Busreizen - Zwitserland

Gezellig naar Zwitserland

Wat vaak niet genoemd word maar wat wel een feit is, een busreis is gezellig. Er ontstaat een gevoel van saamhorigheid tussen de reizigers onderling. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een nieuwe groep mensen in die maar één doel heeft, er een super- vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u belangrijk is, dan is Maaskant Reizen voor u de beste keus! Bekijk bijvoorbeeld <a href="https://www.busreizen-maaskant.nl/busreis/zwitserland/zwitserland%2c-per-bus-en-trein/14672/1-42" title="busreis, zwitserland, rail-away">de busreis Zwitserland waarbij u per bus en trein </a>gaat ontdekken.
Bekijk het overzicht van onze busreizen Zwitserland

Wat maakt een busreis speciaal?

Comfortabel en gezellig. Dat zijn al twee belangrijke argumenten waarmee we onze busreizen mee zouden willen typeren. Daar komt nog een derde bij. Reizen met de bus is ruimer dan welk ander vervoermiddel dan ook. Als u met een vliegtuig reist dan zit u aanzienlijke krapper. De beenruimte in onze bussen is aanzienlijk ruimer en de stoelen zijn breder. U zit niet bij de buurman op schoot. Als u gaat vliegen dan heeft u bovendien te maken met lange wachttijden aan de balies. In een bus gaat u ook gemakkelijker naar de WC. Gaat u met de bus, dan heeft zeker geen vertraging veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats dicht bij uw woonplaats en rijdt altijd! Uw vakantie begint niet op uw bestemming maar bij ons in de bus. Kortom, eenmaal in de bus, dan zweeft u naar uw bestemming!

CO2-vriendelijk reizen? De bus is het schoonste vervoermiddel

Wat u op het eerste gezicht niet zou verwachten maar de bus is met afstand het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme. Lees op deze pagina hier meer over.

95-jaar ervaring in busreizen

Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 95-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan deze rond <a href="https://www.busreizen-maaskant.nl/busreis/zwitserland/meer-van-geneve">busreis Zwitserland, Meer van Genevé</a> waar alles inzit.

Zwitserland

Zwitserland (officieel: Duits: Schweizerische Eidgenossenschaft; Latijns: Confoederatio Helvetica [CH]; Frans: Confédération suisse; Italiaans: Confederazione svizzera; Raetoromaans: Confederaziun helvetica, of kortweg: Svizra) is een bondsstaat in Midden-Europa, en grenst aan Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Liechtenstein. Zwitserland heeft uiteraard geen zeehavens, de dichtstbijzijnde haven is die van Genua in Italië op 250 km. Zwitserland is qua oppervlakte een fractie groter dan Nederland. Het hoogste punt is de Dufourspitze (4634 m) in het kanton Wallis. De laagstgelegen plaats is Ascona in Ticino op 196 meter. Andere bekende bergen in Zwitserland zijn de Matterhorn, de Jungfrau en de Eiger. Zestig procent van het landschap wordt ingenomen door de Alpen, een hooggebergte dat zich uitstrekt van het zuidwesten naar het noordoosten. De dalen van rivieren als de Rhône en de Voor-Rijn doorsnijden het Alpenmassief in de lengte. De gemiddelde hoogte van de Alpen bedraagt ongeveer 1700 meter. Ongeveer honderd bergtoppen zijn rond de 4000 meter hoog. Ongeveer 3000 km2 van de Alpen wordt bedekt door gletsjers en eeuwige sneeuw. De grootste gletsjer is de Grosse Aletschgletsjer met een oppervlakte van 115 km2. Gletsjers komen over het algemeen niet voor onder de 2000 meter. Tot 2000 meter hoogte zijn de Alpen voor een groot gedeelte bedekt met bossen.Tien procent van het landschap wordt ingenomen door het Juragebergte in het noordwesten van Zwitserland. De Jura is een middengebergte met rijk begroeide hellingen en bergruggen die in hoogte variëren van 700 meter tot 1600 meter. Dertig procent van het landschap wordt ingenomen door de Zwitserse hoogvlakte (Mittelland). Het is een heuvelachtig gebied tussen de Jura en de Alpen in, met een gemiddelde hoogte van ± 600 meter. De meeste grote steden liggen in dit gebied. In het Mittelland liggen ook de meeste landbouwgronden, bossen zijn er veel minder te vinden.Vele rivieren zoals de Rijn, de Rhône, de Aare en de Ticino, doorkruisen Zwitserland. De langste rivier is de Rijn met een stroomgebied van 375 kilometer, waarvan 5% bevaarbaar. Alle Alpenrivieren stromen door grote meren; hierdoor wordt de waterstand gereguleerd en de rivier van puin en slib gezuiverd. Zwitserland telt verder meer dan 1000 watervallen en ongeveer 1600 meren. Bij Schaffhausen ligt de grootste waterval van Europa. Het grootste meer is het Meer van Genève (582 km2). Andere bekende meren zijn het Bodenmeer en het Lago Maggiore.

Valuta

Zwitserse Frank

Grensdocumenten

Geldig paspoort of geldige Toeristenkaart

Klimaat

Netspanning

220 volt

Taal

Duits, Engels

Uitgebreide info:

Zwitsers Verkeersbureau Postbus 75387 1070 AJ Amsterdam Tel: 0800-10020030 E-mail: info@myswitzerland.com

<- Terug naar Reistips overzichtspagina