12-daagse busreis

Prachtige Ierse Kusten

vanaf € 1599
9,0 Prachtig
Marijke Heinen en Chris Extra gaven ons deze ****-beoordeling.
10-06-2023 - Heel veel plezier met het gezelschap gehad. De tijdsplanning soms wat krap. Prachtige dagen en prettige hotels. Mooie herinneringen aan Ierland!
Meer reviews
Busreis Ierland met o.a. Belfast, Titanic-Belfast, Dublin, Giant’s Causeway, Ring of Kerry en Cliff's of Moher.

In het programma van deze12-daagse busrondreis zijn Noord-Ierland met Belfast en de beroemde Giant’s Causeway opgenomen, maar ook legendarische natuurgebieden als de Connemara, de Cliffs of Moher en het schiereiland Kerry, de zogenaamde Ring of Kerry. Ga achterover zitten, laat u rijden in onze comfortabele touringcar, neem het adembenemende landschap in u op en geniet. Mee naar huis neemt u prachtige vergezichten en bijzondere ontmoetingen. Bekijk de brochure of boek op deze website.

Een variant op deze busreis Ierland is "Gastvrij Ierland".

vanaf € 1599
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 10x halfpension en 1x logies-ontbijt.
Overtocht met Stena Line-Hoek van Holland naar Harwich v.v.
Overtochten Cairnryan-Belfast en Dublin-Holyhead.
Stadstour met gids in Belfast en Dublin
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Via Hoek van Holland naar Ipswich
Via onze servicelijnen brengen we u naar Hoek van Holland waar u inscheept op de ferry van Stena Line voor de overtocht naar Harwich. Afvaart om 14.15 uur. Aan boord bestaat de gelegenheid om maaltijden te gebruiken (niet inbegrepen). Na aankomst om plm. 20.00 uur engelse tijd in Harwich rijden we naar ons hotel in Ipswich voor de overnachting.
Dag 2 Naar het Noorden
Door Engeland naar Schotland. Tussen de Yorkshire Dales en het Lake District naar de omgeving van Carisle voor diner en overnachting.
Dag 3 Naar Noord-Ierland
Vandaag vertrekken we vroeg naar Cairnryan voor de overtocht naar Belfast waar we om 13.45 uur aankomen. We maken onder leiding van een deskundige gids kennis met Belfast en kunnen een bezoek brengen aan Titanic-Belfast, dat geheel in het teken staat van het beroemde schip. Diner en overnachting in de omgeving.
Dag 4 Belfast – Titanic - Giant’s Causeway - Letterkenny
We verlaten de omgeving van Belfast en rijden via Portrush en Ballycastle naar Letterkenny. Onderweg bezoekt u op eigen gelegenheid de wereldberoemde Antrimkust met de Giant’s Causeway. Volgens de legende werd de Giant's Causeway gebouwd door Finn McCool, een reus die het leger van de koning van Ierland aanvoerde. Hij werd verliefd op een vrouwelijke reus uit Staffa, een eiland in de Hebriden, en bouwde de Causeway zodat zij bij hem in Ulster kon komen wonen. In dit gebied werden veel scènes opgenomen voor de beroemde tv-serie Game of Thrones. Diner en overnachting omgeving Letterkenny.
Dag 5 Donegal & Glenveagh National Park
Het graafschap Donegal is fascinerend! Vooral het Glenveagh National Park, dat de grootste verzameling edelherten van Noord-Europa herbergt, is een prachtige afwisseling van bergen en veenlandschappen. We bezoeken ook Glenveagh Castle (mits dit is geopend). Hier is een bezoekerscentrum waar u kennis kunt maken met het kasteel en het park. Ooit gingen Hollywood-sterren als Marilyn Monroe, Clark Gable, Charlie Chaplin en Greta Garbo hier op vakantie. We maken een stop in Sligo met zijn mooie abdijkerk. Vervolgens reizen we door naar de omgeving van Connemara voor diner en overnachting.
Dag 6 Connemara
Langs Westport en de Croagh Patrick rijden we van de heilige berg van Ierland naar Connemara. Door de wijdsheid van het landschap zijn bijna overal in Connemara steeds de Twelve Bens (bergketen met 12 scherpe toppen) zichtbaar. Dit is de ook de streek waar de Connemara pony haar herkomst heeft. Ook komt in deze streek de echte Ierse sfeer naar boven met de talloze gezellige winkeltjes, pubs en restaurants. Overnachting en diner in omgeving Lisdoonvarna.
Dag 7 Cliffs of Moher
We bezoeken eerst de beroemde Cliffs of Moher, die hier enkele honderden meters boven de zee uitsteken. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Via Ennis rijden we naar Bunratty Castle voor een bezoek aan dit prachtige kasteel en het openluchtmuseum. Overnachtingen diner in omgeving Tralee.
Dag 8 Ring of Kerry
Eén van de hoogtepunten van onze reis, een tour over het schiereiland Kerry, de zogenaamde Ring of Kerry. De grillige kustlijn met schitterende uitzichten over de baaien kenmerkt deze tocht. ’s Middags bezoeken we Muckross House bij Killarney. Overnachting en diner in hotel in omgeving Tralee.
Dag 9 Cork & Waterford
Via Tipperary naar Rock of Cashel, belangrijk in de geschiedenis van Ierland, hierin bevindt zich het St. Patricks Cross. Vervolgens via Cork naar Waterford of omgeving voor overnachting.
Dag 10 Wicklow Mountains & Dublin
Langs het prachtige landschap van de Wicklow Mountains rijden we naar de hoofdstad Dublin. Na de lunch maken we een stadstour door de Ierse hoofdstad en daarbij komen natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden aan bod zoals O’Connelstreet, St. Stephen’s Green en de Docklands. Mooie standbeelden van de schrijvers Oscar Wilde en James Joyce. Overnachting in omgeving Dublin.
Dag 11 Naar Engeland
We vertrekken vroeg vanaf ons hotel naar de haven van Dublin. Via de ferry Dublin-Holyhead verlaten we Ierland. In verband met de vroege vertrektijd van de Ferry (08.15 uur) krijgt u van het hotel een ontbijtpakket mee. Door Wales en Engeland naar de omgeving van Ipswich voor diner en overnachting.
Dag 12 Harwich-Hoek van Holland
Na een vroeg ontbijt rijden we naar de veerboot van Stena Line in Harwich die ons naar Hoek van Holland brengt. Aankomst om 17.15 uur waarna onze servicelijn u naar uw uitstapplaats brengt.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Ierland
Middenklasse Hotels
We logeren tijdens deze rondreis in middenklasse hotels (3 sterren). Uw kamer is voorzien van bad of douche en toilet. Een hotel met lift kunnen we u niet altijd garanderen. Het verblijf tijdens deze rondreis is op basis van halfpension vanaf dag 2. De hotels zijn kort voor vertrek bekend. De namen en adressen van de hotels ontvangt u bij uw reispapieren die u plm. 1 week voor vertrek ontvangt.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 510

Helaas kunnen hotels vanwege variabele kosten hun tarieven niet meer 10 maanden van tevoren vaststellen. Daarom kan het incidenteel voorkomen dat we de prijs van bovenstaande reis na publicatie moeten aanpassen. Reeds geboekte reizen worden niet meer verhoogd. De prijs zoals nu vermeldt op deze pagina is de op het moment geldende prijs.Entreegelden en optionele extra's (te boeken via uw chauffeur/reisleider) afhankelijk van beschikbaarhied

Richtprijzen:
Titanic Experience € 27,50
Glenveagh National Park (bus en kasteel) € 10
Cliffs of Moher € 15
Boottocht National park Connemara € 20
Bunratty Folk Park € 17,50
Jameson Whisky € 29,50
Dog Show met schapen en uitleg € 8
Celtic Steps Show € 35
Rock of Cashel € 8
Gids Ring of Kerry € 10
Entree Giants Causeway Visitor Centre € 15

Bezoek is niet verplicht en op basis van beschikbaarheid

Voor de reis naar Ierland is een geldig paspoort verplicht.
(ID kaart niet toegestaan)!

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema B
Reisnummer: B0IEKK
www.ierland.nl

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
breda
Breda, N.S. Prinsenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hoekvanholland stena
Hoek van Holland, Haven (Engeland) Stena Line Terminal
nederweert meib
Nederweert, Parkeeplaats Meiberg Burger King
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1599
9,0 Prachtig
Marijke Heinen en Chris Extra gaven ons deze ****-beoordeling.
10-06-2023 - Heel veel plezier met het gezelschap gehad. De tijdsplanning soms wat krap. Prachtige dagen en prettige hotels. Mooie herinneringen aan Ierland!
Meer reviews