Busreizen - Ierland


Busreis Ierland
Vriendelijk, gezellig en onvergetelijk mooi. Dat is Ierland, het groene eiland. Deze busreizen Ierland noemen wij Gastvrij Ierland en Prachtige Ierse kusten. De Ieren zijn van nature gastvrij. Gezelligheid gecombineerd met ruige natuur. Talloze kastelen en overblijfsels uit het Keltische verleden maken onze busreis Ierland onvergetelijk!

Van de hoofdstad Dublin tot de wereldberoemde Cliffs of Moher en de Ring of Kerry Stap aan boord van onze luxe touringcar en geniet van alles wat aan u voorbij trekt en de prima verzorging in onze hotels. Lees hier meer over de luxe busreis "Gastvrij Ierland"


Ierland is een prachtig groen eiland wat veel afwisseling biedt. Mooie steden, ruige natuur en een fantastische (muziek-)cultuur. Een eiland dus met voor elk wat wils. Met onze busreizen Ierland bezoekt u de meest bijzondere plekken van dit eiland.

Als we het eiland onder geografische vergrootglas leggen dan heeft het een oppervlakte van 69.825 km² en beslaat het ruim 80 procent van het eiland Ierland. In het noorden ligt namelijk Noord-Ierland wat bij Groot-Brittanië (Engeland) hoort. De grens met het Verenigd Koninkrijk (Noord-Ierland) heeft een lengte van 360 km. Het eiland Ierland ligt in Noordwest-Europa, in de noordelijke Atlantische Oceaan.

De Ierse westkust bestaat grotendeels uit klipkusten, heuvels en laaggebergte. Het hoogste punt is de berg Carrauntoohil (1038 m) in het zuidwesten van het land. Het binnenland is relatief vlak en wordt doorsneden door rivieren, zoals de Shannon, met 386 km de langste rivier van het land.

Maaskant Reizen heeft enkele busreizen naar dit Eiland. Ze staan allen op deze overzichtspagina. Eén van de busreizen gaat naar de hippe stad Dublin met de bekende Guinness brouwerij (eigen gelegenheid). Belfast (reis: Prachtige Ierse kusten) met de geschiedenis van de Titanic en het schilderachtige stadje Cork. In Cork begint of eindigt vaak een tocht over de Ring of Kerry. De Ring of Kerry is een prachtige route over het schiereiland Iveragh. Lees hier alle details over de busreis Ierland ->>"Prachtige Ierse kusten".


De steden worden afgewisseld door de gevarieerde landschappen zoals het maanlandschap bij Burren, de grillige kusten en ruige Connemara met meren en bens (bergketens). Ontdek ook de resten van diverse kerken, kloosters en kastelen. Maak kennis met de gastvrijheid van de Ierse bevolking met onze en de luxe van onze busreis Ierland en de traditionele Irish Stew, een stoofpot met Guinness-bier.
Wat maakt een busreis speciaal?
In de eerste plaats in een busreis comfortabel en veilig. In de tweede plaats is het milieuvriendelijk maar daarover zo meteen meer. Dus zijn al twee dingen waarmee we onze busreizen als speciaal zouden willen omschrijven. In feite zweeft u naar uw vakantiebestemming. In vergelijking met een vliegtuig is er aanzienlijk meer ruimte om u heen. Bijvoorbeeld de beenruimte is aanzienlijk ruimer en de stoelen zijn breder. Er is geen vertraging veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u nagenoeg op in uw woonplaats (of dichtsbijzijnde grote plaats) en rijdt altijd! U komt fit op uw op uw bestemming aan.
Bus = gemak onderweg
Dit zeiden we net ook al maar als u eenmaal plaats heeft genomen in onze ruime stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u gedaan. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om een luchtje te scheppen en om naar de WC te gaan. In de restaurants onderweg is het altijd mogelijk een broodje of een snack te genieten. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.
Samen of alleen, net wat u wilt
Wat een busreis vaak onbewust gezellig maakt is dat er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u voorop staat dan bent u bij ons met een busvakantie het beste af. Bent u minder gemakkelijk in een groep. Dat is geen probleem! Vele excursies zijn facultatief. U krijgt veel vrijheid op ter plekke te bekijken wat u doet.
Milieuvriendelijk met de bus op vakantie?
De bus is met afstand het meest milieuvriendelijke vervoermiddel. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme. Lees op deze pagina hier meer over.
95-jaar ervaring in busreizen.
Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 95-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan deze rond reis Engeland en Schotland ineen.

Maaskant Reizen: al 95 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 90-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan deze rond reis Engeland en Schotland ineen.

Maaskant Reizen: al 95 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Maaskant Reizen: al 90 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!Lees hier ook onze reistips voor Ierland.
Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk. Tips en meer wetenswaardigheden? Klik op Reistips Ierland.