Busreizen - Kerstreizen 2024


Kerstreizen per luxe bus naar Oostenrijk.


Sinds jaar en dag is Oostenrijk één van de populairste winterbestemmingen van Maaskant Reizen. Voor 2024 hebben we twee prachtige bestemmingen voor u uitgekozen. U kunt kiezen voor een reis naar het Wienerwald. We maken daar een prachtige winterse stadstour en laten ons onderdompelen in de luxe van het Intercity Hotel. Ook bezoeken we de Mozartstad Salzburg. U bent verder vrij om deel te nemen aan enkele excursies die onder andere gaan naar de Spaanse rijschool. Dit is een beroemde paarden rijschool. Hier worden paarden gedresseerd en kunt u een ochtent-training bijwonen. In Wenen zijn er ook enkele kerstmarkten.

Een echte kerstreis gaat naar Karinthië. Deze sneeuwzekere bestemming gaat u dan ook in winterse sferen brengen. Niet voor niets wordt dit de Oostenrijkse Riviëra genoemd. Bekijk hier alle details.Kerst in Karinthië
Kerstmis in Rome
Tijdens de kerstdagen reist u naar Florence en Rome. Een reis met sfeer en gezelligheid maar ook één met bezinning en devotie.

Florence is de eerste stad die we aandoen. Het is een stad die weinig introductie behoeft. Het is de kunst-cultuurhoofdstad van de wereld. Een Nederlands sprekende gids leidt ons rond langs prachtige bruggen en bouwwerken uit de onder de 16e en 17e eeuw.

Met dezelfde luxe bus reist u deze dag verder naar onze eindbestemming Rome. Hier zullen we ook Vaticaanstad aandoen. Op kerstavond bezoekt u de nachtmis in de Friezenkerk die vlakbij het Sint Pietersplein ligt. Een vreemde naam misschien voor een kerk in Rome maar de kerk was van oorsprong een opvangplaats voor pelgrims uit Nederland. Een Fries was iemand uit de Lage Landen vandaar dat de kerk deze naam draagt.

Op eerste kerstdag bezoeken we dan ook het Sint Pietersplein waar de paus een heilige mis zal opvoeren.

We verblijven drie nachten in Rome alvorens we weer terugreizen naar Nederland. Wat dan achter ons ligt is een kerstvakantie met geweldige indrukken en gezelligheid.

Bekijk de kerstreis naar Rome en Florence
Kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in BeierenDuitsland heeft een rijke traditie in kerstmarkten. Deze worden ook wel adventsreizen genoemd. Vanuit Nederland en België komen vele mensen naar de verschillende steden om de sfeer van de kerst te proeven. Maaskant Reizen rijdt iets verder door dan de gemiddelde kerstmarktbezoeker en gaat naar Beieren. In deze deelstaat van Zuid-Duitsland heeft Maaskant de mooiste markten voor u uitgezocht. En dit is uiteindelijk verpakt in een vierdaagse reis waarin u nergens naar om hoeft te kijken.

Een bezoek aan een kerstmarkt is een manier om deze periode te vieren. Kerstmarkten bieden een unieke kans om de kerstsfeer te proeven, te genieten van traditionele kerstprodukten en gerechten. In een busreis wordt enorm veel gezelligheid gecreëerd. Maaskant organiseert daarom ook gezellige busreizen om u de sfeer laten proeven van deze gezellige kerstmarkten. Gezelligheid, lekker eten en uiteraard een snuifje kooplust maken deze busreis helemaal compleet. Hieronder een kort bloemlezing van de vier steden die we met de kerstreizen aandoen.

Kerstmarkt in Bamberg
De kerstmarkt van Bamberg wordt gehouden in één van de best bewaarde historische binnensteden van Duitsland. Veel steden zijn namelijk in de tweede wereldoorlog platgebombardeerd. Bamberg is behoorlijk ongeschonden uit deze bombardementen gekomen. Slechts 4,4 % van de oppervlakte raakte beschadigd. Hierdoor kon het ook op werelderfgoedlijst van de Unesco komen. De Romaanse Dom is het bekenste bouwwerk van de stad. Rondom deze kerk vind u de kerstmarkt. Meer informatie over Bamberg op Wikipedia.

De kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauber
Deze stad telt slechts 11.273 inwoners en is de kleinste plaats in onze kerstmarktreis. Het is geheel opgetrokken rondom een historische binnenstad die in middeleeuwse stijl is gebouwd. Niettemin werd 40 % van deze binnenstad in de tweede wereldoorlog verwoest. Doordat het hier allemaal wat kleinschaliger is, lijkt het wel of deze kerstmarkt uit een sprookje komt. Deze kerstmarkt wordt gehouden sinds de 15e eeuw en is hiermee één van de oudste van Duitsland. Sprookjesachtig en gezellig.

De kerstmarkt van Nurnberg
Neurenberg of op zijn Duits Nürnberg is vooral bekend vanwege het tribunaal waarin de Nazi's terecht werden gesteld. De vestingmuur is grotendeels ongeschonden uit de strijd gekomen. Het is een zeer grote stad met meer dan een half miljoen inwoners. De markt begint hier al op eind november en gaat door tot eind december. Het is een traditionele Duitse markt met kersttraktaties zoals glühwein, peperkoek en de beroemde braadworsten van Nuremberg. U vind hier alles wat een kerstmarkt moet hebben. Meer lezen over de kerstmarkt in Neurenberg op Wikipedia

De kerstmarkt van Würzburg
Würzburg is een oude bisschopsstad. Helaas is het wel zo dat in de tweede wereldoorlog 90% van de binnenstad verwoest werd door de bombardementen van de geallieerden. Tegen de achtergrond van de Marienkapelle en het Falkenhaus kan men hier toch uitstekend winkelen. Veel is gerestaureerd. Tijdens de kerstmarkt zijn er ook theatervoorstellingen, concerten, meditaties, tentoonstellingen, wijnkelder-rondleidingen en wijnproeverijen. We doen natuurlijk niet overal aan mee. Bovendien vind het allemaal op verschillende tijden plaats. Maar laat u verrassen want er is altijd wat te doen!
Meer weten over Würzburg. Bekijk dan de wikipedia-pagina.

All Inclusive kerstreizen
Onze kerstreizen zijn geheel verzorgd. Aan boord van onze bussen vindt u alle comfort die een touringcar dient te hebben. Airconditioning, koffie en thee binnen handbereik en voldoende beenruimte zodat u nooit krap komt te zitten. Aangekomen op uw bestemming heeft het hotel altijd het ontbijt en diner voor u geregeld. Op onze excursies zijn er gedurende de dag meerdere mogelijkheden de inwendige mens te verwennen. We komen altijd langs restaurants en eettentjes. Wij zorgen ervoor dat u niks te kort komt.

Wat is een all-inclusive kerstreis?
De term all-inclusive wordt wel eens verward met geheel verzorgd. We willen graag hier enige nuance aanbrengen. All-inclusive is vooral van toepassing op hotels waarbij u een arrangement heeft waarbij de hele dag in het hotel verblijft. Denk bijvoorbeeld aan een hotel in Turkije waarin u minder mogelijkheden heeft tot het maken van excursies. Tussen de middag kunt hier dan ook een lunch genieten. Voor de drankjes en het eten hoeft u niet apart af te rekenen. Ook zijn er restaurants waar het eten en drinken binnen een bepaalde prijs en binnen een bepaalde tijd geregeld is. Onze busreizen zijn niet geheel all-inclusive omdat de lunches niet zijn inbegrepen. Zij zijn eerder "geheel verzorgd". In de hotels geniet u van een het ontbijt en van het diner. Tussen de middag dient u zelf te zorgen voor de lunch. Ook wat dat laatste betreft zullen we zorgen dat het u bij onze reizen aan niets zal ontbreken. Tijdens onze excursies is er voldoende tijd om gezellig een lunch te genieten. Als u hierover nog vragen heeft zullen wij die graag beantwoorden. Gebruik hiervoor onze contactpagina.

Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Kerstreizen 2024.