9-daagse busreis

Noorwegen per bus, boot en trein

vanaf € 1899
8,8 Prachtig!
Tonny van der Els gaf ons deze ****-beoordeling
14-6-2023 - Prachtige reis. Goede chauffeur met kennis van zaken. Goede hotels, loopafstand van het centrum.
Meer reviews
Met o.a. Bergen, Geirangerfjord, Trollstigen en twee prachtige treintrajecten!

Tijdens deze 9-daagse reis naar Noorwegen stapt u allereerst in onze luxe comfort-class touringcar. Mooie gedeeltes van deze rondreis leggen we vervolgens af per boot en trein. U gaat enorm veel beleven en zien; schitterende dorpjes, ruige Fjorden, oneindige hoogvlaktes en koele meren. Vaak ongerept en steeds boeiend. We zijn trots op deze reis en nemen u graag mee!

vanaf € 1899
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht met Flordline Hirtshals-Bergen in 2-pers. binnenhut logies met ontbijt.
Overtocht Oslo-Kiel in 2-pers. binnenhut logies met ontbijt.
Treinreis Bergen – Myrdal.
Treinreis Myrdal – Flam.
Treinreis Andalsnes – Dombas.
Boottocht op het Geirangerfjord.
6 x overnachting in hotel met halfpension.
Entree en rondleiding Treinmuseum in Hamar
Stadswandeling Bergen en Alesund met gids.
Afscheidskoffietafel
Comfort-Class t.w.v. € 22,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Noord-Duitsland
Via onze servicelijnen verlaten we Nederland en reizen langs Bremen en Hamburg naar Noord-Duitsland voor diner en overnachting in de omgeving van Neumunster.
Dag 2 Naar Hirtshals
’s Morgens na het ontbijt zetten we onze reis voort. Via Flensburg rijden we Denemarken binnen op weg naar Hirtshals, indien de tijd het toelaat maken we een stop in Arhus. Na aankomst in Hirtshals schepen we in op de Ferry van Fjordlines. U ontvangt de sleutel van uw hut, de avond is vrij.
Dag 3 Bergen
{Na het inbegrepen ontbijt} ontschepen we rond het middaguur in Bergen. Dit is de tweede stad en voormalige hoofdstad van Noorwegen, rijk aan geschiedenis en cultuur. Met een deskundige gids wandelen we door de oude en pittoreske wijk Bryggen, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, waan u eeuwen terug in de tijd. Op slechts een paar minuten wandelen van Bryggen, vinden we het bruisende centrum met haar talrijke restaurants, kunstgalerijen en winkelstraten. De Fløyen kabeltrein en zelfs pinguïns in het beroemde Aquarium van Bergen! In het hart van de stad vindt u de beroemde vismarkt. Overnachting in de directe omgeving van Bergen.
Dag 4 Twee prachtige treintrajecten!
Allereerst stappen we in Bergen in voor onze tocht naar Myrdal. Het eerste gedeelte voert ons langs het Sofjord met prachtige vergezichten. Gedurende de reis komen we steeds hoger op de ruige vlaktes. Na ca. 2,5 uur arriveren we in Myrdal. Vanaf hier begint ons 2e traject naar Flåm. Onderweg dalen we van ruim 850 meter af naar zeeniveau, spectaculair! Ook de tussenstop bij de waterval Kjosfossen en het machtige berg- en fjordenuitzicht maken dit een treinreis om nooit te vergeten. Na uitstap aan de Aurlandfjord via de ferry het Sogne fjord over, langs Sogndal en Fjaerland naar Skei voor Diner en overnachting.
Dag 5 Geirangerfjord, Fjord der Fjorden
Vanaf Skei naar de Innvikfjord. Langs de schilderachtige oevers naar Stryn waar we de Strynfjell op rijden, we komen langzaam in het Tundralandschap en in de buurt van Dalsnibba hebben we, bij mooi weer, een magnifiek uitzicht over de Geirangerfjord en de toppen van het Strynngebergte. Vervolgens koersen we naar Geiranger waar onze boottocht begint. Ruim ’n uur varen we over het water van dit machtige fjord, ingeklemd tussen 1000 meter hoge bergwanden is het natuurschoon nog imponerender. Watervallen wisselen elkaar af met hier en daar een schattig boerderijtje. Dit is werkelijk een eenmalige belevenis. In Hellesylt gaan we weer van boord, door het prachtige landschap naar ons hotel in Alesund, de Jugendstilstad, een van de mooiste stadjes van Noorwegen. Diner in het hotel.
Dag 6 Trollstigen en de Raumatrein
Door het Romsdalfjord en Andalsnes rijden we naar De Trollstigen. Ook wel 'Trollenladder' genoemd. Het is één van de bekendste panoramische routes van Noorwegen, een weg vol haarspeldbochten langs hoge bergtoppen die u absoluut gezien moet hebben. Wanneer we weer terug zijn in Andalsness beginnen we aan de treinreis met de Raumabahn naar Dombass, wederom een prachtig traject, dat o.a. door het Romsdalen loopt en waarbij we de Trollveggen passeren. Dit is de hoogste verticale rotsformatie in Europa ( 1100 meter) Na aankomst in Dombass reizen we door naar ons hotel in de omgeving van Vinstra voor diner en overnachting.
Dag 7 Gudbrandsdal en Treinmuseum Noorwegen
Door het lieflijke Gudsbrandsdal reizen we naar Ringebu. De staafkerk in Ringebu, gebouwd ca 1220, is een van de 28 overgebleven staafkerken en tevens een van de grootste. In 1921 is de kerk uitgebreid gerestaureerd. De staafkerk heeft 12 staven. Het middenschip van de kerk is het enige deel dat over is van de originele staafkerk. Vervolgens door naar via een stop in het Olympische dorp Lillehammer naar Hamar voor bezoek en rondleiding met gids door het Noorse Treinmuseum. Van stoomlocomotieven tot oude treinwagons. Alles wat met treinen te maken heeft is hier te vinden. Maak een ritje op de kortste spoorlijn van Noorwegen, vlakbij het museum. In het grootste stationsgebouw van het museumpark is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de spoorwegen in Noorwegen. Overnachting in de directe omgeving van Hamar.
Dag 8 Naar Oslo
We vertrekken na het ontbijt naar Oslo en schepen rond het middaguur in voor de boottocht naar Kiel. Terwijl we op onze cruiseferry het Oslofjord uit varen kunnen we alvast mijmeren over de prachtige reis die achter ons ligt en genieten van de zee.
Dag 9 Thuisreis
De laatste dag van onze reis. Via Bremen rijden we bij Oldenzaal Nederland binnen. Na de afscheidskoffietafel brengt onze servicelijn u weer naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels o.a. Best Western Plus Hotel Hordaheimen en Thon Hotel Otta op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad of douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer + 1-persoonshut €470

Helaas kunnen hotels vanwege variabele kosten hun tarieven niet meer 10 maanden van tevoren vaststellen. Daarom kan het incidenteel voorkomen dat we de prijs van bovenstaande reis na publicatie moeten aanpassen. Reeds geboekte reizen worden niet meer verhoogd. De prijs zoals nu vermeldt op deze pagina is de op het moment geldende prijs.Extra’s op te geven bij boeking

Toeslag 2-persoonsbuitenhut € 59 p.p.
Maaltijdpakket (2x diner op dag 2 en dag 8) aan boord € 80 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0NOBT

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, Parkeeplaats Meiberg Burger King
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1899
8,8 Prachtig!
Tonny van der Els gaf ons deze ****-beoordeling
14-6-2023 - Prachtige reis. Goede chauffeur met kennis van zaken. Goede hotels, loopafstand van het centrum.
Meer reviews