11-daagse busreis

Op ontdekking in Montenegro

vanaf € 999
Met o.a. Dubrovnik, Cetinje, Kotor, Budva, Ulcinj, Bar & Stari Bar

Verken met ons het betoverende Montenegro tijdens deze 11-daagse reis per comfort-class touringcar. Bezoek iconische bestemmingen zoals Dubrovnik, Kotor, Cetinje en Stari Bar. Geniet van een zorgeloze ervaring met half pension verzorging en ontdek de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen van deze prachtige regio.

vanaf € 999
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotels op basis van half-pension.
Stadswandeling Dubrovnik met gids.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 27,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Oostenrijk
Via onze (vroege!) servicelijnen naar Vaals (kopje koffie met vlaai) naar Oostenrijk (mogelijkheid voor diner onderweg). Na aankomst kamerverdeling.
Dag 2 Oostenrijk-Sibenik-Murtur
Langs Ljubljana en Zagreb reizen we vandaag naar de Sibenik Rivièra voor diner en overnachting.
Dag 3 Dubrovnik
Vandaag bezoeken we met een lokale gids Dubrovnik. De stad is omringd met muren die op sommige plaatsen wel 20 meter hoog zijn en 10 meter dik! De stad Dubrovnik is - ondanks dat ze in de loop der eeuwen vaak op de proef is gesteld - nog helemaal intact en is een groot museum met onder andere de oudste apotheek ter wereld, het Franciscanerklooster met een uit de 14e eeuw afkomstige kruisgang, en het aparte Dogepaleis. Daarna reizen we verder naar Budva in Montenegro. In Lepetane maken we een korte oversteek per veerboot over de baai van Boka. Na aankomst volgt kamerverdeling en diner.
Dag 4 Cetinje
Vandaag bezoeken we de oude hoofdstad van Montenegro. Het is nu de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. We bezoeken het rijk versierde orthodoxe klooster. De kloosterkerk is versierd met middeleeuwse wandschilderijen en Byzantijnse iconen. Vervolgens gaan we naar Lovcen. Het park staat bekend om zijn cultureel-historisch erfgoed en natuur. Op de bergtop Jezerski Vrh (1.657 m) is een indrukwekkend mausoleum gebouwd voor dichter, prinsbisschop en heerser Petar II Petrovic Njegos (1813 - 1851). Daarna keren we terug naar Budva voor diner en overnachting in het hotel.
Dag 5 Kotor
Omgeven door hoge bergen die weerspiegelen in het blauwe water, is de fjordvormige baai van Kotor een van de meest spectaculaire landschappen aan de Adriatische Zee. Het centrum van de stad, een UNESCO Werelderfgoed site, kenmerkt zich door de rijke geschiedenis. De kilometerslange stadsmuren, die al stammen uit de 9e eeuw, leiden naar het fort van Sint Ivan, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft over de baai en de bergen. We keren rond 16.00 uur terug in ons hotel.
Dag 6 Vrije dag
Geniet van het hotel en zijn directe omgeving.
Dag 7 Zuidelijk Montenegro, Ulcinj, Bar & Stari Bar
Na het ontbijt rijden we naar de zuidelijke steden van Montenegro. Eerst bezoeken we Ulcinj, ooit een piratenbasis. Vervolgens gaan we naar Bar en Stari Bar. In de stad Bar vind je ook de oude olijfboom van Mirovica, die een van de oudste exemplaren in de regio is, ongeveer 2300 jaar oud. Daarna bezoeken we het Servisch-Orthodoxe Klooster Reževići. Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 8 Noordelijk Montenegro
Vanuit Budva bereiken we binnen anderhalf uur rijden het Skadarmeer. Vanaf het meer is er een prachtig uitzicht op Podgorica en de omgeving. We vervolgen de rit naar het bergachtige noorden. Fotostop bij het meest aantrekkelijke punt van de Morača-kloof. Daarna bereiken we het klooster Morača. Diner in ons hotel.
Dag 9 Herceg Novi naar Makarska
Naar Herceg Novi, een plaats aan de Montenegrijnse kust met een scala aan oriëntaalse, Byzantijnse en barokke gebouwen. Na een korte pauze rijden we naar Makarska in Kroatië voor een overnachting.
Dag 10 Naar Oostenrijk
Door Slovenië rijden we naar ons overnachtingsadres in Oostenrijk. Hier gebruiken we ook het diner.
Dag 11 Thuisreis
Terugkeer naar Nederland. Langs steden als Neurenberg, Würzburg en Frankfurt rijden we over de snelwegen naar Vaals, waar we deze reis afsluiten met een koffietafel. Hierna brengen we u, nog vol van herinneringen aan uw reis, naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Montenegro
Hotel Anita, Budva
We verblijven o.a. 6 nachten in het heerlijke 3-sterren hotel Hotel Anita. Ons hotel ligt op 2 km van het centrum van Budva en slechts een steenworp van het strand. Het beschikt over een spa- en wellnesscentrum, en een restaurant met een ruim terras dat uitkijkt op zee. Er is gratis WiFi beschikbaar. Uw kamer is per lift bereikbaar en beschikt over airconditioning, een satelliettelevisie en een mini-bar. De badkamer is voorzien van bad of douche, toilet en föhn. ‘s Ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner met saladebuffet.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1persoonskamer € 470

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0KRMO

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 999