12-daagse busreis

Rondreis de pracht van Portugal

Met o.a. Porto, Braga, Guimaraes, Obidos, Sintra, Fatima en Lissabon

Het land dat de wereldzeeën beheerste, land van de fado, melancholisch, gemoedelijk en alles herinnert aan dat roemrijke verleden. Tijdens deze 12-daagse rondreis gaat u met ons op ontdekking, per comfortclass touringcar bezoeken we de mooiste steden; Lissabon, Porto, Fatima maar ook Guimaraes en Braga, minder bekend maar zeer geliefd. Een heerlijke rondreis, stap maar in en geniet!


Bekijk ook onze busrondreis Andalusië met Barcelona.
  busrondreis Andalusië en o.a. Barcelona.

Dag 1 Naar Orleans
Via onze servicelijn arriveert u in Vaals voor een kopje koffie met vlaai. Hierna rijden we via België naar de stad van Jeanne d’Arc, Orléans, voor de eerste overnachting. Diner in het hotel.
Dag 2 Via Charente naar San Sebastian
Verder richting zuiden vandaag, door de Charente en langs de havenstad Bordeaux bereiken we de Frans-Spaanse grens. Net over deze grens ligt ons hotel nabij San Sebastian.
Dag 3 Via Leon naar Guimaraes
Vanuit Baskenland rijden we vandaag via Castillië en Leon naar het noorden van Portugal. Overnachting en diner in de omgeving van Guimaraes (2 nachten).
Dag 4 Guimaraes en Braga
We bezoeken tijdens een wandeling door Braga de oude romaanse kathedraal en de Bom Jesus do Monte, net buiten Braga prachtig gelegen met een uitdagend aantal trappen (u kunt ook de kabelbaan nemen). Vervolgens bezoeken we het schilderachtige Guimaraes, het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, hier werd Portugal gesticht. In het kasteel werd de 1e koning van Portugal, Afonso Henriques, geboren. Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 5 Porto
We rijden naar Porto aan de rivier de Douro. De stad dankt natuurlijk haar faam aan de gelijknamige portwijn die hier wordt gelagerd en van daaruit over de gehele wereld geëxporteerd. Beroemd zijn; het oude centrum Ribeira, dat op de Werelderfgoedlijst staat, de vele bruggen, Casa da Música, het concertgebouw. We maken kennis met deze stad onder leiding van een gids en na de middag brengen we een bezoek aan de beroemde Portmakers van Croft, u krijgt hier een rondleiding door de portkelders en proeft 3 verschillende soorten port. Hierna door naar ons hotel in Figueira da Foz.
Dag 6 Fátima, Alcobaça, Batalha en Nazaré
Het Sanctuarium van Fátima is één van de belangrijkste bedevaartsoorden, waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. Hierna bezoeken we het cisterciënzerklooster van Alcobaça. De tombes van het beroemdste liefdespaar, koning Pedro en zijn minnares Inés. Onze volgende stop is het 14e-eeuwse klooster van Batalha. Gesticht door koning João I toen hij de Castiliaanse troepen had verslagen. Als laatste bezoeken we Nazaré. Dit is het vissersplaatsje met de kleurrijkste visserstradities. Hier ziet u vissersvrouwen die nog geheel volgens traditie gekleed gaan in zeven rokken. Diner en overnachting in ons hotel in Figueira da Foz.
Dag 7 Vrij
Vandaag genieten we van een vrije dag aan de kust. Tijd voor een mooie wandeling, ’n terras of gewoon lekker relaxen.
Dag 8 Obidos en Sintra
We verlaten Figueira da Foz en bezoeken de ommuurde stad Obidos, smalle en kleurrijke straatjes nodigen uit tot een wandeling met als beloning een lekker kopje koffie op een van de talrijke terrasjes. We reizen door zodat we rond lunchtijd in Sintra aankomen, de Monte da Luna (maanberg), is een magische, mysterieuze plaats waar mens en natuur in zodanig perfecte harmonie leven dat UNESCO het stadje op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst. We besluiten de dag met een kort bezoek aan Estoril. Aan het einde van de 19e eeuw opgekomen en bekend door de rijke families die hier hun villa’s en paleizen bouwden. Maak een wandeling door deze stadjes en snuif de sfeer uit vervlogen tijden op. Diner en overnachting in de omgeving van Lissabon.
Dag 9 Lissabon met gids
Met een lokale gids maakt u een rondrit door deze schitterende stad aan de Taag. U ziet hierbij o.a. het Praca do Commercio, de Bélemtoren, Hieronymuskerk en natuurlijk het klooster Jéronimos. Hierna vervolgen we onze reis oostwaarts naar de omgeving van Castelo Branco voor diner en overnachting.
Dag 10 Naar Noord-Spanje
Langs Léon en Burgos naar de omgeving van Irun voor diner en overnachting.
Dag 11 Naar Orléans
Na het ontbijt op naar Frankrijk. Via Bordeaux naar de omgeving van Orléans voor diner en overnachting!
Dag 12 Terug naar Nederland
Onze rondreis zit er op, langs Parijs rijden we door België terug naar Nederland voor een koffietafel in Vaals. Vervolgens wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Portugal
Middenklasse Hotels & ****Hotel Quiaios
Tijdens onze rondreis verblijven we in goede middenklasse hotels, uw kamer is voorzien van douche en toilet. Ontbijt en diner zijn steeds inbegrepen. O.a. 3 nachten in ****Hotel Quiaios in Figuera da Foz. Uw kamer
is voorzien van douche en toilet. Ontbijt en diner zijn steeds inbegrepen. Adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 250

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0PRRR

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 799
8,8 Excellent!
Dhr. Mat Keijzers schreef een ****-beoordeling over deze busreis.
Hotel in Albufeira zeer luxe.
...Het hotel in albufera dat zeer luxe was maakte alles weer goed gezien de geweldige service en uitgebreide maaltijden. We hebben genoten van het zwembad! Over de excursies welke in de reis afgesproken hebben we niets dan lof. De eigen bus en een Nederlands sprekende gids waren verademend. Ook de bijgeboekte excursies waren prima verzorgd met uitgebreide info van chauffeur Harrie. Tot slot, de lunch in Vaals was erg lekker na een dikke 6000 km, Dankjewel Maaskant!
Meer reviews
vanaf € 799
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Stadsgids in Porto.
Bezoek aan Portkelders van Croft.
Stadsgids in Lissabon.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.