5-daagse busreis

Schitterend Sauerland

vanaf € 499
Nieuw in 2024
Willie Dennissen gaf onze deze *****-beoordeling
Ik heb een leuke vakantie gehad van Maaskant reizen Alles was perfect En de buschauffeur die was goed Maar de eten was niet perfect omdat hele week gekookte aardappelen Maar geen gebakken aardappelen en de kamers was perfect
Meer reviews
Met o.a. Keulen, Willingen, Winterberg, Kahler Asten, Soest, Möhnesee, Brilon en Warstein

Ontdek het prachtige Sauerland tijdens een onvergetelijke 5-daagse busreis. Geniet van excursies naar pittoreske plaatsen zoals Willingen, Winterberg, Brilon en Warstein, waar natuur, cultuur en avontuur samenkomen. Na boeiende dagtochten keert u terug naar het comfortabele hotel Gut Funkenhof in Sundern. Dit heerlijke verblijf biedt alle gemakken, inclusief moderne voorzieningen en een gastvrije sfeer. Verwen uzelf met heerlijke maaltijden en ontspan in de prachtige omgeving van het Sauerland. Ervaar de charme van deze reis en creëer waardevolle herinneringen terwijl u de schoonheid en diversiteit van deze regio verkent.

vanaf € 499
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/Reisleider.
Stadstour Keulen met Gids.
4x overnachting op basis van hp.
Rondvaart op de Möhnesee.
Entree voor Brouwerij Experience Warsteiner.
Afscheidskoffietafel in Vaals.
Comfort-class t.w.v. € 12,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Via Keulen naar het Sauerland
Via onze servicelijnen en een heerlijk kopje koffie met vlaai verlaten we het zuiden van Nederland en rijden naar Keulen. De stad ontdekken we middels een stadstour met gids. Bewonder de Kölner Dom, de Rijn en de Romeinse geschiedenis. Oude straatjes, moderne architectuur en gezellige wijken. Laat u verrassen door cultuur, geschiedenis en schoonheid! Na de lunch (op eigen gelegenheid, uw chauffeur heeft goede tips!) vertrekken we naar Sundern. Ons hotel, Gut Funkenhof wacht op ons en na kamerverdeling volgt het diner!
Dag 2 Willingen, Winterberg en de Kahler Asten
Vandaag wordt een “best of Sauerland” dag! We bezoeken de mooie en beroemde plekken van het Sauerland. Via de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten rijden we naar Winterberg. We maken hier een koffiestop. In Willingen stoppen we voor de lunch (op eigen gelegenheid, uw chauffeur heeft goede tips!) Hierna brengen we een bezoek aan de Original Willinger Glasmanufaktur. Hier ontdekken we de kunst van het Glasblazen in de rondleiding die u hier krijgt. Vervolgens reizen we terug naar Sundern via Olsberg.
Dag 3 Soest en boottocht op de Möhnesee
Na het ontbijt verlaten we Sundern en rijden naar het plaatsje Soest; hier ontdekken we de charmante vakwerkhuizen, historische kerken en het gezellige marktplein. Gelegen te midden van weelderige bossen. We vervolgen deze dag aan de Möhnesee; Een prachtig meer met een stuwdam die in 1908-1913 is gebouwd en in de oorlog een belangrijke rol heeft gespeeld. Hier maken we een rondvaart van een uur. Heerlijk ontspannen op ’t schip en genieten van het uitzicht. Via het nationale Park Breitenbruch-Neuhaus rijden we terug naar Sundern. Diner in het hotel.
Dag 4 Brilon en Warstein
De bezienswaardige Altstadt van de historische Hanzestad nodigt uit tot een ontspannen wandeling. Na aankomst heeft u hier ruim de tijd om de stad te verkennen. De loop van de oude stadsmuur van Brilon is nog steeds duidelijk herkenbaar aan de hand van het stadsplan, luchtfoto's en niet in de laatste plaats de straatnamen. Omdat bijna alle bezienswaardigheden binnen de oude stadsmuur liggen, kunt u ze gemakkelijk en snel bereiken. Na de lunch bezoeken we het plaatsje Warstein. Hier kunt u facultatief deelnemen aan de zgn. Warsteiner Tour; zie met eigen ogen hoe de Warsteiner brouwerij is ontstaan. Deze tentoonstelling toont met meer dan 200 museumstukken de hoogtepunten uit meer dan 250 jaar merkhistorie. Oude vaten, glazen, etiketten en reclamemotieven nemen u mee op reis door de tijd. Terug naar Sundern, diner in het hotel.
Dag 5 Attendorn – Köningswinter – Thuisreis
We verlaten Sundern na het ontbijt en rijden in een rustig tempo naar Attendorn aan de Biggesee. De gezellige kleine stad, die in 1222 haar stadsrechten kreeg, ligt aan de zuidwestelijke rand van het Ebbegebergte in het Biggedal. De Biggestuwdam, die in 1965 afgewerkt werd, biedt vandaag een excursieparadijs voor groot en klein. Rond 12.00 uur arriveren we in Königswinter, met ongeveer 32.000 inwoners, is het een populaire plek aan de Rijn, dankzij de prachtige ligging in het Siebengebirge en de beroemde Drachenfels. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen en hierna vertrekken we terug naar Nederland. Aangekomen in Vaals gebruiken we de afscheidskoffietafel. Daarna wordt u door onze servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Hotel Gut Funkenhof
Dit sfeervolle hotel is gesitueerd in een karakteristiek pand, aan de voet van het wandelgebied Altes Testament en bij een van de mooiste stuwmeren van het Sauerland, de Sorpesee. U verblijf is op basis van half-pension, er is een ontbijtbuffet ’s ochtends en ook de avondmaaltijden zijn in buffetvorm, er is 1 verdieping en op verzoek zijn er kamers op de begane grond beschikbaar. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en gezellig restaurant.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer: € 150

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: E
Reisnummer: B0DUSS

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 499
Nieuw in 2024
Willie Dennissen gaf onze deze *****-beoordeling
Ik heb een leuke vakantie gehad van Maaskant reizen Alles was perfect En de buschauffeur die was goed Maar de eten was niet perfect omdat hele week gekookte aardappelen Maar geen gebakken aardappelen en de kamers was perfect
Meer reviews