10-daagse busreis

De Provence & Cote d'Azur

vanaf € 0
8,2 Prachtig
Mevrouw Ramakers/Scheurs gaf ons deze ****-beoordeling over de busreis Toscane
Goed verzorgde reis met een uitstekende chauffeur die veel wist te vertellen gedurende de reis. Goede, vriendelijke en zeer bekwame gidsen, die vaak tot in detail zaken wisten te vertellen en die interessant waren. Een mooi hotel waar veel oude elementen bewaard waren gebleven. Zeer vriendelijk personeel in dat hotel en het eten was netjes verzorgd. Wij hebben genoten.
Meer reviews
Busreis Zuid-Frankrijk met Avignon, Arles, Camargue, Gorges du Verdon, Eze, Nice en Monaco.

Ook deze reis moest beslist terugkeren in ons jubileumjaar maar dan in een modern en interessanter jasje. Alles wat Frankrijk Frans maakt ontdekken we in de Provence. En als uitsmijter de grandeur van de Cote d’Azur. Tijdens deze 10-daagse in een comfort-class busrondreis volgt u een veelzijdig programma waarbij al uw zintuigen worden geprikkeld. We proeven, ruiken en bewonderen. We bezoeken Nice, Monaco, Avignon, Arles, Camargue en de Pont du Gard. Allez! Wilt u meer reizen zien van deze alure? Bekijk dan ons aanbod naar andere busreizen naar Italië

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf op basis van half-pension.
Stadstour Nice met gids
Entree Chagall en Matisse museum.
Reisleiding Gorges du Verdon.
Reisleiding Avignon en Pont du Gard.
Stadgids in Avignon.
45 min tour met Petit Train Avignon.
Entree Pauselijk Paleis, Pont du Gard & Lavendel museum.
Wijnproeverij + Domaine La Garelle.
Entree Olijffabriek.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 25 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Chalon sur Saône,
Via onze servicelijnen arriveert u in Vaals, waar u een kopje koffie met vlaai wordt aangeboden. Vervolgens naar ons hotel in Chalon sur Saône, voor diner en overnachting.
Dag 2 Via Avignon naar St. Maxime
Na een vroeg ontbijt rijden we via Lyon door het Rhônedal langs Avignon en Aix-en-Provençe naderen we de Côte d’Azur, waar we aan het eind van de middag arriveren in ons hotel in Nice. Na aankomst betrekt u uw kamer en volgt het diner.
Dag 3 Artistiek Nice
We beginnen de dag met een stadstour onder leiding van een deskundige gids; We zien de charmante oude binnenstad; vieux Nice met zijn talrijke pastelkleurige huizen en gebouwen maar natuurlijk ook de Boulevard des Anglais, vernoemd naar de rijke Engelsen die hier rond 1820 vertoefden en genoeg hadden van de vele bedelaars; ze gaven hen een “klusje”, het aanleggen van de beroemde Boulevard! Tijdens onze stadstour bezoeken we tevens 2 prachtige musea van vermaarde Franse kunstenaars, Musee Chagall met een grote verzameling gewijd aan het werk van de schilder Marc Chagal en later het museum van Henri Matisse, hier te zien zijn onder andere: schilderijen, beeldhouwwerken, gouaches, persoonlijke bezittingen en publicaties. Diner in ons hotel in Nice.
Dag 4 Eze en Monaco
Op weg naar Monaco bezoeken we vandaag eerst de parfumfabriek van Fragonard in Eze. Het Huis Fragonard maakt al sinds 1926 unieke producten. Tegenwoordig heeft zij 3 fabrieken, alle gelegen aan de Côte d'Azur. Dit bezoek brengt u naar het laboratorium van de parfumeur, naar het orgel, naar het hart van de enfleurage ruimtes of naar het ambachtelijke verpakkingsatelier. Een moment dat u waarschijnlijk zal doen denken aan bepaalde geuren en herinneringen. Hierna reizen we door naar het Prinsdom Monaco waar u o.a. het Museum van de Oceanografie en de Botanische Tuinen kunt bekijken, ook de wisseling van de wacht bij het Prinselijk Paleis is een must see! Diner in het hotel in Nice.
Dag 5 Gorges du Verdon
Een schitterende dagtocht vandaag; want de Gorges du Verdon staat op het programma. Met een deskundige reisleider vertrekken we via Draguignan en Montferrat naar het Circuit Sublime met haar ongekende uitzichten over de 700 mtr. diepe canyon van dit mooiste natuurgebied van Frankrijk. Er wordt u volop gelegenheid geboden om prachtige foto’s te maken voordat we aan het eind van de middag terugkeren naar het hotel.
Dag 6 Avignon & Pont du Gard
We pakken in aan de Cote d’Azur en begeven ons naar de Provence. Allereerst bezoeken we vandaag Avignon, het Rome van Frankrijk, zo zou men Avignon ook wel mogen noemen. Want ruim honderd jaar lang woonden er pausen in Avignon. Het belangrijkste bouwwerk van de stad is er het resultaat van; het Palais des Papes. Met een deskundige gids maken we een rondwandeling door de stad. En een rit van 45 minuten met de Petit Train D’Avignon. Naast het Paleis zien we natuurlijk ook de beroemde brug ‘sur le pont d’Avignon’ en de imposante stadsmuren. Na de lunchpauze staat de Pont du Gard op het programma. Romeinse architecten en waterbouwkundige ingenieurs die dit acquaduct ontworpen hebben, creëerden een technisch en artistiek meesterwerk. De brug is bijna 50 meter hoog en heeft drie niveaus waarvan de bovenste met 275 meter de langste is. Na aankomst in ons hotel in Avignon volgen incheck en diner.
Dag 7 Betoverende Provence
Vandaag neemt een reisleider ons mee om de echte Provence te ontdekken, we bezoeken het Lavendel Museum in Coustellet, de familie Lincelé, die in 1991 dit wonderbaarlijke project is gestart, geeft de bezoekers de gelegenheid om de echte Provençaalse lavendel te ontdekken: de ‘lavande fine’ ofwel de fijne lavendel. Hierna bezoeken we Domaine la Garelle, we zien de wijngaarden, productie en natuurlijk proeven we de hier gemaakte Merlot en Chardonnay’s, Franser kan het niet! We besluiten deze dag met een bezoek aan het Olijfoliemuseum in Oppede. Een ware reis door de geschiedenis van het product waar de mediterrane cultuur bekend om staat: olijfolie. De rondleiding wordt gekenmerkt door een originele enscenering en multimediapresentaties. Diner in ons hotel.
Dag 8 Arles en Camargue
Arles is een van de steden met de meeste Romeinse overblijfselen; de arena, het theater, de thermen en allerlei kleinere restanten van het eens zo machtige rijk. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden; de middeleeuwse kloostergang, een kerk met een bijzonder portaal, gezellige kleurrijke straten, leuke pleinen en interessante musea. Vincent van Gogh verbleef hier enige tijd en maakte er een aantal van zijn bekendste schilderijen. Arles is bovendien toegangspoort tot de Camargue. Na de lunch trekken we het Natuurpark de Camargue in. Het beslaat de hele Rhônedelta. En is vooral bekend vanwege de in het wild levende grijswitte Camargue paarden, de zwarte stieren, en de roze flamingo's. Onderweg bereiken we het bedevaartsplaatsje Saint Marie de la Mer. Hier bestaat de mogelijkheid om een rondvaart te maken per radarboot, uw chauffeur/reisleider informeert u. Diner in ons hotel.
Dag 9 Naar Noord-Frankrijk
Na het ontbijt rijden we Noordwaarts. We stoppen nog in het mooie Montelimar, ook wel de poort van de Provence genoemd en beroemd vanwege z’n nougat. Door het dal van de Rhône via Lyon naar het overnachtinghotel in Chalon of directe omgeving. Kamerindeling en diner.
Dag 10 Thuisreis
Na het ontbijt gaat de reis via de autoroute door de Bourgognestreek richting Frans-Luxemburgse grens en vervolgens naar Vaals voor de afsluitende koffietafel, waarna u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Frankrijk
Middenklasse hotels***
Tijdens deze rondreis verblijven we 3 nachten in hotel Monsigny*** in Nice en 4 nachten in Hotel Petit Manoir*** in Avignon. Uw kamer is per lift bereikbaar en voorzien van kabel-tv en een badkamer. WiFi is gratis. Uw verblijf is op basis van half-pension, ’s ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen avondmenu. Eventueel gelijkwaardige hotels worden ook aangeboden. Definitieve gegevens ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 360

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0FRPC

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,2 Prachtig
Mevrouw Ramakers/Scheurs gaf ons deze ****-beoordeling over de busreis Toscane
Goed verzorgde reis met een uitstekende chauffeur die veel wist te vertellen gedurende de reis. Goede, vriendelijke en zeer bekwame gidsen, die vaak tot in detail zaken wisten te vertellen en die interessant waren. Een mooi hotel waar veel oude elementen bewaard waren gebleven. Zeer vriendelijk personeel in dat hotel en het eten was netjes verzorgd. Wij hebben genoten.
Meer reviews