14-daagse busreis

Scandinavië met o.a. Noordkaap en Lofoten

vanaf € 2399
8,8 Excellent!
Mevrouw Saes gaf voor deze busreis ons een *****-beoordeling.
Fantastische reis. Goede organisatie en een puike chauffeur. Zowel rijvaardig als onderhoudend alsook deskundig.
Meer reviews
Met o.a. Göteborg, Stockholm, Poolcirkelcentrum, Santa Claus Village, Lapland en Oslo.

Tijdens onze busrondreis bezoeken we de mooie landen van Scandinavië; Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap. Het is een reis waarbij we veel afstanden afleggen en u komt dus thuis met enorm veel nieuwe indrukken!

vanaf € 2399
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
3x overnachting o.b.v. logies/ontbijt in 2-persoonsbinnenhut: *Overtocht Travemunde – Malmo *Overtocht Stockholm – Turku *Overtocht Kristiansand-Eemshaven
Overtocht Moskenes - Bodø
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf o.b.v. 10x half-pension.
Stadsgids Oslo
Entree Noordkaaphal met Noordkaapcertificaat.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1: Naar Travemunde, overtocht per ferry naar Malmö ca. 550 km
Onze servicelijnen brengen u naar de omgeving van Hengelo. Na een korte lunchpauze (voor eigen rekening) verlaten we Nederland. Onze busreis naar de Noordkaap is begonnen. Langs Osnabrück en Bremen naar Travemünde, voor inscheping op de ferry van Finnlines naar Malmö. Incheck plm. 20.00 uur. Onderweg heeft u gelegenheid een avondmaaltijd te gebruiken (niet inbegrepen). U verblijft aan boord in 2-persoonsbinnenhut met stapelbed op basis van logies met ontbijt.
We adviseren u een kleine tas (handbagage) mee te nemen voor deze overtocht, zodat uw koffer in de bus kan blijven staan.
Dag 2 Naar Stockholm, overtocht per ferry naar Turku ca. 615 km
Na ontscheping in Malmö reizen we vandaag naar Stockholm. Als de tijd het toelaat kunt u nog enkele mooie bezienswaardigheden van de stad gaan bekijken, o.a. het oude stadscentrum Gamla Stan met de middeleeuwse kathedraal en het Koningklijk Paleis. Aan het einde van de middag gaat u aan boord van de ferry van Vikingline die u 's nachts naar Turku in Finland brengt. Geniet op deze moderne ferry van de cruise ambiance en de tocht langs de Åland-eilanden. Overnachting aan boord in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed
Dag 3 Turku - Oulu ca. 650 km
Van Turku rijdt u in de richting van Tampere, de grote universiteitsstad, die ook wel het 'Manchester van het Noorden' wordt genoemd. Van daaruit gaat u verder langs de E63 naar Jyväskylä aan het Päijänne-meer, het langste en diepste meer van Finland. Vervolgens reist u door naar het noorden, met overnachting en diner in Oulu.
Dag 4 Oulu - Poolcirkel - Saariselkä ca. 465 km
Vandaag zet u uw busreis voort langs de Finse kust, tot de havenstad Kemi. Van daar verder langs de oever van de Kemijoki-rivier naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Kort voor Rovaniemi passeert u de poolcirkel. Vanaf midden juni gaat de zon hier twee weken lang niet onder. Naast het poolcirkelcentrum is ook Santa Claus Village, de thuishaven van de Kerstman, die het hele jaar door geopend is, de moeite waard. Bezoek het postkantoor, de werkplaats van de Kerstman of het Santa Park, waar u de Kerstman himself of zijn kabouters kunt tegenkomen. Doorreis naar Saariselkä, met overnachting en diner.
Dag 5 Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap ca. 490 km
Door Fins Lapland, langs de zuidwestoever van het Inari-meer. Verder naar het noorden bereikt u nu de grens met Noorwegen. Via Karasjok, het culturele centrum van Noors Lapland, rijdt u via de beroemde 'rendierweg' in de richting van het noordelijkste punt van Europa. In de middag komt u door de tunnel die u op het eiland Magerøya (het magere eiland) brengt. Doorreis naar Honningsvåg en uw hotel. Na het diner naar wellicht het hoogtepunt van onze busreis: Naar de de Noordkaap! Geniet van de avond! De middernachtzon en de oneindige uitgestrektheid van de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Dag 6 Honningsvåg - Storslett ca. 370 km
Na het ontbijt verlaat u het Noordkaapeiland om verder te rijden naar Alta. Duizenden rotstekeningen getuigen hier van een prehistorische nederzetting. Aansluitend volgt u de kustweg langs de uitlopers van het Altafjord en Jokelfjord, een prachtig uitzicht volgt over de de gletsjertong van de Oksfjordjokulen. Overnachting en diner in de omgeving van Storslett.
Dag 7 Door het Fjordenrijk naar Vesterålen ca. 420 km
Allereerst vandaag naar het Lyngenfjord, rijdend kunnen we in de verte de spectaculaire Lyngen-Alpen bewonderen, toppen tot wel 2000 meter richten zich op uit de Fjord. In de namiddag steken we middels de Tjeldsundbrug over naar het eilandenrijk de Vesterålen. In tegenstelling tot de Lofoten is het hier veel groener en minder ruig. ’s Avonds overnachten we in Harstad.
Dag 8 Harstad - Lofoten ca. 400 km
Vandaag, de Lofoten; die door de Vikingen 'de eilanden van de goden' werd genoemd, het strekt zich uit over een lengte van bijna 150 km. Het is een betoverende omgeving met steil oprijzende rotsen en smalle zee-engten. Eerst rijden we over het hoofdeiland van de Vesterålen, Hinnøya naar het beroemde vissersdorp Henningsvær. Het ligt hier prachtig aan het begin van de Lofoten, het is zo schilderachtig… niet voor niets enorm geliefd bij kunstenaars. Vervolgens naar Borg waar zich het Vikingsmuseum bevindt (entree facultatief ca. 22 euro). We reizen verder naar het westen van de Lofoten. Het landschap wordt als maar indrukwekkender, grote kliffen met witte zandstranden worden afgewisseld door kleine kleurrijke dorpjes. We vervolgen onze tocht over de Lofoten naar Vikten, hier zijn veel glasblazerijen en andere ambachtslieden actief. Overnachting en diner nabij Svolvaer.
Dag 9 Vrije dag op de Lofoten
Na een drukke reisweek genieten van een vrije dag op de Lofoten.
Dag 10 Lofoten – Mo i Rana ca. 390 km
’s Ochtends steken we per veerboot over van Moskenes naar Bodø. We varen door het imposante Vestfjord. Na ontscheping vervolgen we onze reis door bergachtig gebied en langs de mooie kust van het Skjerstadfjord, daarna gaat het wat meer omhoog richting de Saltfjell met zijn boomloze toendravegetatie. Hier passeren we opnieuw de poolcirkel richting ons eenvoudige hotel in de omgeving van Mo i Rana.
Dag 11 Mosjøen - Trondheim ca. 480 km
Op onze weg zuidwaarts stoppen we vandaag kort in Mosjøen, een prachtig stadje vol bonte, houten huizen, een mooie foto waard. Verder langs visrijke meren en zalmrivieren bereikt u tegen de avond uiteindelijk Trondheim. De stad aan de Trondheimfjord is niet alleen de historische hoofdstad van Noorwegen, maar was ook de belangrijkste bedevaartplaats in het noorden. Rond het graf van de Heilige Olav is het meest imposante sacrale bouwwerk van Scandinavië, de Nidaros Dom, opgetrokken. Overnachting in de omgeving van Trondheim.
Dag 12 Lillehammer en Oslo. 520 km
Een lange dag vandaag. Door het nauwelijks bewoonde Dovrefjell en Folldall bereiken we in de loop van de middag Lillehammer, prachtig gelegen in het Gudbrandsdal. We maken hier een korte stop en bekijken de bouwwerken die zijn opgericht ten behoeve van de Olympische winterspelen van 1994. Vooral de Skischans is erg imposant. Daarna rijden we door naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. waar we aan het einde van de middag aankomen. Tijdens de stadsrondrit met gids zien we zien we o.a. het imposante Raadhuis, het mooie Nationale Theater, het parlementsgebouw (Stortinget), het Koninklijke Paleis en de statige Karl Johans gate – de hoofdstraat van Oslo. .Daarna door naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 13 Inscheping op Holland Norway lines ca.330 km
Na een vroeg ontbijt rijden we door naar Kristiansand waar we om plm. 13.30 uur aankomen voor inscheping op de ferry van Holland-Norway Lines. Overnachting aan boord in een2-persoonsbinnenhut met stapelbed.
Dag 14 Ontscheping in Eemshaven ca. 250 km
Na het ontbijt op de ferry ontschepen we om plm 10.00 uur in Eemshaven, in Noord Nederland waarna u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende middenklasse hotels op basis van 10x halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad of douche en toilet. Tijdens de drie ferry-overtochten verblijft u op basis van logies met ontbijt aan boord in een 2-persoons binnenhut met stapelbed. Tegen een toeslag kunt u een buitenhut met 2 benedenbedden reserveren.

Als u een maaltijdpakket heeft geboekt staat dit op uw reisinformatie.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer + 1 persoonshut € 650
2-persoonsbuitenhut met benedenbedden € 79 per persoon

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten (3x dinerbuffet: dag 1, 2 & 13) € 99 per persoon

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCRN

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, Parkeeplaats Meiberg Burger King
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 2399
8,8 Excellent!
Mevrouw Saes gaf voor deze busreis ons een *****-beoordeling.
Fantastische reis. Goede organisatie en een puike chauffeur. Zowel rijvaardig als onderhoudend alsook deskundig.
Meer reviews