11-daagse busreis

Prachtige Ierse Kusten

Busreis Ierland met o.a. Belfast, Titanic-Belfast, Dublin.

11-daagse busreis Ierland met o.a. bezoek aan Belfast, Titanic-Belfast, Dublin, Giant’s Causeway, Ring of Kerry en Cliff's of Moher.

Wij van Maaskant Reizen zijn gek op Ierland, bekend om zijn prachtige landschappen, grillige kusten en warme bevolking. Tijdens deze busvakantie zullen we proberen u niets van dit mooie land te onthouden zodat ook u verliefd zult worden op Ierland. In het programma van deze 11-daagse excursiesreis zijn Noord-Ierland met Belfast en de beroemde Giant’s Causeway opgenomen, maar ook legendarische natuurgebieden als de Connemara, de Cliffs of Moher en het schiereiland Kerry, de zogenaamde Ring of Kerry. Ga achterover zitten, laat u rijden in onze comfortabele touringbus, neem het adembenemende landschap in u op en geniet. Mee naar huis neemt u prachtige vergezichten en bijzondere ontmoetingen. Bekijk de brochure of boek op deze website.

Een variant op deze busreis Ierland is "Gastvrij Ierland".   Gastvrij Ierland

Dag 1 Via H. v. Holland naar Coventry
Via onze servicelijnen brengen we u naar Hoek van Holland waar u inscheept om 13.45 uur op de ferry van Stena Line voor de overtocht naar Harwich. Aan boord bestaat de gelegenheid te dineren (niet inbegrepen). Na aankomst om 20.15 uur rijden we naar Coventry voor de overnachting.
Dag 2 Naar Noord-Ierland
Vandaag reizen we door Engeland en Schotland naar Cairnryan voor de overtocht naar Belfast. waar we plm. 19.30 uur aankomen. Aan boord bestaat de gelegenheid te dineren (niet inbegrepen). Vervolgens doorreis naar ons hotel in Belfast voor de overnachting,
Dag 3 Belfast – Titanic - Giant’s Causeway - Letterkenny
Na het ontbijt maken we kennis met Belfast en brengen we een bezoek aan Titanic-Belfast, dat geheel in het teken staat van het beroemde schip. Na de lunch verlaten we Belfast en rijden via Portrush en Ballycastle naar Letterkenny. Onderweg zien we de wereldberoemde Antrimkust met de Giant’s Causeway. Volgens de legende werd de Giant's Causeway gebouwd door Finn McCool, een reus die het leger van de koning van Ierland aanvoerde. Hij werd verliefd op een vrouwelijke reus uit Staffa, een eiland in de Hebriden, en bouwde de Causeway zodat zij bij hem in Ulster kon komen wonen. In dit gebied werden veel scènes opgenomen voor de beroemde tv-serie Game of Thrones. Diner en overnachting in Letterkenny.
Dag 4 Donegal & Glenveagh National Park
Het graafschap Donegal is fascinerend! Vooral het Glenveagh National Park, dat de grootste verzameling edelherten van Noord-Europa herbergt, is een prachtige afwisseling van bergen en veenlandschappen. We bezoeken ook Glenveagh Castle. Hier is een bezoekerscentrum waar u kennis kunt maken met het kasteel en het park. Ooit gingen Hollywood-sterren als Marilyn Monroe, Clark Gable, Charlie Chaplin en Greta Garbo hier op vakantie. Aan het einde van de middag reizen we door naar de omgeving van Connemara voor diner en overnachting.
Dag 5 Connemara
Langs Westport en de Croagh Patrick rijden we van de heilige berg van Ierland naar Connemara. Door de wijdsheid van het landschap zijn bijna overal in Connemara steeds de Twelve Bens (bergketen met 12 scherpe toppen) zichtbaar. Dit is de ook de streek waar de Connemara pony haar herkomst heeft. Ook komt in deze streek de echte Ierse sfeer naar boven met de talloze gezellige winkeltjes, pubs en restaurants. Overnachting en diner in omgeving Lisdoonvarna.
Dag 6 Cliffs of Moher
We bezoeken eerst de beroemde Cliffs of Moher, die hier enkele honderden meters boven de zee uitsteken. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Via Ennis rijden we naar Bunratty Castle voor een bezoek aan dit prachtige kasteel en het openluchtmuseum. Overnachting in Tralee of omgeving.
Dag 7 Ring of Kerry
Eén van de hoogtepunten van onze reis, een tour over het schiereiland Kerry, de zogenaamde Ring of Kerry. De grillige kustlijn met schitterende uitzichten over de baaien kenmerkt deze tocht. ’s Middags bezoeken we Muckross House bij Killarney. Diner in ons hotel in Tralee.
Dag 8 Cork & Waterford
Via Tipperary naar Rock of Cashel, belangrijk in de geschiedenis van Ierland, hierin bevindt zich het St. Patricks Cross. Vervolgens via Cork naar Middleton voor bezoek aan de Jameson Irish Whiskey Heritage Centre. Hier krijgt u uitleg over het proces en kunt u ook zelf proeven. Vervolgens naar Waterford of omgeving voor overnachting.
Dag 9 Wicklow Mountains & Dublin
Door het prachtige landschap van de Wicklow Mountains rijden we naar de hoofdstad Dublin. Na de lunch maken we een stadstour door de Ierse hoofdstad en daarbij komen natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden aan bod zoals O’Connelstreet, St. Stephen’s Green en de Docklands. Mooie standbeelden van de schrijvers Oscar Wilde en James Joyce. Overnachting in omgeving Dublin.
Dag 10 Naar Engeland
Via de ferry Dublin-Holyhead verlaten we Ierland. In verband met de vroege vertrektijd van de Ferry krijgt u van het hotel een ontbijtpakket mee. Door Wales en Engeland naar de omgeving van Ipswich voor diner en overnachting.
Dag 11 Harwich-Hoek van Holland
Na het ontbijt rijden we naar de veerboot van Stena Line die ons naar Hoek van Holland brengt. Aankomst om 17.15 uur waarna onze servicelijn u naar uw uitstapplaats brengt.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Ierland
Middenklasse Hotels
We logeren tijdens deze rondreis in goede middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, de meeste zijn per lift bereikbaar. Het verblijf tijdens deze rondreis is op basis van halfpension vanaf dag 3. De namen en adressen van de hotels ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 270

Entreegelden en optionele extra's (te boeken via uw chauffeur/reisleider)

Richtprijzen:
Titanic Experience € 22,50
Gids Belfast € 5
Giants Causeway € 13
Glenveagh National Park (bus en kasteel) € 9
Cliffs of Moher € 6
Burrengebied Visitorscentre € 5
Boottocht national park Connemara € 20
Bunratty Folk Park € 15
Red Fox € 6
Jameson Whisky € 17,50
Dog Show met schapen en uitleg € 5
Powerscourt Gardens € 10
Rock of Cashel € 8

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema B
Reisnummer: B0IEKK
www.ierland.nl

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hoekvanholland stena
Hoek van Holland, Haven (Engeland) Stena Line Terminal
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
roermond
Roermond, Station NS Busstation
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
stein
Stein, Hotel van der Valk
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 899
9,0 Excellent
Toon en Mieke Smits gaven ons deze ****-beoordeling.
Een topvakantie in Ierland...
We hebben een hele fijne vakantie gehad in Ierland. Met chauffeur Wim aan het stuur met de nodige reisinformatie. In een woord een "gezellige reis". Misschien iets minder aanbod van excursies zodat je wat meer vrije tijd hebt. Een topvakantie dus. Dit was onze eerste ervaring met Maaskant maar zeker niet de laatste.
Toon en Mieke Smits.
Meer reviews
vanaf € 899
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 8x halfpension en 2x logies-ontbijt.
Overtocht met Stena Line-Hoek van Holland naar Harwich v.v.
Overtochten Cairnryan-Belfast en Dublin-Holyhead.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 27,50 p.p.