8-daagse busreis

Devon, Cornwall & Somerset

vanaf € 1099
Met o.a. Beachy Head, Brighton, Salisbury, Stonehenge, Exeter, Dartmoor, St. Ives, Land's End, Bath en Londen

Nieuw dit jaar is onze 8-daagse comfort-class ontdekkingsreis door Zuid-Engeland. We bezoeken adembenemende plekken zoals Beachy Head, Brighton, Salisbury, Stonehenge, Exeter, Dartmoor, St. Ives, Land's End, Bath en natuurlijk de bruisende metropool Londen. Geniet van de prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en de charme van deze regio's.

vanaf € 1099
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/Reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Overtocht Calais-Dover v.v.
Lokale stadsgids voor Stadstour Londen.
Excursies volgens programma.
Comfort-class t.w.v. € 20 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Calais
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals. Uw busvakantie is begonnen! Om dat te vieren trakteren we op koffie met vlaai. Hierna rijden we door België naar de omgeving van Calais voor diner en overnachting.
Dag 2 Beachy Head, Brighton
We steken over naar Dover. Vervolgens richting het westen. Vanaf Beachy Head, de hoogste krijtrots van Groot-Brittannië, kunt u genieten van het weidse uitzicht over het Engelse Kanaal. Daarna bezoekt u de bekende badplaats Brighton. Maak gebruik van de gelegenheid voor een wandeling langs de strandpromenade of verken de Lanes, een charmant doolhof van smalle straatjes en steegjes met tal van kleine winkels en restaurants. In het centrum van de stad bevindt zich het Royal Pavilion, een betoverend paleis in de Indiase Mogul-stijl met prachtige buitenplaatsen. Daarna gaat u naar het overnachtingshotel in de regio Southampton/Portsmouth (2 nachten). Diner in het hotel.
Dag 3 Salisbury & Stonehenge
Met Salisbury leert u een van de meest interessante Engelse steden kennen. Hoog boven de historische oude stad staat de 800 jaar oude kathedraal. Haar elegante toren is tevens de hoogste kerktoren van het land. Een stukje verderop ligt de wereldberoemde Steencirkel van Stonehenge. De prehistorische steenarrangementen maken uiteraard deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en blijven tot op heden wetenschappers over de hele wereld intrigeren.
Dag 4 Exeter en Dartmoor
Exeter, een universiteitsstad en hoofdstad van het graafschap Devon, heeft een van de mooiste kathedralen van Engeland. In de binnenplaats van de kathedraal liggen winkels en huizen uit de 15e eeuw. Aan de Exeter Quay, die in recentere tijden steeds meer een woonwijk voor de hogere klasse wordt, staan nog enkele pakhuizen uit de 19e eeuw langs de oever van het kanaal. Verder gaat het door het angstaanjagend mooie Dartmoor National Park. Ruige granieten rotsen die oprijzen uit moeras- en heidegebieden, grafheuvels, druïde stenen en gezellige dorpje vergezellen ons. Diner en overnachting in omgeving van Plymouth (2x).
Dag 5 Cornwall – St. Ives - Lands End
Na het ontbijt dwars door Cornwall naar de ruige kliffen aan de uiterste zuidwestkust van Engeland; het legendarische Land's End. Bij helder weer kunt u vanaf hier de eenzame Isles of Scilly in de Atlantische Oceaan zien liggen. In de havenstad St. Ives met zijn vele kleurrijke huizen en bruisende kunstscene kunt u een ontspannen wandeling maken. De beroemde romanschrijfster Rosamunde Pilcher bracht hier haar kindertijd door.
Dag 6 Devon – Bath - Somerset
Door de groene landschappen van Devon en Somerset naar het meer dan 2000 jaar oude Bath. De warmwaterbronnen van Bath zijn uniek in Groot-Brittannië. De oude Romeinen hadden hier al bad faciliteiten gebouwd, zoals nog steeds te zien is in het Roman Baths Museum. In de Bath Abbey werd in het jaar 973 Edgar gekroond als de eerste koning van Engeland. Het gehele stadsensemble werd in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Voor de overnachting en diner naar de omgeving van Londen.
Dag 7 London
Vandaag ontdekken we London middels een stadstour met gids! Geniet van hoogtepunten zoals de Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge en de levendige straten van Soho. Bewonder historische architectuur, iconische bezienswaardigheden en de bruisende sfeer van deze wereldberoemde stad tijdens deze onvergetelijke stadstour. Hierna naar de omgeving van Maidstone voor diner en overnachting.
Dag 8 Terug naar Nederland
We steken het kanaal over en door België reizen we terug naar Nederland. Hier aangekomen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Engeland
Middenklasse hotels
Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 360

Extra’s op te geven bij boeking

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0UKCO
www.visitbritain.com

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1099