13-daagse busreis

Scandinavië met o.a. Noordkaap en Lofoten

vanaf € 0
8,0 Excellent!
Hennie Wisman gaf ons een ****-beoordeling.
22-07-2022 - Een boeiende reis door drie Scandinavische landen. Het was een intense reis, afwisseling van mooie natuur en cultuur en een super goede buschauffeur. De hotels waren super de luxe
Meer reviews
Met o.a. Stockholm, Poolcirkelcentrum, Santa Claus Village en Lapland.

Tijdens onze busrondreis bezoeken we de mooie landen van Scandinavië; Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap. Het is een reis waarbij we veel afstanden afleggen en u komt dus thuis met enorm veel nieuwe indrukken!

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
3x overnachting o.b.v. logies/ontbijt in 2-persoonsbinnenhut (stapelbed): * Overtocht Travemunde – Malmö. * Overtocht Stockholm – Turku. * Overtocht Oslo-Kiel.
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf o.b.v. 9x half-pension.
Entree Noordkaaphal met Noordkaapcertificaat.
Comfort-Class t.w.v. € 32,50 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1: Naar Travemunde, overtocht per ferry naar Malmö ca. 550 km
Onze servicelijnen brengen u naar de omgeving Oldenzaal. Na een korte lunchpauze (voor eigen rekening) verlaten we Nederland. Onze busreis naar de Noordkaap is begonnen. Langs Osnabrück en Bremen naar Travemünde, voor inscheping op de ferry van Finnlines naar Malmö. Incheck plm. 20.00 uur. Onderweg heeft u gelegenheid een avondmaaltijd te gebruiken (niet inbegrepen). U verblijft aan boord in 2-persoonsbinnenhut met stapelbed op basis van logies met ontbijt.
We adviseren u een kleine tas (handbagage) mee te nemen voor deze overtocht, zodat uw koffer in de bus kan blijven staan.
Dag 2 Naar Stockholm, overtocht per ferry naar Turku ca. 615 km
Na ontscheping in Malmö reizen we vandaag naar Stockholm. Als de tijd het toelaat kunt u nog enkele mooie bezienswaardigheden van de stad gaan bekijken, o.a. het oude stadscentrum Gamla Stan met de middeleeuwse kathedraal en het Koningklijk Paleis. Aan het einde van de middag gaat u aan boord van de ferry van Vikingline die u 's nachts naar Turku in Finland brengt. Geniet op deze moderne ferry van de cruise ambiance en de tocht langs de Åland-eilanden. Overnachting aan boord in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed
Dag 3 Turku - Oulu ca. 650 km
Aankomst vroeg in de ochtend in Turku. Na ontscheping rijden we in de richting van Tampere, de grote universiteitsstad, die ook wel het 'Manchester van het Noorden' wordt genoemd. Van daaruit gaat u verder langs de E63 naar Jyväskylä aan het Päijänne-meer, het langste en diepste meer van Finland. Vervolgens reist u door naar het noorden, met overnachting en diner in Oulu.
Dag 4 Oulu - Poolcirkel - Saariselkä ca. 490 km
Vandaag zet u uw busreis voort langs de Finse kust, tot de havenstad Kemi. Van daar verder langs de oever van de Kemijoki-rivier naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Kort voor Rovaniemi passeert u de poolcirkel. Vanaf midden juni gaat de zon hier twee weken lang niet onder. Naast het poolcirkelcentrum is ook Santa Claus Village, de thuishaven van de Kerstman, die het hele jaar door geopend is, de moeite waard. Bezoek het postkantoor, de werkplaats van de Kerstman of het Santa Park, waar u de Kerstman himself of zijn kabouters kunt tegenkomen. Doorreis naar Saariselkä, met overnachting en diner.
Dag 5 Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap ca. 490 km
Door Fins Lapland, langs de zuidwestoever van het Inari-meer. Verder naar het noorden bereikt u nu de grens met Noorwegen. Via Karasjok, het culturele centrum van Noors Lapland, rijdt u via de beroemde 'rendierweg' in de richting van het noordelijkste punt van Europa. In de middag komt u door de tunnel die u op het eiland Magerøya (het magere eiland) brengt. Doorreis naar Honningsvåg en uw hotel. Na het diner naar wellicht het hoogtepunt van onze busreis: Naar de Noordkaap! Geniet van de avond! De middernachtzon en de oneindige uitgestrektheid van de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Dag 6 Honningsvåg - Tromsø. ca. 515 km
Na het ontbijt verlaat u het Noordkaapeiland om verder te rijden naar Alta. Vervolgens gaat u langs de kustweg naar Olderdalen en van daaruit over de Lyngenfjord en de Ullsfjord naar Tromsø. Veel poolonderzoekers vertrokken vanaf hier op hun reis naar het onbekende, vandaar dat de stad ook wel "Poort naar de IJszee" wordt genoemd. Overnachting in de omgeving van Tromsø.
Dag 7 Tromso - Harstad ca. 295 km
's Ochtends heeft u nog wat tijd om Tromsø te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde IJszeekathedraal, het symbool van de stad. Daarna gaat de reis verder langs de Balsfjord naar Bjerkvik en vervolgens naar Harstad op het eiland Hinnøya, dat deel uitmaakt van de Vesterålen. Overnachting in de omgeving van Harstad.
Dag 8 Harstad – Vesteralen - Lofoten ca. 150 km
Vandaag vervolgen we onze reis naar het zuiden door de eilandwereld van de Vesterålen. Op uw weg naar het zuiden komt u langs Stokmarknes, de "geboorteplaats" van de Hurtigruten. In het museum leert u alles over de geschiedenis van de "snelle route". Vervolgens rijdt u verder naar Melbu. Na een korte veerbootovertocht bereikt u Fiskebol op de Lofoten. Het eilandenrijk van de Lofoten, dat door de Vikingen de "Eilanden van de Goden" werd genoemd, strekt zich uit over bijna 150 km en trekt de aandacht door zijn bizarre oprijzende rotsen en smalle zeestraten. Overnachting op de Lofoten.
Dag 9 Lofoten-Bordo-Fauske-Rognan ca. 320 km
’s Ochtends maken we ’n korte rondrit over de Lofoten. Bij voldoende belangstelling kunt u in Borg in het leven van de Vikingen duiken. In het Lofotr Vikingmuseum leert u alles over het leven van de Vikingen. ’s Middags brengt een ongeveer drie uur durende veerbootovertocht van Moskenes naar Bodø. Overnachting en diner in de omgeving.
Dag 10 Naar Omgeving Trondheim ca. 690 km
Op 66° 33' 51'' noorderbreedte steekt u vandaag opnieuw de poolcirkel over en neemt u afscheid van de middernachtzon. Tegen de avond bereiken we uiteindelijk ons hotel in de omgeving van Trondheim aan de Trondheimfjord. Het is de historische hoofdstad van Noorwegen. Diner en overnachting in het hotel.
Dag 11 Lillehammer en Oslo. 490 km
Vroeg in de ochtend rijden we door Trondheim, hier werd de indrukwekkendste sacrale constructie van Scandinavië opgericht, de Nidaroskathedraal. Vervolgens verlaat u Trondheim en rijdt u over het Dovrefjell-gebergte naar Dombås, en hierna door het Gudbrandsdal naar de olympische stad Lillehammer. Hier heeft u de mogelijkheid om de olympische faciliteiten en de skischans te bezichtigen. 's Avonds bereikt u uw hotel in de omgeving van Oslo/Gardermoen. Daarna door naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 12 Naar de Ferry ca. 80 km
Na het ontbijt rijden maken we een korte stadsrondrit met onze touringcar door Oslo, hierna rijden we naar de haven voor inscheping om ca 12.00 uur op de ferry van Colour Line, die om 14.00 uur uit de haven vertrekt. Overnachting aan boord in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed.

*Door een capaciteitsprobleem bij Stena Line maken we gebruik van de Ferry direct vanaf Olso (naar Kiel).
Dag 13 Ontscheping in Kiel ca. 570 km
Na het ontbijt op de ferry ontschepen we om plm 10.00 uur in Kiel (D) en rijden door Noord-Duitsland naar Nederland. Na aankomst wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende middenklasse hotels op basis van 10x halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad of douche en toilet. Tijdens de drie ferry-overtochten verblijft u op basis van logies met ontbijt aan boord in een 2-persoons binnenhut met stapelbed. Tegen een toeslag kunt u een buitenhut met 2 benedenbedden reserveren.

Als u een maaltijdpakket heeft geboekt staat dit op uw reisinformatie.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer + 1 persoonsbinnenhut € 870
2-persoonsbuitenhut met benedenbedden € 79 per persoon

Helaas kunnen hotels vanwege variabele kosten hun tarieven niet meer 10 maanden van tevoren vaststellen. Daarom kan het incidenteel voorkomen dat we de prijs van bovenstaande reis na publicatie moeten aanpassen. Reeds geboekte reizen worden niet meer verhoogd. De prijs zoals nu vermeldt op deze pagina is de op het moment geldende prijs.Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten (3x dinerbuffet: dag 1, 2 & 12) € 129 per persoon

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCRN

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
breda
Breda, N.S. Prinsenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, Parkeeplaats Meiberg Burger King
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,0 Excellent!
Hennie Wisman gaf ons een ****-beoordeling.
22-07-2022 - Een boeiende reis door drie Scandinavische landen. Het was een intense reis, afwisseling van mooie natuur en cultuur en een super goede buschauffeur. De hotels waren super de luxe
Meer reviews