol cipressen, velden vol zonnebloemen, historische stadjes en natuurlijk de wijngebieden van de Chianti. Toscane is één groot openluchtmuseum. Tel daar nog even het heerlijke eten bij op en u snapt waarom deze Italiaanse regio zo in trek is. Tijdens deze busreis van Maaskant Reizen krijgt u al het moois van Toscane te zien. Zo bezoeken we Florence, Pisa, Siëna en Lucca. Allemaal hoogtepunten van deze streek en prachtige middeleeuwse steden met een rijke geschiedenis waar onze chauffeur u graag meer over vertelt. Tijdens deze rondreis met de luxe touringcar logeren we in het centraal gelegen stadje Montecatini, naar men zegt het grootste kuuroord van Italië. De geneeskrachtige bronnen trekken hier veel belangstelling. Neemt u een duik?

Wilt u met de kerst Rome bezoeken? Bekijk dan deze busreis waarbij ook Florence wordt aangedaan. busreis Rome met kerst
  Bekijk dan deze busreis!

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Stadsgids in Florence.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 25 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveert u in Vaals waar we u graag een kopje koffie met vlaai aanbieden. Hierna stapt u in de touringcar en rijden we via Keulen en Frankfurt naar de omgeving van Denkendorf in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2 Via Oostenrijk naar Montecatini
Na het ontbijt via München naar Kiefersfelden waar we de Oostenrijkse grens passeren. Vervolgens bereiken we via de Brennerpas onze vakantiebestemming, het mooie Italië. Langs Verona en Bologna komen we in Montecatini aan voor een prettig verblijf in Grand Hotel du Parc et Regina. Diner in het hotel.
Dag 3 Bezoek aan Lucca & Pisa
Vandaag staat Lucca op het programma. De stad heeft zijn oude stadswallen nog steeds bewaard en diverse prachtige bouwwerken uit de middeleeuwen zijn hier nog te bezichtigen. Zoals de Dom San Martino, waaraan werd begonnen in 1070. En het Hertogelijk Paleis en het geboortehuis van de Italiaanse componist Puccini. Natuurlijk bezoeken we Pisa met de scheve toren met de Dom en de prachtige gebouwen op het daarbij horende Piazza dei Miracoli. Diner in het hotel.
Dag 4 Vrije dag, optionele excursie Elba
Vandaag heeft u een vrije dag, maar u kunt ook deelnemen aan een schitterende dagtocht naar Elba. Het bloemrijke eiland met zijn schitterende kusten waar Napoleon naar verbannen is. Kosten €49 p.p. inclusief overtocht en gids.
Dag 5 Dagtocht Florence met gids
Vandaag brengen we een bezoek aan Florence, de hoofdstad van Toscane. Vanaf Montecatini gaan we met de trein naar Florence. We maken een uitgebreide stadswandeling met een Nederlandssprekende gids. Natuurlijk heeft u ook vrije tijd om de vele piazza’s, palazzo’s en musea op eigen gelegenheid te bezoeken. Hierna keren we weer terug naar Montecatini. Diner in het hotel.
Dag 6 Siëna & Strada del Chianti
Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis behoort Siëna tot de belangrijkste historische steden van Italië. Beroemd is in elk geval de Dom! Hierna begeven we ons door het typische Toscaanse landschap en volgen de ‘Strada del Chianti’, glooiende heuvels, bossen, onderbroken door wijn- en olijfboomgaarden. Allereerst naar Castellina in Chianti, een pittoresk dorp met prachtige straatjes, mooie pleinen, oude kerken en een oud fort. Hierna naar Greve in Chianti, een mooi voorbeeld van een typisch Toscaans dorp in de Chianti. Diner in het hotel.
Dag 7 Vrije dag, optie Termen Tettucchio
Vandaag een vrije dag in het heerlijke Montecatini. U kunt een bezoek brengen aan de Termen Tettucchio, gelegen tegenover het hotel. Ook kunt u met het treintje naar Montecatini Alto, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft en waar een gezellige sfeer heerst. Diner in het hotel.
Dag 8 Het Toscaanse achterland
Vandaag maken we een mooie tocht door het echte Toscaanse achterland waarbij we een bezoek brengen aan het prachtige San Gimignano. Wanneer de tijd het toelaat, maken we ook nog een stop in het weinig bezochte plaatsje Volterra met zijn boeiende museum over Etrusken. Na deze ontspannen dag gebruiken we het diner weer in ons hotel.
Dag 9 Via Zwitserland naar Zwarte Woud
We verlaten vandaag Montecatini en rijden via Zwitserland naar het Zwarte Woud voor diner en overnachting.
Dag 10 Terug naar Nederland
Op deze laatste dag rijden we via Luxemburg terug naar ons verzamelpunt in Vaals. Hier sluiten we de vakantie af met een koffietafel. Daarna wordt u via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Grand Hotel Du Parc et Regina
In Montecatini verblijven we in Grand Hotel Du Parc et Regina, gelegen in een rustig gedeelte even buiten het stadscentrum.op 300 meter afstand van Terme Tettucchio. De kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet, tv en wifi. Verder beschikt het hotel over een lift, mooi restaurant en een gezellige lounge met bar, buitenterras en prachtig zwembad. Vanaf het hotel is het plm.10 minuten wandelen naar het centrum van Montecatini Terme.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 160

Extra's op te geven bij boeking

Dagtocht Elba met gids € 49

Entreegelden niet inbegrepen
Extra optioneel en niet verplicht
-Gids voor Siena plm €9,- p.p.
-Gids voor Luca plm. €9,- p.p
minimale deelname; 20 personen
u kunt zich hiervoor opgeven tijdens de eerste dagen van de reis

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ITTO
www.turismo.toscana.it

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinsenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,2 Prachtig
Mevrouw Ramakers/Scheurs gaf ons deze ****-beoordeling over de busreis Toscane
Goed verzorgde reis met een uitstekende chauffeur die veel wist te vertellen gedurende de reis. Goede, vriendelijke en zeer bekwame gidsen, die vaak tot in detail zaken wisten te vertellen en die interessant waren. Een mooi hotel waar veel oude elementen bewaard waren gebleven. Zeer vriendelijk personeel in dat hotel en het eten was netjes verzorgd. Wij hebben genoten.
Meer reviews