14-daagse busreis

Rondreis IJslands Avontuur

Met o.a. Nationaal Park Skaftafell, Vatnajökull, Gouden Cirkel, Myvatn meer Dettifos Waterval

Een 14-daagse busrondreis die zijn weerga niet kent. We zijn trots u deze reis te mogen aanbieden. Met onze eigen comfort-class touringcar gaan we aan boord van de Smyril Line naar IJsland. Hier maken we in 7 dagen een prachtige rondreis langs bloeiende dorpen, ontzagwekkende bergen, fjorden, gletsjers, kortom een unieke wereld. Een reis die u maar één keer in uw leven maakt, we gaan graag met u mee! Mocht u geïnteresseerd zijn in deze reis? Overweeg dan ook de Rondreis Noorwegen" langs indrukwekkende fjorden en fantastische watervallen.

Dag 1 Noordwaarts
Via onze servicelijnen verlaten we Nederland en rijden naar Noord-Denemarken voor onze eerste overnachting.
Dag 2 MS Norröna van Smyril Line
In Hirtshals schepen we in op de MS Norröna van Smyril Line. Onze zeereis met de MS Norröna is één lange vakantie. Op het dek heeft u een prachtig uitzicht op zee met hopelijk ook een blik op de vele aanwezige zeedieren. Het schip biedt een uitgebreide keuze aan eetgelegenheden en een gemoedelijke lounge. Ook is er een taxfree shop, bioscoop, zwembad, fitnesscentrum en sauna aanwezig. Een prima begin van uw rondreis!
Dag 3 Op zee
Vandaag zijn we de hele dag op zee. Geniet van de prachtige uitzichten en de vele faciliteiten aan boord.
Dag 4 Aankomst IJsland
We komen aan op IJsland en begroeten onze gids/reisleider. We reizen door het prachtige landschap door naar Höfn, diner en overnachting.
Dag 5 Nationaal Park Skaftafell met Vatnajökull
We rijden door Nationaal park Skaftafell. Hier ligt de Vatnajökull; deze gletsjer is groter dan alle gletsjers in Noorwegen en de Alpen bij elkaar. Het landschap is een aaneenschakeling van gletsjerrivieren, schitterende watervallen en gletsjertongen. De oppervlakte van de ijskap is 8.300 km², zo groot als de provincies Friesland, Groningen en Drenthe te samen. Ruig en adembenemend mooi. We eindigen de dag in onze overnachtingsplaats Skogar.
Dag 6 Seljalandsfoss & Seljalandsfoss
Het aantal watervallen in IJsland is ongekend; vandaag bezoekt u schitterende watervallen, van kletterende stroompjes tot reusachtige watergordijnen van tientallen meters hoogte. De watervallen van IJsland eindigen bijna allemaal op het woord -foss, wat zoals u al kunt raden waterval betekent. Voordat u vertrekt uit Skógar brengt u een bezoek aan de Skógafoss, een waterval van 60 m hoog en 25 m breed! Maar ook zult u vandaag de Seljalandsfoss bekijken. Deze waterval van 65 m hoog, wordt vaak op vele foto’s en kalenders afgebeeld en is één van de bekendste watervallen van IJsland. U kunt achter de waterval langs lopen. Overnachting en diner in Selfoss.
Dag 7 De Gouden Cirkel
De drie bekendste hoogtepunten van IJsland, Þingvellir, Gullfoss en Geysir, vormen samen de Golden Circle. De wereldberoemde Strokkur (broertje van Geysir) spuit elke 5 a 10 minuten het water torenhoog de lucht in. Het 2e hoogtepunt is de imposante, fotogenieke waterval Gullfoss, waarbij het water in twee stappen in een lange kloof valt. De waterval is een onderdeel van de rivier Hvítá. Nationaal Park Þingvellir is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de plaats waar de Amerikaanse en de Euraziatische tektonische platen langzaam uit elkaar drijven. Het maakt deel uit van een 6 km brede en 40 km lange verzakking en nauwkeurige metingen tonen aan dat de aardplaten jaarlijks zo’n 1 à 2 cm van elkaar af schuiven. Overnachting in Reykjavik.
Dag 8 Borgarfjörður naar Akureyri
Na het ontbijt rijden we via Borgarfjörður naar het noorden om te overnachten in Akureyri. Akureyri is de parel van het noorden en een gezellig plaatsje, dat veelal wordt gebruikt als uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden. Overnachting in Akureyri.
Dag 9 Goðafoss en optioneel Walvisexcursie
Naar de botanische tuin in Akureyri. Naast arctische planten worden planten uit de gematigde zones en hoge bergen gekweekt en geplant. IJslandse planten worden vertegenwoordigd door ongeveer 400 soorten in de zuidoostelijke hoek van de tuin. De tuin bevat enkele houten huizen, waarvan Eyrarlandsstofa een van de oudste is. Vervolgens rijdt u van Akureyri naar Ásbyrgi. Onderweg passeert u de Goðafoss, t.w. de ’Godenwaterval’; een waterval in de rivier Skjalfandafljót, die ongeveer 30m breed en 12m hoog is. Voorts arriveert u in Asbyrgi; dit is zonder twijfel een geliefde parel van de IJslandse natuur. Het bestaat uit een ingesloten ravijn dat 3,5 kilometer lang en 1,1 kilometer breed is en wordt aan alle kanten omgeven door kliffen van wel 100 meter hoog. Vanaf het punt waar de canyon begint, loopt het landschap door tot aan een brede klif van wel 250 meter. Deze klif staat bekend als ‘het eiland’ en loopt uit op een vorm die doet denken aan een hoge, smalle achtersteven van een schip. Aangekomen in Húsavík wacht u een geweldige ervaring! U gaat vanuit Húsavík (optioneel) een walvisexcursie maken. Het spotten van walvissen op IJsland kan echt een geweldige ervaring zijn. Rond IJsland komen verschillende soorten walvissen voor. De meest voorkomende zijn de bultrug, blauwe vinvis, dwergvinvis, gewone vinvis, potvis, orka, witsnuitdolfijn en de bruinvis. Ze komen hierheen vanwege de grote hoeveelheid voedsel die hier aanwezig is. Overnachting in Húsavík.
Dag 10 Myvatn & Dettifoss
Na het ontbijt rijden we richting Myvatn. Myvatn is hét centrum van het vulkanisch eiland met lavavelden, geothermale activiteiten, prachtige kraters en steenformaties. U bezoekt o.a. Skútustaðir, de Dimmuborgir lavadoolhof en Hverarönd heetwaterbronnen. Op de terugweg naar Egilsstaðir stopt u ook bij Dettifoss. Dettifoss is zonder twijfel de meest indrukwekkende waterval van Europa. Hij is 44 m hoog, 100 m breed en verwerkt per seconde maar liefst 500 m3 water en is hiermee de grootste van IJsland en in volume de grootste van heel Europa. Overnachting in Hallormsstaðaskógur.
Dag 11 Inscheping
We reizen naar Seydisfjördur waar we inschepen op de MS Norröna voor de terugreis naar Denemarken.
Dag 12 Aan boord van MS Norröna
Op de Noord-Atlantische Oceaan. Vandaag komen ’s middags bij elkaar om heerlijk na te praten en alvast wat mooie foto’s met elkaar te delen.
Dag 13 Thuisreis
Rond 12.30 uur arriveren we in Hirtshals en reizen met onze comfortabele touringcar naar Kolding voor diner en overnachting.
Dag 14 Thuisreis
Terug naar Nederland, langs Bremen reizen we naar de Lutte voor het afscheidsdiner. Aankomst in de eigen regio tussen ca. 20.00 en 21.00 uur.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over IJsland
Middenklasse hotels & M/S Norröna van Smyril Line
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension (avondmaaltijd is 2-gangen). Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Tijdens de ferry-overtochten verblijft u op basis van logies met ontbijt aan boord in 2-persoons-binnenhutten op basis van logies met ontbijt. Faciliteiten zijn o.a. restaurants, taxfreeshopping, bioscoop, zwembad, hottubs, sauna en fitnessruimte. Vaar mee over de Noord-Atlantische Oceaan naar IJsland. Vanaf het zonnedek van het M/S Norröna heeft u een prachtig uitzicht over de zee. En geniet van de steeds wisselende luchten en de mooie zonsondergang.
Toeslagen & extra's

Opstapschema D
Reisnummer: B0IJRR

Extra’s op te geven bij boeking

2-persoonsbuitenhut bedden naast elkaar € 145 p.p.
Diner aan boord van Smyril Line (4x dinerbuffet) € 136 p.p

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Reisleiding/gids IJsland (dag 4 t/m 10)
Overtochten met Smyril Line,nachtafvaart met overnachting in een 2-persoonsbinnenhut met benedenbedden, douche & toilet o.b.v. lo.
Excursies volgens programma, exclusief entreegelden.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
4x overnachting op basis van logies/ontbijt in 2-pers. binnenhut.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.