Busreizen - Tsjechië


Busreizen Tjechië
Comfortabele rondreizen per luxe bus. Goede hotels op bijzondere plekken. Aantrekkelijk geprijsd. Hoge klantbeoordelingen. Bekijk foto's. Gezellige busreizen met aanzienlijke beenruimte. Iedere reis unieke mensen die maar één doel hebben, er een bijzondere vakantie van maken!
Tsjechië
Tsjechië (officieel: Ceská Republika of kortweg: Cesko) is een republiek in Midden-Europa. Tsjechië heeft een oppervlakte van 78.864 km2, verdeeld over de streken Bohemen en Moravië. Tsjechië is daarmee ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het land grenst aan geen enkele zee, de dichtstbijzijnde zeeën zijn de Oostzee in het noorden en de Adriatische Zee in het zuiden, beide op meer dan 300 kilometer afstand. Tsjechië grenst in het noordoosten aan Polen (658 km), in het oosten aan Slowakije (215 km), in het zuiden aan Oostenrijk (362 km) en in het westen en noordwesten aan Duitsland (646 km). Op veel plaatsen is sprake van vulkanische activiteit die zich voordoet in de vorm van warmwaterbronnen. Rond die plekken zijn de beroemde kuuroorden en badplaatsen ontstaan.
Busreis Praag
Zo bijzonder, zo mooi. Praag is een stad met een rijke geschiedenis. In 1992 werd het stadscentrum door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het ligt in het dal van een tamelijk kleine rivier de Moldau die niettemin erg sfeerbepalend is voor aanzicht en sfeer van de stad. Praag staat algemeen bekend als één van de mooiste steden van Europa en daarom ook wordt ook de "Gouden Stad" genoemd. Tot 1992 was het de hoofdstad van het land Tsjecho-Slowakije.

Praag heeft zich gevormd aan de zuidkant van de Moldau in een bocht waar ook het historische stadscentrum is gelegen. Het is omsloten door de kasteelheuvels Hradčany (in het noorden) en Vyšehrad (in het zuiden). De rest van de stad ligt op de overige heuvels rond het Moldaudal, waarvan de Petřín de hoogste is. Door de vele gemeenten die in de 20e eeuw zijn samengevoegd met Praag heeft de stad zich tot over de Praagse hoogvlakte (Pražská plošína) uitgebreid. Geografisch ligt Praag het in het westelijk deel van Tsjechië, in de historische regio: Bohemen.

Staré Město en Altstad zijn de oudste stadsdelen die toeristische zeer in trek zijn. Hier ligt ook het Oude Stadsplein waar het astronomisch uurwerk te vinden is. Op loopafstand hiervan ligt de Karelsbrug die zeer de moeite waard is. In dit stadscentrum ligt ook het "Gouden Straatje". Dit is een smal straatje aan de binnenzijde van de noordelijke muur van de Praagse burcht. Het eeuwenoude straatje is een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. De naam wordt verklaard uit het feit dat kasteelbedienden die hier woonden ook goudsmeden waren. Ook gaat er een legende rond dat Keizer Rudolf II alchemist zou zijn geweest en pogingen zou hebben ondernomen om goud te maken. Dit speelde in de 16e eeuw. Het gouden straatje staat verder bekend als de straat van Franz Kafka, die hier woonde in de jaren 1916 en 1917. Het huis waar hij woonde is thans een klein museum met boekwinkel gevestigd.

Na de Tweede Wereldoorlog werden de huisjes opgekocht door de Presidentiële Kanselarij en werden onder leiding van architect Pavel Janák geheel gerenoveerd. De marionettenfilmregisseur, illustrator en schilder Jiří Trnka werd ook ingehuurd en dit is terug te zien aan de kleurrijke gevels. Sinds de renovatie woont er niemand meer in de steeg. Het is echt een toeristiche attractie en er zijn doorlopend exposities, enkele souvenirwinkels en cafés. Tijdens onze vijfdaagse busreis Praag doen we dit historisch centrum ook aan.

Laat u per luxe bus naar deze schitterende stad brengen. Bekijk deze 5-daagse busreis Praag
Waarom is een busreis zo bijzonder?
Onbezorgd en all-inclusive. Dat zijn al twee argumenten om met ons mee te gaan. Daar komt nog een derde argument bij. Reizen met de bus is ruimer dan u denkt! U heeft meer beenruimte dan welk vervoermiddel dan ook. In het vliegtuig zit u business-class beslist oncomfortabeler. In de bus kunt u bovendien gemakkelijk naar de WC. Gaat u met de bus, dan heeft zeker geen vertraging veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats en rijdt altijd! Uw vakantie begint niet op uw bestemming maar bij ons in de bus. Kortom In een bus zweeft u naar uw vakantiebestemming! Bekijk onze voordelige busreis naar Praag waarbij u geniet van stads-vergezichten.
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Tsjechië.