Overzicht busreizen - IJsland

Flora en fauna van IJsland

De poolvos is het enige oorspronkelijke landzoogdier. IJsland is echter vooral een belangrijke biotoop van ontelbare vogels. Naast ontzettend veel eenden en ganzen zie je zeevogels, waadvogels en zeldzame zeevogels zoals de sneeuwuil. Ook de papegaaienduiker is een veel voortkomende vogel. 60% van alle vogels te wereld heeft zijn habitat op IJsland.
Bekijk het overzicht van onze busreizen IJsland

De geografie van IJsland.

Het eiland is 20 miljoen jaar geleden ontstaan uit vulkanische activiteiten in de oceaanbodem. Het bleef lange tijd onbewoond totdat in 874 de eerste bewoners aan land kwamen. Het land bestaat uit grotendeels uit laag- en middelgebergte. Sommige daarvan zijn bedekt met gletsjers. Ook zijn er veel rivieren maar door de snelle stroming zijn deze onbegaanbaar voor de scheepvaart. Tafelbergen wisselen zich af met actieve en slapende vulkanen. waartussen zich meanderende rivieren stromen. Er komen op IJsland vele watervallen voor. Op het hele eiland komen door kolonisatie bijzonder weinig bomen voor. Het vee graast de aanplant weg en het klimaat is verder niet echt bevordelijk voor snelle groei.

Onze groepsreis naar IJsland

Eigenlijk zit in onze rondsreis IJsland ook een cruise verborgen. Immers we rijden naar Noord-Denemarken alwaar we inschepen met onze luxe touringcar op de boot naar IJsland. Deze reis overigens die een zeer kleine CO2 voetafdruk achterlaat. Op onze reis doen wij verschillende nationale parken aan. Hier zult ongetwijfeld geïmponeerd raken door de overweldigende schoonheid van dit land. Na 14 dagen hier rondgetrokken te hebben bent u een ervaring rijker. Bekijk alle informatie op <a href="https://www.busreizen-maaskant.nl/ijsland/rondreis_ijsland" title="rondreis ijsland">Test</a>

<- Terug naar Reistips overzichtspagina


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!