Busreizen - Portugal


Het land Portugal
Officieel ligt de Portugese Republiek in het zuidwesten van Europa. Het grenst in het oosten en noorden aan Spanje, het enige buurland, en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. Het land heeft een heerlijk maritiem karakter. De twee eilandengroepen de Azoren en Madeira behoren ook tot Portugal. Op een grondgebied van 92.212 km² - drie keer de oppervlakte van België en ruim twee keer de oppervlakte van Nederland - wonen 10,8 miljoen inwoners. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Lissabon.
Portugal door de eeuwen heen
Portugal was vroeger een wereldmacht met overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De overheersing van deze gebieden begon in de middeleeuwen en in de eeuwen nam het rijk weer in grootte af. Columbus (de ontdekker van huidige Noord-Zuid -en Midden-America was ook een Portugees. In 1999 kwam met de overdracht van Macau aan China een eind aan de koloniale bezittingen. In de 20e eeuw was Portugal gedurende enkele decennia een dictatuur.
Een ontwikkeld land.
Hoewel Portugal tot de armste landen van Europa behoort, is het een ontwikkeld land. Volgens de index van de menselijke ontwikkeling valt Portugal met een 41e plaats (2013) in de groep van zeer hoog ontwikkelde landen. In de Global Peace Index staat Portugal op de 5e plaats (2016). Staatkundig is het land een parlementaire republiek. Het land is lid van een groot aantal internationale organisaties waaronder de VN, de NAVO, de OESO en de EU. In 2002 verving de euro de escudo als nationale munteenheid.

Maaskant Reizen organiseert verschillende busreizen naar Portugal. In sommige gevallen in combinatie met een busreis naar Spanje. We behandelen hieronder in vogelvlucht enkele grote busreizen:
Overwinteren in de Algarve
In de wintermaanden december, januari en februari hebben we steevast busreizen naar het zonnigste deel van Portugal, De Algarve. Onze verblijfplaats Albufeira ligt ten westen van Faro. De kust wordt hier bepaald door prachtige donkergele kliffen, prachtige stranden, spelonken en rotsen. Onze standplaats Albufeira is een van de bekendste badplaatsen. Een relaxte busreis naar Zuid-Portugal met heerlijke excursies en een geweldig verblijf!

Bekijk hier meer over hoe u in de wintermaanden er warm bij kunt zitten in één van onze luxe hotels Benalmadena Palance bij Torremolinos in Spanje.
14-daagse rondreis Portugal - Algarve, Porto, Lissabon, Sevilla & Madrid
Een enerverende rondreis door prachtige plaatsen en kustgebieden. In Lissabon maakt u een stadstour en in Porto aangekomen drinkt u natuurlijk de beste port van de wereld. In de Algarva is het tijd om ons lichaam ten ruste te leggen en te genieten van de zon en de palmbomen.
Meer over deze busreis die dus ook naar
Wat maakt een busreis speciaal?
In de eerste plaats in een busreis comfortabel en veilig. In de tweede plaats is het milieuvriendelijk maar daarover zo meteen meer. Dus zijn al twee dingen waarmee we onze busreizen als speciaal zouden willen omschrijven. In feite zweeft u naar uw vakantiebestemming. In vergelijking met een vliegtuig is er aanzienlijk meer ruimte om u heen. Bijvoorbeeld de beenruimte is aanzienlijk ruimer en de stoelen zijn breder. Er is geen vertraging veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u nagenoeg op in uw woonplaats (of dichtsbijzijnde grote plaats) en rijdt altijd! U komt fit op uw op uw bestemming aan.
Bus = gemak onderweg
Dit zeiden we net ook al maar als u eenmaal plaats heeft genomen in onze ruime stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u gedaan. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om een luchtje te scheppen en om naar de WC te gaan. In de restaurants onderweg is het altijd mogelijk een broodje of een snack te genieten. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.
Samen of alleen?
Wat een busreis vaak onbewust gezellig maakt is dat er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u voorop staat dan bent u bij ons met een busvakantie het beste af. Bent u minder gemakkelijk in een groep. Dat is geen probleem! Vele excursies zijn facultatief. U krijgt veel vrijheid op ter plekke te bekijken wat u doet.
Hoe vreemd het ook klinkt, de bus is milieuvriendelijk!
De bus is met afstand het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme.
Maaskant Reizen, 90-jaar ervaring in busreizen.
Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 95-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan deze rond reis Engeland en Schotland ineen.

Maaskant Reizen: al 95 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Reisfeednummer: 1-34
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Portugal.