13-daagse busreis

Scandinavië met o.a. Noordkaap en Lofoten

Met o.a. Göteborg, Stockholm, Poolcirkelcentrum, Santa Claus Village, Lapland en Oslo.

Tijdens onze busrondreis bezoeken we de mooie landen van Scandinavië;Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap.

Dag 1: Naar Travemunde ca. 550 km
Onze servicelijnen brengen u naar de Lutte.Na een lunchpauze (voor eigen rekening) verlaten we Nederland. Onze busreis naar de Noordkaap is begonnen. Langs Osnabrück en Bremen naar Travemünde, voor inscheping op de ferry van Finnlines naar Malmö. Onderweg heeft u gelegenheid een avondmaaltijd te gebruiken (niet inbegrepen). U verblijft aan boord in 2-persoonsbinnenhut met stapelbed op basis van logies met ontbijt.
We adviseren u een kleine tas mee te nemen voor deze overtocht, zodat uw koffer in de bus kan blijven staan.
Dag 2 Naar Stockholm, overtocht per ferry naar Turku ca. 615 km
Vandaag na ontscheping reizen we naar Stockholm. Indien de tijd het toelaat kunt u middels een korte citytour de mooiste bezienswaardigheden van de stad leren kennen. Loop in elk geval ook even binnen in het bekende Stadshuset, waar jaarlijks de festiviteiten rond de Nobelprijsuitreiking plaatsvinden. Laat in de middag gaat u aan boord van de ferry die u 's nachts naar Turku in Finland brengt. Geniet op deze moderne ferry van de cruise ambiance en de tocht langs de Åland-eilanden. Overnachting aan boord.in een binnenhut met stapelbed
Dag 3 Turku - Oulu ca. 650 km
Van Turku rijdt u in de richting van Tampere, de grote universiteitsstad, die ook wel het 'Manchester van het Noorden' wordt genoemd. Van daaruit gaat u verder langs de E63 naar Jyväskylä aan het Päijänne-meer, het langste en diepste meer van Finland. Vervolgens reist u door naar het noorden, met overnachting en diner in Oulu.
Dag 4 Oulu - Poolcirkel - Saariselkä ca. 465 km
Vandaag zet u uw busreis voort langs de Finse kust, tot de havenstad Kemi. Van daar verder langs de oever van de Kemijoki-rivier naar Rovaniemi. Kort voor Rovaniemi passeert u de poolcirkel. Vanaf midden juni gaat de zon hier twee weken lang niet onder. Naast het poolcirkelcentrum is ook Santa Claus Village, de thuishaven van de Kerstman, die het hele jaar door geopend is, de moeite waard. Bezoek het postkantoor, de werkplaats van de Kerstman of het Santa Park, waar u de Kerstman himself of zijn kabouters kunt tegenkomen. Doorreis naar Saariselkä, met overnachting en diner aldaar.
Dag 5 Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap ca. 490 km
Door Fins Lapland, langs de zuidwestoever van het Inari-meer. Verder naar het noorden bereikt u nu de grens met Noorwegen. Via Karasjok, het culturele centrum van Noors Lapland, rijdt u via de beroemde 'rendierweg' in de richting van het noordelijkste punt van Europa. In de middag komt u door de tunnel die u op het eiland Magerøya (het magere eiland) brengt. Doorreis naar Honningsvåg en uw hotel. Na het diner wellicht het hoogtepunt van onze busreis: Naar de de Noordkaap! Geniet van de avond! De middernachtzon en de oneindige uitgestrektheid van de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Dag 6 Honningsvåg - Storslett ca. 370 km
Na het ontbijt verlaat u het Noordkaapeiland om verder te rijden naar Alta. Duizenden rotstekeningen getuigen hier van een prehistorische nederzetting. Aansluitend volgt u de kustweg langs de uitlopers van het Altafjord en Jokelfjord, een prachtig uitzicht volgt over de de gletsjertong van de Oksfjordjokulen. Overnachting en diner in de omgeving van Storslett.
Dag 7 Door het Fjordenrijk naar Vesterålen ca. 420 km
Allereerst vandaag naar het Lyngenfjord, rijdend kunnen we in de verte de spectaculaire Lyngen-Alpen bewonderen, toppen tot wel 2000 meter richten zich op uit de Fjord. In de namiddag steken we middels de
Tjeldsundbrug over naar het eilandenrijk de Vesterålen. In tegenstelling tot de Lofoten is het hier veel groener en minder ruig. ’s Avonds overnachten we in Harstad.
Dag 8 Harstad - Lofoten ca. 400 km
Vandaag, de Lofoten; die door de Vikingen 'de eilanden van de goden' werd genoemd, het strekt zich uit over een lengte van bijna 150 km. Het is een betoverende omgeving met steil oprijzende rotsen en smalle zee-engten. Eerst rijden we over het hoofdeiland van de Vesterålen, Hinnøya naar het beroemde vissersdorp Henningsvær. Het ligt hier prachtig aan het begin van de Lofoten, het is zo schilderachtig… niet voor niets enorm geliefd bij kunstenaars. Vervolgens naar Borg waar zich het Vikingsmuseum bevindt (entree facultatief ca. 21 euro) We vervolgen onze tocht over de Lofoten naar Vikten, hier zijn veel glasblazerijen en andere ambachtslieden actief. We reizen verder naar westen van de Lofoten. Het lanschap wordt almaar dramatischer, grote kliffen met witte zandstranden worden afgewisseld door kleine kleurrijke dorpjes. Aan het einde ligt het vissersdorpje Å, bijna zo klein als de naam lang is. Hier is (voor de liefhebbers) een klein visserijmuseum. Overnachting en diner nabij Solvaer.
Dag 9 Lofoten – Mo i Rana ca. 390 km
’s Ochtends steken we per veerboot over van Moskenes naar Bodø. We varen door het imposante Vestfjord. Na ontscheping vervolgen we onze reis door bergachtig gebied en langs de mooie kust van het Skjerstadfjord, daarna gaat het wat meer omhoog richting de Saltfjell met zijn boomloze toendravegetatie. Hier passeren we opnieuw de poolcirkel richting ons eenvoudige hotel in de omgeving van Mo i Rana.
Dag 10 Mosjøen - Trondheim ca. 480 km
Op onze weg zuidwaarts stoppen we vandaag kort in Mosjøen, een prachtig stadje vol bonte, houten huizen, een mooie foto waard. Verder langs visrijke meren en zalmrivieren bereikt u tegen de avond uiteindelijk Trondheim. De stad aan de Trondheimfjord is niet alleen de historische hoofdstad van Noorwegen, maar was ook de belangrijkste bedevaartplaats in het noorden. Rond het graf van de Heilige Olav is het meest imposante sacrale bouwwerk van Scandinavië, de Nidaros Dom, opgetrokken. Overnachting in de omgeving van Trondheim.
Dag 11 Lillehammer en Hamar ca. 400 km
Door het nauwelijks bewoonde Dovrefjell en Folldall bereiken we in de middag Lillehammer, prachtig gelegen in het Gudbrandsdal. U kunt hier desgewenst het openluchtmuseum Maihaugen bezoeken of de bouwwerken die zijn opgericht ten behoeve van de Olympische winterspelen van 1994. Vooral de Skischans is erg imposant. Diner en overnachting in de omgeving van Hamar.
Dag 12 Mjøsameer - Oslo - Göteborg, overtocht per ferry naar Kiel ca. 420 km
Een vroeg vertrek vandaag. Via de westoever van het Mjøsameer door naar Oslo. Na aankomst volgt een twee uur durende stadsrondrit door Oslo. Tijdens de stadsrondrit gaan we de binnenstad bekijken. We zien daar o.a. het imposante Raadhuis, het mooie Nationale Theater, het parlementsgebouw (Stortinget), het Koninklijke Paleis en de statige Karl Johans gate – de hoofdstraat van Oslo. Vervolgens rijden we naar het Frognerpark, waar we het bekende beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland kunnen bekijken. Vervolgens rijden we door naar Göteborg in Zweden voor inscheping op de ferry van Stena Line. Overnachting aan boord in een binnenhut met stapelbed.
Dag 13 Ontscheping en terug naar Nederland ca. 600 km
Na het ontbijt op de ferry ontschepen we om plm 10.00 uur in Kiel en rijden langs Bremen terug naar Nederland. Hier aangekomen gebruiken we nog een gezamenlijke koffietafel waarna u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende middenklasse hotels op basis van 9x halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. Tijdens de drie ferry-overtochten verblijft u op basis van logies met ontbijt aan boord in 2-persoons binnen-hutten.

Als u een maaltijdpakket heeft geboekt staat dit op uw reisinformatie.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut €495

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten (2x dinerbuffet:dag 2 & 12) €79 p.p.
2-persoonsbuitenhut €69 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCRN

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
geen opstapplaats
geen opstapplaats
roermond
Roermond, Station NS Busstation
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,8 Excellent!
Mevrouw Saes gaf voor deze busreis ons een *****-beoordeling.
Fantastische reis. Goede organisatie en een puike chauffeur. Zowel rijvaardig als onderhoudend alsook deskundig.
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
3x overnachting op basis van logies/ontbijt in binnenhut.:
Overtocht Travemunde – Malmo in 2-persoonsbinnenhut.
Overtocht Stockholm – Turku in 2-persoonsbinnenhut.
Overtocht Göteborg – Kiel in 2-persoonsbinnenhut.
Hotelverblijf op basis van 9x halfpension.
Overtocht Moskenes - Bodø
Excursies volgens programma.
Entree Noordkaaphal, Noordkaapcertificaat. -Stadsgids in Oslo
Afscheidskoffietafel
Comfort-Class t.w.v. €35 p.p.