7-daagse busreis

Tsjechische Pracht & Praag

vanaf € 0
Busreis Tsjechië, met Praag, Boheems Paradijs, Kutná Hora, Nationaal Park Kokorinsko en Melnik

Tijdens deze nieuwe 7-daagse busreis verblijven we centraal in de hoofdstad Praag, van hieruit maken we onder leiding van een deskundige gids kennis met de Gouden Stad en al het moois in de directe omgeving. De schitterende natuur van het Boheems Paradijs, de bossen en kristalheldere meren van Nationaal Park Kokorinsko en schitterende stadjes als Melnik en Kutná Hora. Op naar Tsjechië!

Geïnteresseerd in deze busreis Praag? Bekijk dan ook de reis naar het nabij gelegen Hongarije. De 9 daagse rondreis Helemaal Hongarije.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotel op basis van 5x halfpension en 1x logies met ontbijt.
Stadswandeling en bezoek Praagse Burcht met gids.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 17,50 p.p.
Dag 1 Reis naar Praag
Via onze servicelijnen verlaten we Nederland en gaat onze busreis via Keulen, Frankfurt en Neurenberg richting Tsjechische grens. Onderweg wordt gestopt om u de gelegenheid te geven de lunch en avondmaaltijd te gebruiken (niet inbegrepen). Via het Boheemse Woud en Pilzen komen we omstreeks 22.00 uur aan bij het hotel waar we de kamers verdelen.
Dag 2 Stadswandeling met Gids
‘s Morgens maken we o.l.v. een Nederlands sprekende gids een stadswandeling door de Altstadt, de levendige wijk met geplaveide straten en monumentale attracties, zoals de middeleeuwse Astronomische Klok en de gotische Týnkerk aan het grote centrale plein. Na de middag kunt u deelnemen aan een excursie naar Viségrad, de oudste vesting van de Tsjechische Vorsten (ca. € 10,-). Diner in het hotel.
Dag 3 Nationaal Park Kokorinsko en Melnik
Vandaag bezoeken we, op ’n klein uurtje van Praag, het natuurpark Kokorinsko. Het kenmerkt zich door een glooiend landschap met bossen, kristalheldere meren, sprookjesachtige ruïnes en zandsteenrotsen. Hoog boven de bossen torent het Kokořín-kasteel uit. Het was vroeger een berucht toevluchtsoord voor rovers. Op de terugweg brengen we een bezoek aan het prachtige stadje Melnik, gelegen aan de monding van de Moldau. De op een heuvel gelegen oude binnenstad en het Kasteel zijn echte aanraders. Diner in ons hotel.
Dag 4 Praagse Burcht en de St. Vitus Kathedraal
Na het ontbijt gaan we naar de Praagse Burcht, dit complex herbergt de grootste burcht ter wereld! Onze gids vertelt u er alles over en neemt u tevens mee naar de St. Vitus Kathedraal. ‘s Middags heeft u alle tijd voor uzelf in het centrum van de stad. Diner in het hotel.
Dag 5 Boheems Paradijs
Het Boheems Paradijs is een prachtig uitgestrekt natuurgebied met vele spectaculaire rotsformaties, heuvels en bijzondere kastelen. Hier maken we vandaag een mooie rondrit. We zien prachtige kastelen als het kasteel Valdštejn en talrijke ruïnes. De meest bijzondere is de kasteelruïne Trosky, dit is tevens het symbool van het Boheems Paradijs. Aan het einde van de middag keren we terug in ons hotel. Diner in het hotel.
Dag 6 Kutná Hora, zilveren schatkamer
’s Morgens brengen we een bezoek aan het pittoreske stadje Kutná Hora, in de Middeleeuwen de zilveren schatkamer van het Tsjechische koninkrijk. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Gebouwd rondom en bovenop de zilvermijnen waaruit destijds zilvererts gewonnen werd. Van oudsher is het dan ook een zeer welvarende stad en dat kun je zien! Prominent in het midden van het stadje staat de gotische St. Barbara Kathedraal uit de 14e eeuw (ook UNESCO). Het is één van de meest indrukwekkende kathedralen in Europa. We keren rond 14.00 uur terug naar Praag voor wat laatste vrije tijd in het centrum.
Dag 7 Thuisreis
Na een vroeg ontbijt verlaten we Praag en rijden door Duitsland terug naar Nederland. Natuurlijk stoppen we onderweg voor lunch en diner (niet inbegrepen). Vervolgens wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Tsjechië
***Hotel Olympik
***Hotel Olympik
U logeert in het comfortabele ***Hotel Olympik binnen 10 minuten met de bus of metro van het historisch centrum bereikbaar. Alle kamers uitgerust met douche, toilet, tv, telefoon en kluisje en per lift bereikbaar. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en souvenirwinkel. Ontbijt en diner zijn in buffetvorm.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 110

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0TSPT

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen-wijchen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0