10-daagse busreis

Engeland & Schotland Rondreis

vanaf € 1199
8,9 Excellent!
Marthè en Jeanne Moors-Geurts gaven ons een ****-beoordeling.
29-5-2023 - We hadden geweldig genoten met de busreis Engeland-Schotland met een super perfecte chauffeur. De reis was zeer indrukwekkend het weer en de bezienswaardigheden waren echt de moeite waard ook de oversteek naar het eiland Mull was fantastisch. Ook de terug reis door Engeland was zeer de moeite waard. De mooi foto's zullen altijd in onze herinnering blijven. De hotels als ontbijt en diner waren prima voor elkaar. We hebben vele mooie indrukken mogen beleven.
Meer reviews
Met York, Edinburgh, Fort William, Eiland Mull en Lake District!

Als er een reis binnen ons programma de mooiste mix van cultuurhistorische bezienswaardigheden en landschappelijk schoon heeft dat is het wel deze vernieuwde busreis naar Engeland en Schotland. Tijdens deze 10-daagse bussreis bezoeken we o.a. de interessante steden York, Durham en Edinburgh. Wist u dat in York de tweede grootste middeleeuwse gotische kathedraal van Noord-Europa staat? De York Minster, gebouwd in de 7e eeuw is beroemd om haar gebrandschilderde vensters. In Durham vindt u de Durham Cathedral, de kathedraal die u misschien wel kent van een van de Harry Potter-films. Edinburgh is niet alleen de hoofdstad van Schotland, maar ook een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Tijdens onze stadstour zult u ervaren dat hier de geschiedenis op elke hoek van de straat te vinden is. We bezoeken niet alleen schilderachtige steden, maar laten u natuurlijk ook genieten van de ongerepte natuur van Schotland en het lieflijk glooiende landschap van het Lake District. Nieuwsgierig geworden naar al het moois Groot-Brittannië te bieden heeft? Boek dan deze Engeland-Schotland combinatie van Maaskant Reizen.. so..let’s go!

Geïnteresseerd in een busreis Ierland? Bekijk onze twee   fantastische busreizen Ierland.

vanaf € 1199
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht per Stena Line-Hoek van Holland naar Harwich v.v.
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf op basis van 1x logies-ontbijt en 8x half-pension.
Comfort-Class t.w.v. € 25,- p.p.
Dag 1 Via H. v. Holland naar Ipswich
Via onze servicelijnen brengen we u naar Hoek van Holland waar u inscheept op de ferry van Stena Line voor de overtocht naar Harwich. Afvaart om plm. 14.15 uur. Aan boord bestaat de gelegenheid om maaltijden te gebruiken (niet inbegrepen).
Na aankomst om plm. 20.00 uur rijden we naar Ipswich of omgeving voor de overnachting.
Dag 2 Bezoek aan York
Na het ontbijt rijden we noordwaarts naar York. Hier krijgt u de tijd om deze stad met haar lange geschiedenis van Vikingen en Romeinen te ontdekken. Het karakteristieke centrum met haar nauwe straatjes en vele vakwerkhuizen, gedomineerd door de kathedraal de Minster, zult u prachtig vinden. Na ons bezoek aan York rijden door het aantrekkelijke landschap van Yorkshire naar ons hotel in de omgeving van Darlington voor diner en overnachting.
Dag 3 Durham & Northumberland
Na het ontbijt rijden we naar de nabijgelegen historische stad Durham. De kathedraal in Durham wordt door sommigen de mooiste kathedraal van de wereld genoemd! Hierna rijden we door de Durham Dales en het schitterende Nationale Park Northumberland noordwaarts. We passeren de grens met Schotland en bereiken ons Hotel in Glasgow of omgeving waar we twee nachten logeren. Diner in het hotel.
Dag 4 Stadstour Edinburgh
Edinburgh, de oude hoofdstad van Schotland, is een meer dan indrukwekkende stad, gedomineerd door het hooggelegen Edinburgh Castle. We zouden de stad tekort doen door hier korter dan een hele dag aan te besteden! De geschiedenis van Schotland valt hier op elke straathoek af te lezen. ’s Morgens maken we een stadstour, de middag kunt u helemaal zelf invullen. Aan het eind van de middag vertrekken we weer naar ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 5 Loch Lomond, Inveraray Castle en Trossachs National Park
Vandaag gaan we naar de Schotse Hooglanden. We vertrekken vroeg en rijden langs het Loch Lomond, het mooiste meer van Schotland. We bezoeken Inveraray Castle (bekend van de film Downton Abbey) en rijden door het Trossachs National Park naar ons hotel in Fort William of omgeving waar we twee nachten zullen verblijven. Diner in het hotel.
Dag 6 Naar het Eiland Mull
Vandaag bezoeken we het beroemde Isle of Mull. Gelegen aan de westkust van Schotland staat het vol geologische wonderen, verbazingwekkende dieren in het wild en buitenactiviteiten. Het is het op één na grootste eiland van de Binnen-Hebriden en het op drie na grootste eiland van Schotland. Met eindeloze prachtige natuurlijke landschappen, gevarieerde flora en fauna en schilderachtige dorpjes om te zien, is Isle of Mull zeker een van de hoogtepunten van onze reis! Diner in het hotel.
Dag 7 Fort William, Glen Nevis & Glencoe
Vandaag bezoeken we kort Fort William, gelegen aan het Loch Linnhe. In de schaduw van de Ben Nevis, met haar 1344 meter, de hoogste top in Groot Brittannië. Vervolgens door de pass van Glencoe naar het prachtige Glencoe bezoekercentrum. Als de tijd het toelaat bezoeken we nog Pitlochry. Diner in het hotel in Dundee of omgeving.
Dag 8 Via Loch Lomond naar Lake District Windermere
We vertrekken vroeg en rijden naar Gretna Green waar we natuurlijk even pauze houden. We gaan weer de grens met Engeland over en rijden via Keswick naar het mooi gelegen Windermere. In de omgeving van Blackburn vinden we ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 9 Cambridge
Via Stoke-on-Trent en langs Birmingham reizen we naar Cambridge; de bekende universiteitsstad. Dat is aan alles te zien; leuke, betaalbare lunchtentjes, veel jonge mensen op straat en indrukwekkende architectuur. Daarbij hangt er een gezellige sfeer in de stad. Vervolgens naar ons hotel in Ipswich voor diner en overnachting.
Dag 10 Harwich-Hoek van Holland
Het einde van de vakantie is aangebroken. Na het ontbijt rijden we naar de haven van Harwich. We schepen in op de veerboot van Stena Line die ons weer naar Hoek van Holland brengt. Aan boord kunt u maaltijden gebruiken ( niet inbegrepen). Aankomst om plm. 17.15 uur waarna onze servicelijn u naar uw uitstapplaats brengt.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Schotland
Middenklasse Hotels
Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende middenklasse hotels (3 sterren) op basis van halfpension op basis van half-pension. Uiteraard hebben alle kamers bad of douche en toilet. De naam- en adresgegevens ontvangt u ongeveer 1 week voor vertrek bij uw reispapieren.

Tijdens een rondreis als deze kunnen er verschillen bestaan tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 375

Helaas kunnen hotels vanwege variabele kosten hun tarieven niet meer 10 maanden van tevoren vaststellen. Daarom kan het incidenteel voorkomen dat we de prijs van bovenstaande reis na publicatie moeten aanpassen. Reeds geboekte reizen worden niet meer verhoogd. De prijs zoals nu vermeldt op deze pagina is de op het moment geldende prijs.Maaltijden op de ferry van Stena Line niet inbegrepen

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema B
Reisnummer: B0UKRN
www.visitscotland.com

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hoekvanholland stena
Hoek van Holland, Haven (Engeland) Stena Line Terminal
nederweert meib
Nederweert, Parkeeplaats Meiberg Burger King
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1199
8,9 Excellent!
Marthè en Jeanne Moors-Geurts gaven ons een ****-beoordeling.
29-5-2023 - We hadden geweldig genoten met de busreis Engeland-Schotland met een super perfecte chauffeur. De reis was zeer indrukwekkend het weer en de bezienswaardigheden waren echt de moeite waard ook de oversteek naar het eiland Mull was fantastisch. Ook de terug reis door Engeland was zeer de moeite waard. De mooi foto's zullen altijd in onze herinnering blijven. De hotels als ontbijt en diner waren prima voor elkaar. We hebben vele mooie indrukken mogen beleven.
Meer reviews