10-daagse busreis

Piemonte: Het meer van Viverone

vanaf € 999
Met o.a. Milaan, Turijn, Ricetta di Candela, Oropa en Ivrea

Aan de zuidelijke zijde van de Franse en Italiaanse Alpen ligt Piemonte, letterlijk vertaald betekent het; aan de voet van de berg. Tijdens deze reis ontdekken we de schoonheid van de streek (en z’n mensen) waar we een beetje verliefd op zijn geworden; Van weelderige natuur tot bruisende steden zoals Milaan en Turijn, deze 10-daagse comfort-class busreis biedt een perfecte mix van cultuur, historie en ontspanning in ons heerlijke hotel aan het meer van Viverone.

Geïnteresseerd in deze reis? Bekijk dan ook de busreis naar de hak van de laars->> Naar Apulië.

vanaf € 999
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar.
Deskundige chauffeur/Reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Boottocht over het meer.
Begeleid bezoek aan Unesco-Site Ivrea.
Lunch op dag 5.
Bezoek distilleerderij en Balmetti.
Stadswandeling met gids in Milaan.
Stadstour/wandeling met gids in Turijn.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 25 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland

Via onze servicelijnen gaan we naar Vaals waar we een stop maken met een kopje koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens door naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2 Naar Italië

Na het ontbijt vervolgen we onze busreis en rijden Zwitserland binnen. Via Bazel, Bern en langs het Lago Maggiore, we zijn dan inmiddels al in Italië naar ons hotel Royal aan het meer van Viverone waar we 7 nachten verblijven. Na de Incheck volgt het diner.
Dag 3 Ochtend vrij, ’s middags facultatief: wijnkelder en proeverij
De ochtend is vrij, maak een lekkere wandeling langs het Meer en geniet alvast van de heerlijke omgeving. ’s Middags kunt u facultatief deelnemen aan een heerlijke wijnexcursie Aan het begin van de middag vertrekken we naar de door Adriano Olivetti opgerichte Wijnkelder ‘Enoteca della Comunita; gevestigd in een historisch gebouw, waar houten vaten de meest prestigieuze wijnen verfijnen, terwijl de moderne vinificatietechnologie garant staat voor topkwaliteit. We wandelen door de terraswijngaarden en natuurlijk proeven we de diverse wijnen die er gemaakt worden. (Bij boeking op te geven €25 p.p.). Bij terugkomst maken we bij goed weer een boottocht over het meer. Diner in ons hotel.
Dag 4 Milaan met gids
Na het ontbijt vertrekken we naar Milaan waar we om plm.10.00 arriveren. We maken onder de deskundige leiding van een gids een stadswandeling langs de beroemde Scala van Milaan en de Pinacoteca. We eindigen de wandeling op het prachtige plein met de imposante Marmeren Dom. Daarna heeft u nog vrije tijd te besteden in Milaan. Diner in ons hotel.
Dag 5 Ivrea, Olivettii & Balmetti
Vandaag maken we een schitterende excursie naar Ivrea en omgeving. Allereerst bezoeken we Unesco-Site gewijd aan Olivetti, die van grote betekenis is geweest, niet alleen ondernemend (typemachines, mechanische rekenmachines en computertechnologie) maar vooral ook sociaal en cultureel, Olivetti ontwierp eveneens de eerste personal computer en was daarmee de Amerikanen van IBM voor. Ook schiep hij voor zijn werknemers hele fijne werkomstandigheden, waarmee hij ook zijn tijd ver vooruit was en een voorbeeld voor velen! Na de lunch, die vandaag is inbegrepen bezoeken we een bijzonder natuurlijk fenomeen; "Balmetti": typische kelders die tegen de berg leunen - waar je het zeer zeldzame verschijnsel van de "ora" kunt ervaren en voelen: de koude adem van de berg. Zorg er voor dat u hier stevige schoenen en een vest/pullover draagt. We sluiten de dag af met een bezoek aan een distilleerderij. Diner in het hotel.
Dag 6 Turijn met stadsgids
Onder leiding van onze gids maken we om 11.00 uur een korte stadstour en vervolgens een wandeling door Turijn. Zo leren we de stad van de Italiaanse koninklijke familie Savoia kennen. De mooie paleizen, kastelen en parken. Het is één van de elegantste en mysterieuze steden van Italië. Beroemde bezienswaardigheden als het prachtige Koninklijk Paleis, het Valentino Park en het indrukwekkende Mole Antonelliana zullen zeker aan bod komen. We keren rond 15.00 uur terug in ons prachtig gelegen hotel om nog even heerlijk van de omgeving te genieten alvorens we gaan eten.
Dag 7 Vrije dag
Geniet van Viverone, het meer en het uitzicht op de mooie omgeving. Misschien een duik in het zwembad!
Dag 8 Heiligdom van Oropa en Ricetta di Candelo
Het Heiligdom van Oropa is een must-visit bestemming voor spirituele reizigers en liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Gelegen in het betoverende landschap van de Piemontese Alpen, biedt dit eeuwenoude heiligdom een unieke ervaring. Verken de prachtige basiliek, bewonder de indrukwekkende barokke architectuur en ontdek de rijke religieuze tradities die teruggaan tot de 4e eeuw. Geniet van de serene sfeer, wandel door de schilderachtige paden en laat u inspireren door de diepgaande spirituele betekenis van deze heilige plaats. Een bezoek aan het Heiligdom van Oropa is een reis naar het verleden en een moment van bezinning in een adembenemende omgeving. Hierna bezoeken we Ricetta di Candelo, dat betovert met zijn middeleeuwse charme. Deze ommuurde nederzetting in Piemonte biedt smalle straatjes, historische gebouwen en een nostalgische sfeer die je terugvoert naar vervlogen tijden. Diner in het hotel.
Dag 9 Via Lago Maggiore en Zwitserland naar Zwarte Woud
We verlaten het meer van Viverone en maken een stop aan het Lago Maggiore, vervolgens rijden we via Zwitserland naar het Zwarte Woud voor diner en overnachting.
Dag 10 Thuisreis

De laatste dag van onze busreis. Via Luxemburg rijden we terug naar Vaals waar de koffietafel op ons wacht. Via onze servicelijnen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Royal, Viverone
We verblijven 7 nachten in het heerlijke hotel Royal. In het aan ’t water gelegen restaurant worden typisch Italiaanse gerechten geserveerd. Uw kamer is per lift bereikbaar en beschikt over airconditioning, een satelliettelevisie en een mini-bar. De badkamer is voorzien van bad of douche, toilet en föhn. Gratis internet. ‘s Ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner. Hotel Royal beschikt over een seizoensgebonden buitenbad.

Tijdens een reis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 100

Extra op te geven bij boeking:

Excursie wijnkelder/proeverij Enoteca della Comunita €25 p.p.

Entree's en toeristenbelasting ter plaatse te voldoen.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ITLP

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 999